Author Topic: Оптимизация на трамвайните маршрути  (Read 616836 times)

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Проблем би било, че Илиянци ще загуби връзката си с МД2 и центъра, ако ТМ12 се пренасочи.

26 и 27 правят тази връзка.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
Орландовци има пътникопоток за редовна линия на 8-10 минути пик заедно с две други по-редки на 15-20 или две линии на 10-12 минути като сегашните 4 и 18 с трета по-рядка.  :rolleyes:
Три линии до "Орландовци" е разхищение. Оптимално би било ТМ18 на 8-10 минути и ТМ3 на 12 минути. Да не забравяме, че автостанцията не е това, което беше и няма чак толкова сериозен пътникопоток в трамваите.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Жителите на квартала твърдят че си ползват трамвая.
Аз например мисля че на Княжево трамвай на 4 минути е много, но де факто се движи ма толкова.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Laptop screens and laptop repairs
    • Email
Но за разлика от този до Орландовци Княжевският винаги е пълен...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Но за разлика от този до Орландовци Княжевският винаги е пълен...
Преки наблюдения за Орландовци имате ли, или си измисляте?! Децата ми са на градина в Бенковски и имам ежедневни преки наблюдения сутрин и вечер. И трамваите си се пълнят, пълнят се и трошките на мтк, дето зорлем им ги удължиха за повече пробег до Лъвов и до Гарата…

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Laptop screens and laptop repairs
    • Email
Преки да, но не в час пик. След 10:00 18-ката доближава категория "въздуховоз", което не мога да кажа за 5.

Online Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
В кой участък? Защото вероятно има разлика в пътникопотока по Графа и към Орландовци.
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Online Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
Преки да, но не в час пик. След 10:00 18-ката доближава категория "въздуховоз", което не мога да кажа за 5.

По маршрута на 5 и в точност по Борис има бизнес сгради, нормално да е една идея по-натоварен. Но 4 и 15 също поемат доста пътници, маршрутите им са с много общи точки. Ако се появят повече бизнеси по Орландовци, 18 ще е натоварен и след Лъвов.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
На Хладилен завод редовно има свободни седящи места в пик поне посока Орландовци сутрин и центъра вечер. :rolleyes:

Offline Saruman

• Запален по ГТ
    • Yahoo Instant Messenger - saruman_1989
    • View Profile
    • Железниците Днес
Нова идея!
Линия 1 от Иван Вазов през Стамболийски и Скопие до Връбница 1
Линия 6 - по стандартния маршрут
Линия 7 - по стандартния маршрут
Линия 8 - Люлин - през Стамболийски до Манастирски ливади - запад
Линия 27/9 - по стандартния маршрут.
Така в най-натоварените участъци, например бул. България, ще се осигури най-висока честота, а Райони като Надежда и Света Троица ще получат по-адекватно обслужване в повече от едно направление.

Offline Stanislav_07

• Маниак
    • View Profile
Линия 18 нямаше да е въздуховоз, ако линията ѝ беше от Околовръстното до Бенковски.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Бенковски няма как да създаде пътникопоток за трамвай - няма възможност за високо строителство с висока плътност на застрояване заради подпочвени води. :rolleyes:

Online Lasii

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
А тройката от Орландовци докъде може да се пренасочи, защото дори и в час пик, тя не се ползва, на по 20-30 минути е и хората си предпочитат 13-ката, защото ги води до идеалния център и е доста по-начесто?
К***и бело Красно село!
– Иван Вазов, може би

Offline Stanislav_07

• Маниак
    • View Profile
А тройката от Орландовци докъде може да се пренасочи, защото дори и в час пик, тя не се ползва, на по 20-30 минути е и хората си предпочитат 13-ката, защото ги води до идеалния център и е доста по-начесто?

3 и 8 да се обединят под линия 8 от ж. к. Люлин 5, после по Христо Ботев, та до Орландовци.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
По Стамболийски оптимизираните разписания и тактовата честота на преминаване преизпълняват заложеното!  :fan: По Стамболийски интервалите са под 30 sec, които и за метрото не са възможни!

Online Lasii

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
А Захарна ф-ка ще може ли да се справи само с 13-ката, 8 (както вече е решено) се удължава до Журналист, а 3 от Захарна ф-ка, по 11-ката до Бъкстон или Овча купел :D
К***и бело Красно село!
– Иван Вазов, може би

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
Миналата седмица ми се наложи да използвам 3 от Захарна фабрика до гарата - возихме се аз и ватмана. Говорим за 18:30ч.

Offline Stanislav_07

• Маниак
    • View Profile
Миналата седмица ми се наложи да използвам 3 от Захарна фабрика до гарата - возихме се аз и ватмана. Говорим за 18:30ч.

Затова 3 и 8 обединени под линия 8 с маршрут Люлин 5 до Орландовци

Online Lasii

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Но тогава само 13 остава да обслужва ул. Цар Симеон, достатъчна ли ще е? От мои наблюдения, много хора го използват по тази улица - ученици отиващи до Хенри Форд, деца отиващи до парк Св. Троица и хора които живеят наблизо.
К***и бело Красно село!
– Иван Вазов, може би

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Eдно време , до преди 7-8 години тройката беше на разстановка в делник 5/3/3/2 , и след 12:00 беше на 30 минути . Трамваят беше полупразен.
След това стана на 6/4/6/2 - супер успешна промяна . От тогава трамваят се пълни . По симеон е нужен редовен трамвай , дори частично или изцяло нископодови
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.