Author Topic: Re: Новини от София  (Read 4404 times)

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Re: Новини от София
« on: 11.07.2019, 08:27:49 »
В София вече не глобяват, ако нямаш последния талон от билетите за 10 пътувания

"Не, вече не е необходимо да представяте билет от талон плюс талон №10 в градския транспорт - много хора не го знаят, но промениха наредбата и десетката вече не се представя."

Разговорът се води в столичния тролейбус №5 между пътничка, която показва два билета, и контрольорка, която ѝ разяснява още, че с един талон с 10 билета могат да пътуват и двама, и повече пътници.

Оказва се, че промяната е от април 2018 г., когато Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община от 2013 г. е отменена, а в новата - от април 2018 г. - указанието ѝ, че не е валиден "талон от карта за 10 пътувания, без да бъде представен талон № 10" липсва.

В актуалния документ е записано, че нередовни са подправените карти и билети, поименните, когато се ползват от друг или когато пътникът не може да представи документ за самоличност, неперфорираните билети или невалидираните на съответното устройство карти.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1 on: 04.08.2019, 23:14:53 »
Достойно за смях. Добре че не се очаква да събере повече от 1% наесен.  :rolleyes:

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2 on: 01.10.2019, 09:56:35 »
Кметицата в бяло

Всички хубави неща в София са благодарение на нея, а всички лоши въпреки нея.

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk
« Last Edit: 01.10.2019, 10:05:38 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3 on: 23.01.2020, 18:27:11 »
Нали избрахме "още от същото"  и затова бюджета и изпълнението му ще бъде от типа "същото още".

Защо като сме посели плевели се чудим къде е царевицата?

Можеше барем СОС да е като хората ама...чакахме СОС, получихме наСОСано мнозинство.

Лошото е само, че детето ми порасна и ще гледа и то същите простотии като баща си. Жалко е, че малко хора поне за децата си да бяха мислили.

Така, че не мисля, че има някой изненадан от проекто бюджета.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk
« Last Edit: 23.01.2020, 18:38:30 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4 on: 15.03.2020, 07:38:22 »
Бай Марине,не ти е станало ясно,та да ти поясня- преградата е поставена така ПО ЗАПОВЕД НА КМЕТА НА СОФИЯ.Ни по- напред,ни по-назад!Мястото и е строго определено.А щом имаш проблеми с вестибуларния- не обикаляй улиците и най- вече превозните средства.Знсм,че ти се свиди да позяниш месечната карта от 8 лева за НЕОГРАНИЧЕНО пътуване из цяла София и околностите.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #5 on: 15.03.2020, 09:00:11 »
До Марин:
Не си попаднал на някой дето ще ти строши главата и повече няма да се правиш на интересен. Няма какво повече да ти кажа.

Offline madbatt

• Запален по ГТ
  • antiMASKer
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 26.03.2020, 13:55:24 »
Направо скафандри!  :blink: С номера, и пунктове за проверка на техническото състояние и непременно данък!!!
Dream on @Радоц%ет, ама не си в час

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7 on: 07.04.2020, 10:54:41 »
За съжаление жалбите няма как да бъдат разгледани преди неделя - компетентната институция не работи с граждани в седмицата преди Възкресение Христово.  :)

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #8 on: 07.05.2020, 12:43:39 »
Гараж Република е подходящ само за линиите към Люлин, Банкя и някои други. Ако обслужва линии като 11, 60, 73, 83, 102, крайградските от Хладилника и т.н. се получава огромен нулев пробег и затова е уместно да се запази Земляне, въпреки метростанцията има достатъчно място. :rolleyes:

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #9 on: 31.12.2020, 15:48:28 »
У фейса не съм даскал никога и засега нямам намерение да го правя.
В момента съм зает да се плаща от грипа, който желае може да се плаши от коронавирус още години.
Па най-лесно е да си изкараш целия живот уплашен от вирус, шефове, управляващи, съседи, кризи, безработица, банки...
Украйна, победа!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #10 on: 01.01.2021, 12:08:19 »
Аз милионер и бизнесмен не съм и си помисля да ставам. Не ме влече. Много съм си добре да работя каквото работя и да правя каквото правя. Единствено само човешките качества, които срещам навсякъде ми се пречат и ме дразнят. Но тях човек ги вижда навсякъде и няма начин да ги избегне, Дори заплата повече от 4-5 хилядарки не ми е нужна, така че ще го приема за пожелание да ги стигна :).
Обаче ще драскам пак :)
Украйна, победа!

