Author Topic: Re: Новини  (Read 11430 times)

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Re: Новини
« Reply #20 on: 02.09.2016, 18:53:36 »

Също така, просто вече не знам колко пъти се повтори, че транспортът в Пловдив е напълно частен и няма как да се финансира по европейски програми.
[/quote]
До сега можеше да се създаде ново общинско дружество за градски транспорт и да се кандидатства за периода 2014-2020.

Offline BB

• Маниак
    • View Profile
« Reply #21 on: 03.09.2016, 00:02:33 »
Проблемът с пловдивската гара идва от там, че преди няколко години от министерство на транспорта решиха да я дадат на концесия и сега всичко е в ръцете на концесионера, който уж до 2019 ще я преобразява. Гарата във Варна беше основно ремонтирана някъде 2005 година, когато министър на транспорта беше Николай Василев, който е и варненец и реши да направи първо гарата на родната си Варна.
« Last Edit: 03.09.2016, 00:19:40 by BB »

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #22 on: 16.01.2017, 20:04:16 »
Тотев? Как ще се отрази на градския транспорт, ако не го върнат при обжалване на отстраняването?
Украйна, победа!

Offline DareDevil

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #23 on: 16.01.2017, 20:29:31 »
Тотев? Как ще се отрази на градския транспорт, ако не го върнат при обжалване на отстраняването?

Предполагам, че питаш главно за тролейбусния транспорт?
Най-вероятно  ще се избере подлогата на БСП - Славчо Атанасов, който с общински пари ще откупи от кредиторите мрежата, ще даде 1-2 милиона да се монтира отново, ще сключи договор с Батаклиев и ще му плаща по 800 000 хилки субсидия за 3-4 тролейбуса, които ще въртят празни.Точно както при предишния му мандат. ;)

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #24 on: 16.01.2017, 21:13:40 »
Много лесно го баптисахте Тотев. Да поясня малко процедурата от тук нататък: Първо, той ще обжалва пред Апелативен съд-Пловдив. Ако там все пак потвърдят мярката, поискана от прокуратурата, ще обжалват и пред ВКС. Ако и те потвърдят, Тотев се отстранява до края на разследването на прокуратурата, което е около 2 месеца. През това време ще има заместник, избран от Общ.съвет, като изборът се ограничава до заместник кметовете. Докато трае делото той остава кмет, а накрая ако бъде осъден, едва тогава сдава поста и се организират предсрочни местни избори. Извинявам се на модератора за офтопика, но мисля, че е важно, написах го неутрално. :)

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 16.01.2017, 21:17:32 »
Относно конкурсите за нови линии: Според мен няма да има някакви кардинални промени, все пак цялата общинска администрация си е там. Скоро четох, че има обжалвания, които може би ще се проточат, но това вече е съвсем друго нещо. В новите конкурси не виждам как биха дошли автобуси на европейски производители, пак ще се прави оборот на Ердоган, но това е положението.

Offline PorscheBulgaria

• Запален по ГТ
  • Гастролиращият фотограф
    • View Profile
« Reply #26 on: 16.01.2017, 22:08:48 »
Абсолютни глупости. Моля те, не заблуждавай хората с невярна информация.

Първо, този вид дело е с две инстанции. Няма трета.

Второ, предсрочни местни избори няма как да има. Докато трае делото, зам. кмета поема функцията на кмет. След това общински съвет чрез гласуване избира кмет като са нужни 70% подкрепа за номинирания кандидат. Ако няма еднозначно решение, като краен вариант областния управител назначава кмет и с това процеса приключва.

Трето, делото е за административно нарушение, следователно наказанието е административно. Няма присъди.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #27 on: 17.01.2017, 00:28:08 »
Мисля, е точно България беше страната, където дефакто може да си следствен цял живот! Аз залагам, че разследването ще е доста над 2 месеца! Само да вметна,че Тотев след складовете и след това е аут от следващ мандат! Забравих и случката с онкологични диспансера и реването в Общ.съвет
Украйна, победа!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #28 on: 31.01.2017, 15:30:13 »
Автобусите прожектират реклами за Пловдив.

