Неотон Фамилия и аз ги харесвам и съм ги слушал много.
Има и полска група, която е жънала успехи на Запад. Както и чехът Карел Гот, който е бил много популярен във ФРГ-то.
Това е полската група "2+1", която е известна на запад, и участва в популярното музикално издание Musik Laden през 1979 г., което се е провеждало в Бремен всяка година.
Това пък е участието на Карел Гот в много популярното музикално предаване на ФРГ телевизия ZDF Hitparade. Отново през 1979 г. в изпълнение на хитът "Бабичка".
А това е новогодишната музикална програма на унгарската ТВ през 1979 г. Тази култова 1979 г. с пика на хубави песни. Пеят се най-хитовите песни от него време на Бони М, Пластик Бертран, Дона Съмър, Браян Фери, Патрик Хернандес, Бакарра, Сузи Куатро и Крис Норман, Род Стюард, Тина Търнър, Демис Русос, АББА, Аманда Лиър. Не пеят оригиналните изпълнители, ами техни пародийни унгарски двойници, издокарани да приличат на тях. Не са могли да ги привлекат да пеят в Унгария, но пък са направили много яко забавно предаване с най-хубавата музика от тогава. И наистина почти всички песни много ми харесват, с изключение на Род Стюарт.