Author Topic: MAN Lion's City G CNG (1150-1189, 1601-1620, 2000-2045, 2300-2319, 3100-3159)  (Read 861845 times)

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • "Галерия Транспорт София"
    • View Profile
1163: Стегнат автобус, пъргав и не-хлопащ.

1173: По-разбит от 1163. В задната секция не можеш да проведеш адекватен разговор, заради силния шум от компресора (обичайното за тези ПСта). Изтърбушена задна електронна табела - даже не знам дали въобще съществува такава на този етап.

1188: Очарователно добро ускорение има този автобус - днес го ползвах по А304 и с ръка на сърце мога да кажа, че никога не съм вдигал такива скорости с автобус от СА. Докато поддържаше тази висока скорост: силни вибрации по цялото окачване. По неравностите на булевардите в сърцето на столицата, плоскостите и стъклата в задната част на автобуса изненадващо не се разпаднаха :rev:; Силните шумове в салона бяха съпроводени с характерното щракане от тези метанови двигатели при потегляне (дюзите на 1188 харесаха този пост).

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
Никакви дюзи не са това. Или спукан колектор или клапаните на главите са за реглаж. Може и мека връзка да е. Не е характерно за метанов двигател, характерно е за нехайство и слаба до никаква поддръжка.

Offline 04Boris22

• Защо пиша толкова много?
  • 2055
    • View Profile
    • Email
В последните дни 3118 се е озовал в графата Чака брак в наряда на Дружба...  :help:
Черепите неслучайно са пълни с нещо ;)

Offline denadri

• Напредващ
    • View Profile
Надявам се някой запознат да сподели кога се е движил последно и каква е причината да попадне в графата чака брак. В Малашевци 2004 отдавна е неофициален брак, сега и 3118 в Дружба, а същевременно 3310, 3320 и почти всички останали екземпляри от модела все още мъчат пътници и водачи...

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
В Малашевци 2004 отдавна е неофициален брак
По-официално от това да няма нито едно крило, да са сваляни части от спирачната система и двигателят му да е на друг автобус, здраве му кажи.

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
Ето че намерихме кой е взел ролята на 3101. Те така до следващият.

Offline Tisho

• Маниак
  • В 0135 СН - уникалният автобус на Варна!
    • View Profile
Според нарядите, 3118 е в Ман, а 3109 е с повреден диференциал.

Надявам се някой запознат да сподели кога се е движил последно и каква е причината да попадне в графата чака брак. В Малашевци 2004 отдавна е неофициален брак, сега и 3118 в Дружба, а същевременно 3310, 3320 и почти всички останали екземпляри от модела все още мъчат пътници и водачи...

3118 го няма от много отдавна, поне половин година, а шофьорите му са на 3112.  :(
Вероятно има някакъв сериозен проблем с двигателя.

На тези им дойде времето да минават по-сериозни ремонти!  :help:

2000, 2037 и 3137 са доста шумни отвън.

3136 - стъклото срещу 3 врата е станало мармалад и нищо чудно да се наложи скоро да се лепи.
...
« Last Edit: 18.06.2026, 18:03:07 by RADOCVET »
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

МАН а е най доброто нещо което се е случило за софийския ГТ след метрото в последните 20 години.

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile

3118 го няма от много отдавна, поне половин година, а шофьорите му са на 3112.  :(
Вероятно има някакъв сериозен проблем с двигателя.

На тези им дойде времето да минават по-сериозни ремонти!  :help:

3136 - стъклото срещу 3 врата е станало мармалад и нищо чудно да се наложи скоро да се лепи.

Ето че намерихме кой е взел ролята на 3101. Те така до следващият.

Детска радост!
Не се ли научи за толкова години, че тези са многократно по-важни за СА да се движат и да фигурират в наряда на фона на любимите ти разпадни?