За щастие римляните и казано с отвращение ама е вярно - бай Тошо са направили за Филипополис, Пълдин, Пловдив достатъчно, за да топлят гордостта на пловдивчани до ден днешен. От сегашно време има един зоокът и колдрум, ама толкова неща отидоха по дяволите, че грам не стигат за компенсация (визирам едни тютюмеви скалдове и тролейбусите). Сега чия е вината не компентирам щото ако някой взриви един град (или АЕЦ Козлодуй) крайния резил ще е за всичко, независимо дали го е направил оператора (редникът) Иван Иванов ...
Казвам го във връзка с това, че каквото и да ми прожектират или не за Пловдив ще си го обичам повече заради това какво беше и какво ми даде на мен, а не заради сега.
Да не говорим какво събитие беше и Панаира (особено есенния) до средата на 90-те, а сега от него Гергов направи същото като от ЦУМ - някакви помещения със стара слава....
Хубавото е, че май освен София и то частично , всички останали градове (и села) са в това положение, че и в по-голяма степен...
Украйна, победа!

Offline PorscheBulgaria

• Запален по ГТ
  • Гастролиращият фотограф
    • View Profile
« Reply #29 on: 31.01.2017, 19:05:54 »
Айде стига с това "онова време" и тия "тролейбуси" вече.. Във всеки твой пост в раздела дъвчиш едно и също, независимо дали е провокиран от друго мнение по темата или не...

Offline klutsohor

• Маниак
    • View Profile
« Reply #30 on: 07.10.2018, 15:27:38 »
del
« Last Edit: 07.10.2018, 15:31:09 by klutsohor »
Фен на ДАК, ЗиУ и Шкода.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 28.05.2020, 09:53:38 »

Аз ги гледам от тук, но не всичко е точно - за някои села и градове пише, че няма автобуси, а то има.

Естествено, защото това е сайта на "Хеброс" и в него са включени само техните курсове, виж, че и до Кричим автобусите са през 15 минути, а в сайта ги дават през час. ;)

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #32 on: 03.12.2020, 17:17:30 »
Тодор Чонов: „Нормална е обстановката в градския транспорт на Пловдив“https://www.plovdiv.bg/%d1%82%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%80-%d1%87%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%bd%d0%be%d1%80%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%b5-%d0%be%d0%b1%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0/
Предстои в близките седмици да бъде подписан договорът за осем от линиите на градския транспорт, след като през лятото беше проведена обществена поръчка.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #33 on: 16.01.2021, 09:22:15 »
Община Пловдив подписа споразумение с консорциум ДЗЗД „Градски транспорт Пловдив – 2020“ за 8 от автобусните линии

Важно е да се уточни, че договора влиза в сила от Март, но не се казва коя година. :D

Offline mitakaailqka

• Маниак
  • Мразя чолаков! Мразя хебросбус! Мразя петко!
    • View Profile
« Reply #34 on: 03.07.2021, 11:50:03 »
del

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #35 on: 09.09.2021, 11:14:43 »
Чакаме утре да спрат, ама дали. Така си подписват смъртната присъда.
Петко Ангелов: Нито един автобус няма да излезе утре в Пловдив!https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Petko-Angelov-Nito-edin-avtobus-nyama-da-izleze-utre-v-Plovdiv-1123297 Тази статия е покъртително написана, дори и дамата да е журналя мисирка, адски адски зле написано.

Превозвачите в Пловдив не отстъпват: Спираме всички автобуси в петък!https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10161910

Offline Spronok

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #36 on: 24.09.2021, 13:05:59 »
Жалки предизборни агитации от страна на дърт, изпечен комунист. :)

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #37 on: 05.05.2022, 12:13:32 »
Шефът на бъдещото дружество "Екобус Пловдив" ще взима заплата от 2000 лв. https://www.24plovdiv.bg/novini/article/11511367

2 месеца да скицираш и оцениш терена си е чиста бюрокрация ама хайде.

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #38 on: 25.05.2022, 08:58:43 »
https://www.marica.bg/samo-v-marica/intervyuta/zam-kmetat-todor-chonov-sega-e-momentat-obshtina-plovdiv-da-si-varne-kontrola-varhu-gradskiq-transport

Договорите на част от изпълнителите на обществената услуга изтичат през 2026 г. Според Европейския регламент въпросните линии могат да бъдат поети от общинското дружество. Така Община Пловдив ще може да си отвоюва 1/3 от градските превози и ще гарантира качеството на обществената услуга.

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #39 on: 26.05.2022, 11:39:59 »
Вече официално можем да си кажем, честит общински превозвач. С 36 гласа го приеха от вторият опит.