От ЦГМ
Градският транспорт до Витоша временно се спира. Няма да работят линиите 66, 103 и 122.
Автобус 63 ще работи предпразник и празник до кв. Бояна, спирка „Бялата Чешма“. Ограниченията влизат от 21 март 2020.
Това е една от най-големите глупости, които можаха да сътворят!!!
Нали уж има огромна заплаха за здравето на хората? Не са ли движението, спорта, чистият въздух, слънцето(витамин D) едни от най-важните фактори за поддържане на добра имунна система?
Всичко живо ще се изпоразболее като стои един месец между бетонни стени, без да излиза никъде. или да излиза само до магазина и до аптеката. и то не от корона вирус. ами от най-банални вирусчета, бактерии и гъбички.
Разбира се, горната промяна не ме спира да излизам да се движа сред природата. да дишам чист въздух и да трупам витамин D. Подкрепям всеки който прави същото!
Разбира се - искам да подчертая,
че аз в никакъв случай НЕ призовавам за нарушаване на настоящите закони и правила! Аз самият не го правя. това което искам да кажа е, че има много места около София където човек може да се разходи сред природата - които технически не са паркове, градинки и други изрично забранени места. Витоша е природен парк и технически попада в ограниченията на съответната наредба. но останалите планини около София не са паркове.
Разбрах че пътя към Бонсови поляни се затваря от полицията от време на време на изхода от Горна Баня, което не знам на какво основания го правят, при условие, че Люлин планина не е парк. но разбира се всяка планина има десетки входове и изходи - няма как да сложат ограда на цялата планина.
Аз ще продължавам да излизам сред природата при всяка възможност - като разбира се няма да посещавам места, които са изрично забранени като например - природен парк Витоша. Движението, чистия въздух и слънцето са здраве. Така се бори корона вирус! А не със стоене цял месец пред компютъра...