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 29.06.2023, 09:51:00 »
Просто Киро е издигнал за кандидат за кмет на София Васил Терзиев - уж ай-ти специалист, бивш собственик на "Телерик", ама в действителност син, внук и племенник на бивши "партизани" и генерали от ДС. Нищо хубаво не ни чака ако продължават с тази сган. И за фирмата, от хора, работили там, отзивите са ужасяващи, и то в най-високотрхнологичната сфера.....Прякорът му е бил "Васко Маслото".....
По рейс и по жена не се тича!

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #12 on: 21.07.2023, 12:57:53 »
Коментирайте и поръчката/поръчките за автобуси…..!!!! Аз ще запазя мълчание… :
📃 В понеделник ще се гласува доклад за покупка на превозни средства за нуждите на Столичен автотранспорт.
1⃣ Покупка на 30 броя употребявани 12м автобуси.
2⃣ Покупка на 10 броя употребявани туристически автобуси.
3⃣ Покупка на 10 броя употребявани двуетажни автобуси.
4⃣ Покупка на 1 брой употребяван двуетажен автобус Neoplan N4426/3
ℹ Повече информация за предложението:

http://trinmo.org/bg/news/20230724-pokupka-avtobusi

На това място румънците казват "Къде си Цепеш, господарю?", руснаците - "Сталина на вас нет!".  :angry:

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #13 on: 08.12.2023, 10:20:53 »
Най-доброто решение е паметникът да се укрепи, да се допълни с бутилки водка, до него да се постави голям паметник на Георги Димитров с бутилка мастика в ръка и да се открие кръчма. В кръчмата на най-изявените пианисти да се дават значки "Димитровски пианист" както и Димитровска награда за най-много изпита мастика. Все пак Георги Димитров е единственият комунист осмелил се да се яви на четири крака в кабинета на Сталин в Кремъл, подпиран от Вълко Червенков. Дори Клемент Готвалд не се е осмелил да се яви толкова пиян там. Добре е да има и мемориал на загиналите в България руски войници от препиване или натравяне с метилов алкохол.  :)

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #14 on: 08.12.2023, 13:42:14 »
Най-доброто решение е паметникът да се укрепи, да се допълни с бутилки водка, до него да се постави голям паметник на Георги Димитров с бутилка мастика в ръка и да се открие кръчма. В кръчмата на най-изявените пианисти да се дават значки "Димитровски пианист" както и Димитровска награда за най-много изпита мастика. Все пак Георги Димитров е единственият комунист осмелил се да се яви на четири крака в кабинета на Сталин в Кремъл, подпиран от Вълко Червенков. Дори Клемент Готвалд не се е осмелил да се яви толкова пиян там. Добре е да има и мемориал на загиналите в България руски войници от препиване или натравяне с метилов алкохол.  :)
Нека бъдем градивни - паметника да се издълбае и вътре да бъде поставена гигантска бутилка пълна с водка и всеки комунист да може смело и безотговорно да си сипва в компанията на червеноармейци.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #15 on: 08.12.2023, 15:51:27 »
Все едно трябва да има мемориал на загиналите от препиване или натравяне с метилов алкохол съветски войници и мастика заради вожда и учителя Георги Димитров.  :)

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #16 on: 08.12.2023, 16:03:04 »
Бихте ли ми препоръчали филми с Ален Делон с български дублаж
« Last Edit: 08.12.2023, 16:33:26 by New_Passenger »
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline Dimitar Dragnev

• Маниак
    • View Profile
    • Форумът за класически езици
    • Email
« Reply #17 on: 04.04.2024, 18:22:10 »
(---) за изтриване
« Last Edit: 04.04.2024, 18:24:12 by Dimitar Dragnev »

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #18 on: 01.05.2024, 13:42:27 »
 :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:
Спрете си просташките мнения !

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 10.05.2024, 10:26:01 »
Ти пък най-достоверния източник си избрал... Който за да мери с нивелир в тунела към Люлин прибра 15 000 лв. от администрацията на ГЕРБ.
Може би маркировката наистина да е некачествена, но източникът ти е хмм... не особено надежден.
Източникът е на всеки път мерудия. Не съм забелязал да е гербофилка, тя просто обича да я дават по телевизора. Нали се е самоназначила за председател на европейски комитет за пътищата!