Author Topic: Демонтирани и рядко използвани жп линии  (Read 137878 times)

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
Без да съм запознат с конкретния клон ще изкажа предположение че може би Петрол са решили да използват камиони?

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Колоосното натоварване на Р-Го си е стандартното. Наклоните - нормални за бг. Аз си мисля, че тази база май не работи дълги години. Клонът определено също не работи. Преди 5 години когато минавах от там редовно изглеждаше, като да не е влизало нищо от соца.
Едит: http://wikimapia.org/#lang=en&lat=43.757829&lon=25.880098&z=15&m=w&show=/18432372/Ruse-Oil-Depot/photo/5782318&search=%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B5
« Last Edit: 04.05.2023, 16:30:42 by CKD »
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline dst1123

• Запален по ГТ
  • Т25 (199x-12.2015)
    • View Profile
    • Email
Колоосното натоварване на Р-Го си е стандартното. Наклоните - нормални за бг. Аз си мисля, че тази база май не работи дълги години. Клонът определено също не работи. Преди 5 години когато минавах от там редовно изглеждаше, като да не е влизало нищо от соца.
Едит: http://wikimapia.org/#lang=en&lat=43.757829&lon=25.880098&z=15&m=w&show=/18432372/Ruse-Oil-Depot/photo/5782318&search=%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B5

Интересно, явно линията е минавала под главния път... А и друга почти изоствавена част от ЖП мрежата в Русе е тази на Търговията, едната линия влиза в някакъв склад, а другата отива към дискотека Showroom  :D https://www.google.com/maps/@43.8557606,25.9846592,3a,75y,315.03h,73.67t/data=!3m6!1e1!3m4!1s8dfpra5BCh5m-99KYbv-bA!2e0!7i16384!8i8192?authuser=0 Последно съм видял от там да минава маневрен локомотив 2011та или 2012та.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
локомотива към дискотеката ли бре

Offline dst1123

• Запален по ГТ
  • Т25 (199x-12.2015)
    • View Profile
    • Email
локомотива към дискотеката ли бре
Ми как да кажа... денем си е фирма за "дизайн на нощни клубове" , нощем знаеш какво ;) Но линиите така или иначе вече не се използват и целите са обрасли. Гадното е, че при преасфалтирането на главната улица т.е. акад. Михаил Арнаудов не са помислили за подобряването на ЖП прелеза и си стоят линиите сега като легнали полицаи... В района единствено знам, че маневрата сравнително често движи покрай филиала на DB Schenker и Химснаб.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
Понеже в една друга тема се отвори въпроса, а и някъде мисля в тоя форум, но не съм сигурен четох преди време по въпроса. Да питам има ли някой информация за това т.нар първоначално трасе на втора жп линия, което май наистина е трябвало да върви някъде около Ботевград или поне по-близо до настоящото трасе на магистралата и да върви по на юг и по-близо до Стара планина.
Ако някой има информация моля да сподели откъде е трябвало да минава, приблизителен маршрут и реално защо не се е осъществило

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Погледни релефната карта на Стара планина. Река Искър прорязва Стара планина и спестява необходимостта от дълги тунели или примки и осмици за преодоляване на денивелацията (подобно на 4 линия и Саранци  - Клисура). В края на 19-и век такива чудеса са единични в цяла Европа. Така че надали е стоял такъв въпрос по онова време. 130 години по-късно пак не изглежда обосновано.
« Last Edit: 09.05.2023, 23:54:13 by blagun »

Online bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Не ми е известно изобщо да е разглеждано трасе през Ботевград преди началото на строителството по дефилето. Дори по онова време, дефилето е било много населен район и е имало много по-голяма нужда от железница, отколкото Ботевград, където линията би минавала през нищото.

Най-съществените промени по трасето на 2-ра линия са тези при удвояването, когато в едни поне стотина километра е построена изцяло нова линия, а старата е изоставена.
Преди това има само две по-малки промени - вариантите около тунели 12 и 23. Тази около №12 е построена още в самото начало, след като сводът на тунела поддава и започва да се деформира и срутва, а около №23 е построена при електрификацията, за да не се разширява тесният и необлицован тунел.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
За да не дерайлират товарните влакове, които използват много тази линия.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Нещо се бъркаш, тази линия беше изоставена със закриването на „Кремиковци“, след това свалиха контактната мрежа и я оставиха да я завземе природата, сега гледам на най-актуалните снимки от Street View от септември миналата година прилежно окастрено, осечено и нова контактна мрежа, даже се вижда самото възстановяване на трасето.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
За да не се налага влаковете да смянят посоката на Илиянци.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
Ето едно хубаво видео по темата:

Движението пуснато ли е, или още тече нивелация и т.н.:?
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
Доколкото знам няма минала телеграма за възстановяване на движението по клона. Но ще е съвсем скоро

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
По разписание през Световрачене има бърз влак 3636 и няколко пътнически. Дано вдигнат скоростите в участъка. :rolleyes:

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
Дано, ама това ще стане след рехабилитация на целия участък Световрачане - Столник. А 3636 не ползва новата линия към Курило, а старата към Илиянци

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
И се движи като пътнически влак след Копривщица посока София.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Изкуствения интелект е като кон с капаци - казваш му какво да прави, той си прави каквото си поиска.

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
И се движи като пътнически влак след Копривщица посока София.
... времево някъде откакто приключи ремонтът на тунел "Козница". Поне от 10. април 2021 година насам. Предполагам и преди е имало такива случаи. До последно преди ремонта (последния 29. февруари) си беше бърз до края, до София.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
Движи се като пътнически защото се използва като единствен удобен превоз за рък дв от гарите в края на смяна. Понеже идващия пътнически е много късно. И затова решиха бързия да ги развозва по места

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
А защо спира и по спирките тогава?
Час преди него се движи 30120.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!