Явно нямаш никакви преки наблюдения върху града. Мрежата е частна в ръцете на човек от БСП, който гледа само да лапа но не и да влага пари. И да мрежата е опасна. Това сравнение, което правиш с някаква мрежа във Варна, която предполагам е от 80-те е нелепо. По Васил Априлов мрежата е от 70-те и е провиснала с над 1 метър, а и не само там и затова има инциденти. А и на много места е вързана вече за тънки клончета на дървета. Само не разбрах каква е връзката с тролейбусния транспорт и Столипиново. Пловдив ще е "известен" с това нещо, поради простата причина, че медиите само с това ви обливат и то не случайно. Нали целта е да се намали потокът от хора, избрали да се заселят или учат в Пловдив, вместо в друг голям град.
Това, че скоро не съм крачил по улиците на Пловдив, не значи, че лапам мухи. Защото, ако не друго съм бил роден и през 70-те години. Мрежата не е частна вече.Дружеството е обявено в несъстоятелност и за да може да я премахне общината, значи е от кредиторите на дружеството. Така, че дружество няма и мрежата е на общината. Това, че е проеиснала с 1 метър означава, чеима нужда да и се смени закрепването, а не да се маха. За ремонт на мрежата можеха да кандидатстват по европрограма, ако бяха взели мерки. В София мрежата защо не е провиснала, като е още по-стара? Аз ли да казвам, че като се смени закрепването - най-вероявтно е 00 на повечето места, но и да е триъгълник може да се смени с 00 нещата се оправят.
Така, че хайде да не приказваме глупости, че няма начин. Няма начин , като няма желание. И се пробутват за простолюдието тъпотии, че я махали по начин, дето да позволявал да я сложат пак! Айде дее! Значи няма начин да я ремонтираш докато е опъната, ама като я свалиш цялата някой ден ще я върнеш обратно! Дрън дрън. Мрежата е на Обюината, защото няй-вероятно като кредитор на фалиралото дружество в несъстоятелност е придобила мрежата като част от имуществото за разпродажба. И стига с намирането на какви ли не причини да се съсипе нещо - в Габрово не им беше плюс, че е от 80-те - махат я и там!
И да уточним, не ходя в Пловдив последните 10 години, защото нямам за какво да ходя. Всички мои роднини или приятели, които са живеели там вече не живеят там. И все по-малко хора ще посещават като мен Пловдив, заюото все по-малко хора ще имат желание да не са в друг град.
Не съм някой сополанко дето да е излязал оня ден от средното си образование и да не знам какво говоря. Защото ходех в Пловдив, ходих в Столипиново през 80-те години оюе като нямаше мрежа, ходих и в 90-те години като я сложиха. Возил съм се на 36 от обръщалото пред гарата още да беше Чавдар и то сравнително нов. Имам и спомени как съм гледал първия сезон на "Седмормата на Блейк" в Коматево още на телевизор Рубин! Помня как съм се возил с такси Мерцедес в Пловдив още, когато броячите им бяха механични. Ходил съм и в Марково преди време да си почивам в летните ваканции още когато най-модерните компютри в предприятията бяха Правец 82 и дискетите бяха произведени в Пазарджик. Ходил съм в "Лазерна техника", когато още имаше CO2 лазер дето режеше 10 стоманени листа заедно под формата на шублер за да произведат частите за шублери.... Когато беше слънчевото затъмнение през 99-та година с бащюа ми пускахме на една машина електро-задвижване на асинхронен двигтел със Сименс модул за векторно управление в складовете преди Марково. Така, че може да не съм живял в Пловдив но тъй като съм от Димитровград, а баща ми живееше в Пловдив познавам добре Пловдив от периода 86-2000 г., когато беше много много смислен град за един специалист.
Все още добре си спомнянм завод Балкан, който когато го затвориха има много хора в тоя форум пловдивчани, които не са били родени. Спомням си чудесно как имаше на същия завод в компютърната лаборатория климатик през лятото, когато нямаше нито един апартамент с такова нещо. Спомням си и първото ми виждане на Правец 16 там , когато хората не бяха виждали Правец 8. Така, че знам чудесно како беше Пловдив!