Демонтирана е напълно. Тролейбусното депо е продадено на маститата малцинствена фирма Алекс ок, ТИС 1 е продаден, на негово място ще се строи блок, ТИС 2 е общински, евентуално ще се изгражда зареждаща станция за електробуси, ТИС 3 е на територията на тр. депо, също продаден на горните.
Не са демонтирани конзолите и тук таме носещите въжета. Не е известно състоянието на подземната инфраструктура, но захранващите проводници не са премахнати. Възможно е обаче да са изтеглени от шахтите.
Тр. транспорт е ликвидиран напълно.
ТИС на Пазара под кой номер се води? Там ли ще строят блок? За ТИС 3 разбрах, че е във вече бившето депо. Тогава третият ТИС къде се намира? Може би е някъде около автогара “Запад"? Благодаря предварително!

едит: От всичко, най- ми е жал за ВКМ. Беше най-образцовата ВКМ в цяла България (бил съм във всички градове с ВКМ и действащ/действал някога тр. транспорт, освен Плевен и Перник, и имам впечатления наживо, а от Плевен и Перник има клипчета и снимки, показващи състоянието там. Плевен след ремонта да, но неремонтираните участъци показват колко трагично е било състоянието и там) във всяко едно отношение - монтаж, елементи, компенсатори, конзоли, тотална липса на провисналост почти до самото закриване през март 2009. Чак ми се реве

и ме е яд за труда на всички, взели участие в проектирането и изграждането, очевидно с желание, а оттам и по естествен път проявили нужното внимание към детайла и работата си. Личеше си, че дори да са нямали опит в прокарване и окачване на кабели, то са следвали разни съвети и спазвали нормативните изисквания и допустимите отклонения, и са направили нещата точно както трябва. А като гледам "гирляндите" из Варна и ми се приисква да ги повикам (ако знаех кои са - най-вече проектантите, но и 1-2-ма от монтажистите) да дойдат да покажат на нашите тиквеници в "Градски транспорт" как трябва да се правят нещата.