Author Topic: Тролейбусни превози - Стара Загора  (Read 256485 times)

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
Няма нужда в чужбина - и в България има примери колкото щете - например Варна. В Стара Загора незнам дали имате съчленени возила, но тук е ежедневие претъкпана Шкода 15тр(ок. 50-60 души вътре) да изкачва доста стръмната ул. Вяра от край до край, да потегля от 3-те спирки по улицата, както е така под наклон, както и да минава по инерция през стрелката към гараж. Също всеизвестния владиславовски баир, както и донякъде бул. Христо Ботев до Аспаруховия мост - т.е. в рамките на 1 линия имаме 2 и половина сериозни изкачвания и това го има по доста линии от ГТ. ;) А не питайте как го изкачват Владиславовото съчленените Икаруси :crazy: :crazy: - и въпреки всичко някои качват и до 3-та предавка :).
Отделно бившите Зиу-та в Търново (лека им пръст/скрап :() си изкачваха съвсем спокойно бул. България, а и по Габровски има малко стръмен баир.
« Last Edit: 11.03.2012, 12:41:02 by тролей №164 линия 2 »
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline eugenio

• Moderator
  • Запален по ГТ
    • View Profile
Аз също се сетих за ул. Вяра във Варна :) най-вече до бл. 138 пред кръстовището с "Цар Освободител". В Сатара Загора няма съчленени тролейбуси, имаше 3 или 4 Дака (аз съм виждал само три - 1031,1033,1034), но тях ги нарязаха отдавна. Новите 14 ще бъдат несъчленени с по 3 врати. И да се върна към стръмната част от ул. Св. Отец Паисий, там наистина градуса на наклона е много голям и преди кръстовището с ул. Августа Траяна изведнъж става равно. :( Ако улицата малко се "изпили" няма да има проблеми. По самата ул. Августа Траяна, по линията на 2-ката има също наклон, но там той е по-полегат. ;)

П.С. Ползата от тази линия (25) се свежда до подобряване на транспортното обслужване от/до ЖП гара, тролея няма да дублира 3-ка, 8-ца, както и 2-ка към Стадиона, а гарата ще бъде свързана с цял нов район (между другото подобна автобусна линия е съществувала преди много години). В обратна посока ще имаме нова връзка на Стадиона - с центъра, освен със спирка Алана от 2-ката.
Няма да е зле и автобус 204 да бъде заменен с 4-ка от Вуза през ЖП гара и Автогара до Фермер-2000, за да има поне един автобус, който да минава край Автогарата, но това е за съвсем отделна тема.
« Last Edit: 11.03.2012, 22:18:53 by eugenio »

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
В София също има 3 места с доста сериозен наклон: по ТБ9 между Дондуков и Московска, там макар и къса отсечка сигурно е над 3.3%, на успоредния бул. Левски и в Люлин, където пък е доста продължителен. И на трите места проблеми няма

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Раковска е поне 80 на 1000. 3.3% е Цар Освободител от Орлов мост до СУ.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline _vst_

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
наклона на отсечката по Отец Паисий е от порядъка на около 18 - 20 %, като точно преди този голям наклон има и гърбица, т.е тролея няма да може да се засили предварително. Всъщност едва ли ще му е проблем де, но все пак и улицата е тясна в тази част и не е подходяща за градски транспорт, поне според мен.

Offline eugenio

• Moderator
  • Запален по ГТ
    • View Profile
наклона на отсечката по Отец Паисий е от порядъка на около 18 - 20 %, като точно преди този голям наклон има и гърбица, т.е тролея няма да може да се засили предварително. Всъщност едва ли ще му е проблем де, но все пак и улицата е тясна в тази част и не е подходяща за градски транспорт, поне според мен.