Никакви по-сериозни ремонти не са им нужни. Нужна е правилна поддръжка, каквато за 12 години явно е липсвала и продължава да липсва. А ако на СА им бяха толкова важни, нямаше да позволят нещо подобно, като с 2004 и нямаше да ги оставят на самотек.
« Last Edit: 17.06.2026, 22:55:31 by Niko.G »

Offline Tisho

• Маниак
  • В 0135 СН - уникалният автобус на Варна!
    • View Profile
Никакви по-сериозни ремонти не са им нужни. Нужна е правилна поддръжка, каквато за 12 години явно е липсвала и продължава да липсва.

То само с този модел да беше така...  :bounce:
Но е особено жалко, защото не очаквам в бъдеще да се купуват качествени европейски автобуси. А като виждам китайците и турците колко са скапани след толкова кратък период на експлоатация (под 10 години) и на фона на лошата инфраструктура, ще има да си припомняме с носталгия за модели, които са издържали 20-25+ години с козметични ремонти.
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

МАН а е най доброто нещо което се е случило за софийския ГТ след метрото в последните 20 години.

Offline denadri

• Напредващ
    • View Profile
В Малашевци 2004 отдавна е неофициален брак
По-официално от това да няма нито едно крило, да са сваляни части от спирачната система и двигателят му да е на друг автобус, здраве му кажи.
Затова и съм се изразил така. Официално ще бъде, когато го бракуват по документи, т.е., черно на бяло, документирано и безвъзвратно е брак, докато в момента частта с документално и черно на бяло липсва, иначе на всеки е ясно че безвъзвратно и реално си е брак.
Не са само те, на първо време се сещам и за 2026 и 3107 и със сигурност още много. Изпускателните системи са за ремонт или подмяна. Преди някой пишеше тук, че се цепели колекторите и от там шляпат(много ми е любопитно да видя на снимка как изглежда това). Пък сега освен характерното цъкане, което с прогресирането се превръща в шляпане/плякане, има вече и ръмжене, свистене и т.н., което ме кара да мисля вече и за меки връзки и гърнета. И все пак вътре са с по-добра изолация от старите автобуси, пък и различния тип двигател си има различен звук, който явно по-малко прониква и се разпространява в купето. Конекто, почти всички буботят вече, кой повече, кой по-малко(е, все още няма друг като 3322 през миналата година, единствения толкова ревящ, който съм чувал беше 2166 навремето). Повози се на някой шумен като 3315, 3301, 3318, 3316, 3317, за съжаление и 3312, който си е доста гледан автобус, но на който отзад в ляво ясно се вижда, че гърнето е цъфнало отвсякъде и после се качи в някой от шумните метанови МАНове и забележи(специално в предната част) колко по-натрапчиво се чува, когато генерацията изпуска при Конекто, сравнение с Лион.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
3118  - брак.
3129 е за скорости, я го дочака, я не
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
Ще го дочака. По принцип в Малашевци винаги е имало една оборотна, която се ползва или там, или се праща в Дружба/Земляне.

Online ivan3275

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Сега проверих гражданската на 3118,2004,2508,2049 и на 1416 и се оказа,че все още им е валидна.Демек още не са отписани официално.Разбира се това не е успокоително, може по всяко време да я прекратят но все пак за протокола да кажа.

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
Гражданските в Автото се обновяват в края на март месец, всяка година за всички небракувани в КАТ МПС-та и вероятно от март 2027-ма вече няма да са с валидни полици, особено за трите малашевски няма от къде да вземат цели двигатели и всичко около тях и не само. За 3118 е нормално да е още с ГО.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Беше спрян от 10-ти април, появи се на линия на 5-ти юни, но явно е аварирал, защото от 6-ти пак е спрян.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
2040 днес угасна и рестартира два пъти по 120. :rolleyes:

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
Свещ(и), бобина/и, дроселна клапа, филтри или нещо друго. Честичко го правят този номер.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Беше спрян от 10-ти април, появи се на линия на 5-ти юни, но явно е аварирал, защото от 6-ти пак е спрян.
Вчера е бил на линия.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
2034 какъв му е случая , няма отпред ДК номера, свалени фарове , мигачи и халогени
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
С все рамката ли го няма номера или самата рег.табела? Да не му правят предницата след някое ПТП?