В Малашевци 2004 отдавна е неофициален брак
По-официално от това да няма нито едно крило, да са сваляни части от спирачната система и двигателят му да е на друг автобус, здраве му кажи.
Затова и съм се изразил така. Официално ще бъде, когато го бракуват по документи, т.е., черно на бяло, документирано и безвъзвратно е брак, докато в момента частта с документално и черно на бяло липсва, иначе на всеки е ясно че безвъзвратно и реално си е брак.
2000, 2037 и 3137 са доста шумни отвън.
Не са само те, на първо време се сещам и за 2026 и 3107 и със сигурност още много. Изпускателните системи са за ремонт или подмяна. Преди някой пишеше тук, че се цепели колекторите и от там шляпат(много ми е любопитно да видя на снимка как изглежда това). Пък сега освен характерното цъкане, което с прогресирането се превръща в шляпане/плякане, има вече и ръмжене, свистене и т.н., което ме кара да мисля вече и за меки връзки и гърнета. И все пак вътре са с по-добра изолация от старите автобуси, пък и различния тип двигател си има различен звук, който явно по-малко прониква и се разпространява в купето. Конекто, почти всички буботят вече, кой повече, кой по-малко(е, все още няма друг като 3322 през миналата година, единствения толкова ревящ, който съм чувал беше 2166 навремето). Повози се на някой шумен като 3315, 3301, 3318, 3316, 3317, за съжаление и 3312, който си е доста гледан автобус, но на който отзад в ляво ясно се вижда, че гърнето е цъфнало отвсякъде и после се качи в някой от шумните метанови МАНове и забележи(специално в предната част) колко по-натрапчиво се чува, когато генерацията изпуска при Конекто, сравнение с Лион.