Августа Траяна, където е наклона и минава 2-ката е също толкова тясна, колкото тази част от Отец Паисий, така че това не би следвало да е тревожно.  :)
Всъщност идеята за линията я чух преди време от ефира на ТВ - Стара Загора, в предаването "Още по темата", лично от управителя на "Тролейбусни превози" - инж. Димитър Авджиев и според мен ще бъде смислена, иначе не виждам да тръгне тролей по изградената вече ел. мрежа до ЖП гара - Стара Загора!
« Last Edit: 13.03.2012, 22:01:19 by eugenio »

Offline eugenio

• Moderator
  • Запален по ГТ
    • View Profile
За 1 лев цена на билета настояват от "Тролейбусни превози" Стара Загора
http://www.radio-sz.net/rsz/index.php?option=com_content&view=article&id=4665:-1-------q-q--&catid=34:2009-08-18-11-59-41&Itemid=92

Защо цената на билета за тролейбусен транспорт трябва да се задържи на 0,80 лв? Защото:
1. Тролейбусните линии в Стара Загора са по-къси от автобусните, като вторите извършват по-задълбочено обслужване в рамките на града с цена на билета от 1 лв;
2. Повишенията на цените на течните горива са по-големи от тези на електроенергията;
3. Дружеството излиза на печалба към предходната година;
4. Ще намалее пътникопотока, който сега е с тенденция да се увеличи, заради по-ниската цена спрямо автобусният билет;
5. Модернизацията на "Тролейбусни превози" ще се финансира изцяло от проекта за интегриран градски транспорт;

Фирмата започва много да ме разочарова, г-н Авджиев споделя, че цената на тока за единица пробег е по-ниска от другите суровини и не разбирам, защо непременно трябва билетът да скочи на 1 лв, без основателни причини за това? :angry: За сравнение само ще кажа, че в Плевен билетите са 0,70 лв, а там линии като - 8, 57, 93, 97 са далеч по-дълги от тези в Стара Загора!!!
« Last Edit: 22.03.2012, 20:59:54 by eugenio »

Offline _vst_

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Абсолютно тъпи и кухи обосновки за вдигането на цените :X Вместо да се възползват от по-ниските си цени сега, те се циганят ..

Offline eugenio

• Moderator
  • Запален по ГТ
    • View Profile
Не стига, че всичко им идва на готово, от 100 години една линия до гарата не могат да пуснат, веднага боядисаха грозно новите тролеи...ами сега трябва да ужилят и гражданите с това.  :angry: :angry:

Offline diamond

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Днес бях в тролейбусното депо и видях че в халето налепяха 2 нови тролея с нови реклами и имаше един отвън, който успях да снимам. И другите нови тролей може би ще изглеждат като него. + 2 снимки на 1004 с нова реклама  :P

Offline troley_ lover

• Наистина съм луд
  • ;)
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Преди да ми сложат реклама на 1004, да го бяха боядисали, вижте на какво прилича! :rolleyes:
Някои хора трябва да обърнат внимание на това, което искат гражданите в отделните градове и тези хора се наричат  КМЕТОВЕ! Нека да спрем прибързаните решения на самите кметове и да им покажем какво искаме! ;)

Offline kops

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Струва ми се че рекламата закрива страничното табло или се бъркам?
Never let your dreams down!

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Не само това, но и закрива първата врата. Досега винаги е било тенденция при подобни реклами, които покриват превозното средство от-до, първата врата и стъклото до шофьора да се оставят необлепени, за да има добра видимост. Тук обаче явно не е така. Горките ви тролеи!
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
Няма ли кой да се смили над 1004 и да му удри една боя.....Чак жал ми става да го гледам!

Offline eugenio

• Moderator
  • Запален по ГТ
    • View Profile
Не само това, но и закрива първата врата. Досега винаги е било тенденция при подобни реклами, които покриват превозното средство от-до, първата врата и стъклото до шофьора да се оставят необлепени, за да има добра видимост. Тук обаче явно не е така. Горките ви тролеи!

Според мен така облепени новите тролеи изглеждат доста по-добре и по-стилно. :) Съветвам ги обаче да махнат надписите "Тролейбусни превози" около информационното табло от останалите, на които още ги има.

p.s. Но в крайна сметка мисля, че въобще не трябваше да ги пипат, както направиха в София! :(
« Last Edit: 25.03.2012, 21:27:08 by eugenio »

Offline eugenio

• Moderator
  • Запален по ГТ
    • View Profile
Имам една молба към главните модератори - Без мое знание и съгласие, да не си позволяват другият път да изтриват с лека ръка постовете в темата, защото ще сринат желанието на всички, които искат да изкажат мнението си, пък и било то леко в страни от темата. И без това беше доста "замряла", а сега тя се съживи. Ако не са съгласни с молбата ми, могат спокойно да ме отстранят от позицията - Модератор на темата за транспортът в Стара Загора!
« Last Edit: 26.03.2012, 20:43:00 by eugenio »

Offline тролей №164 линия 2

• Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email

Quote from: Diamond
Днес забелязах, че са премахнали кръстачките и стрелката на кръстовището на бул. Руски и ул. Гурко
Ааа, да не би да са ги върнали обратно :rolleyes: :D :)(вижте първата снимка на 1009 - на нея даже се вижда странната събирателна стрелка, за която бях писал преди 2-3 седмици). Или може би се бъркам - може би това на снимката на 1009 не е кръстовището Руски/Гурко... Иначе наистина прави впечатление колко е малко кръстовището, а в същото време има три кръстовки над него и 3 разделни и 3 събирателни стрелки около него.
По повод на снимките - браво за тролеите - всичките поддържани, чисти - запазили сте и малко Зиута :fan: Можеше населеността в тях да е с поне една идея по-голяма ама... не може всичко да е префектно :).
« Last Edit: 26.03.2012, 20:59:49 by тролей №164 линия 2 »
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
аз лично повече няма да се занимавам с тези теми, няма да ходя да обикалям, за да правя снимки, защото мои също са били използвани в дрги сайтове, но не го правя на проблем, защото не е. аз го правя за вас, не за себе си. извинявам се, че използвах няколко чужди снимки, без да зная чии са, за да представя тролеите систематизирано. лек ден и весели моменти  8)
Много лесно се обиждаш. Не знам на каква възраст си, но ако имаш ентусиазъм за снимане, продължавай в същият дух. Все пак от Стара Загора нямаше много снимки, а това е интересно.Ще те помоля да качиш актуални снимки на метановите съчленени Мерцедеси в темата за автобусите (видях от влака подобен на прелеза на гара Калитиново).
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Изкуствения интелект е като кон с капаци - казваш му какво да прави, той си прави каквото си поиска.

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline diamond

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Quote from: Diamond
Днес забелязах, че са премахнали кръстачките и стрелката на кръстовището на бул. Руски и ул. Гурко
Ааа, да не би да са ги върнали обратно :rolleyes: :D :)(вижте първата снимка на 1009 - на нея даже се вижда странната събирателна стрелка, за която бях писал преди 2-3 седмици). Или може би се бъркам - може би това на снимката на 1009 не е кръстовището Руски/Гурко... Иначе наистина прави впечатление колко е малко кръстовището, а в същото време има три кръстовки над него и 3 разделни и 3 събирателни стрелки около него.
По повод на снимките - браво за тролеите - всичките поддържани, чисти - запазили сте и малко Зиута :fan: Можеше населеността в тях да е с поне една идея по-голяма ама... не може всичко да е префектно :).

Снимките са правени лятото на 2011...а съоръженията ги махнаха преди 3 месеца.  ;) Рекламите на новите тролей имат един голям недостатък - има реклама и на прозореца до шофьора..което както и да го погледнем пречи на видимостта му към лявото огледало и създава реална опасност от ПТП
« Last Edit: 29.03.2012, 20:50:40 by diamond »

Offline eugenio

• Moderator
  • Запален по ГТ
    • View Profile
Голяма грешка направи дружеството като облепи с реклами новите тролеи, не разбирам защо от общината им позволяват и не контролират тези неща.