Author Topic: Хигиената в МГТ  (Read 161319 times)

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Хигиената в МГТ
« Reply #360 on: 13.09.2024, 22:16:42 »

Всичките свинщини (кенчета от бира , пликчета от дюнери, патрончета, обелки от ябълки, парчета леБ , остатъци от семки и прочие други) са от ВАС ПЪТНИЦИТЕ.
Ако пазите чисто и си събирате свинщината няма да е мръсно. Това се отнася за всички ! Никой не ви е длъжен да ви оди по гъ*а да ви чисти и бърше наср*ните задници.
Всичките свинщини са от първите 7 години възпитание.
И преди някой да се изцепи , че водачът е длъжен да пази повереното му превозни средство , - да така е , но не е длъжен да ви събира боклуците.
А иначе, водачът е абсолютно длъжен поне да хване един парцал и да забърше пода, особено зимно време, когато се внася прахоляк и цялата кал. Поне веднъж на смяната, може да не е на всеки курс, то и с тези почивки е физически невъзможно.

Държа да ми покажеш длъжностна характеристика , в която пише , че водачът е ДЛЪЖЕН да ви чисти свинщините. Водачът е водач за да кара . Не е чистач. Чистачи има в депото.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #361 on: 13.09.2024, 22:41:58 »
Точно така е. Но пък и не трябва мръсно возило да излиза на линия.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Tisho

• Маниак
    • View Profile
« Reply #362 on: 19.09.2024, 23:19:20 »

Всичките свинщини (кенчета от бира , пликчета от дюнери, патрончета, обелки от ябълки, парчета леБ , остатъци от семки и прочие други) са от ВАС ПЪТНИЦИТЕ.
Ако пазите чисто и си събирате свинщината няма да е мръсно. Това се отнася за всички ! Никой не ви е длъжен да ви оди по гъ*а да ви чисти и бърше наср*ните задници.
Всичките свинщини са от първите 7 години възпитание.
И преди някой да се изцепи , че водачът е длъжен да пази повереното му превозни средство , - да така е , но не е длъжен да ви събира боклуците.
А иначе, водачът е абсолютно длъжен поне да хване един парцал и да забърше пода, особено зимно време, когато се внася прахоляк и цялата кал. Поне веднъж на смяната, може да не е на всеки курс, то и с тези почивки е физически невъзможно.

Държа да ми покажеш длъжностна характеристика , в която пише , че водачът е ДЛЪЖЕН да ви чисти свинщините. Водачът е водач за да кара . Не е чистач. Чистачи има в депото.

Какво означава да "ви" чисти!?
Ти си някакъв над нас, пътниците, който не ползва градският транспорт и същевременно казва какво трябва да се случва!?

ПС е за всички, не само за шофьора или само за пътниците.
Отговорното лице за ПС и състоянието на ПС е шофьорът. По договор, не по длъжностна характеристика.
Въпрос на култура на пътниците, а и на шофьорът е да пазят чисто.

Ако шофьорът нанесе щети върху ПС или го остави в мизерно състояние, това отговорност на... ПЪТНИЦИТЕ ли е!?

И ако си работещ в системата - не е особено умна линията ти на разсъждение!
Въпрос на култура и желание е шофьорът да поддържа ПС чисто след всеки курс или всяка смяна. Има си четка, има си и моп, освен чистачите по гаражите.

И най-вече въпрос на уважение към работното място!  :help:
В 0135 СН - уникалният автобус на Варна!
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, нови возила, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

Ама О405 са много грознииии

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #363 on: 20.09.2024, 19:26:42 »
Работното място на водача е в кабината!
По твоите разсъждения, -ще си изядеш дюнера ,ще си изпиеш водката и ще си оставиш боклука на седалката и водачът трябва на всяка цена да ти изчисти след теб  :help:
Култура на водача , - на първо място се осъзнайте вие пътниците .

Аз лично съм чистил люкове , плафони, мел и мил съм пода на автобус , но го правя от гледна точка на мераклийство.
Ако те видя да си изхвърляш боклука - ще те замерям с него  :/нищо лично.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #364 on: 01.10.2024, 14:36:49 »
Проверка: Трамваите в София се чистят с ракия и домашни прахосмукачки  :help: :eek:

"Инспекция на заместник-кмета по транспорта на Столичната община Илиян Павлов в трамвайно депо "Банишора" показа, че трамваите в столицата не се почистват надлежно и редовно, въпреки че бюджетът за целта възлиза на 700 хил.лв. годишно. Това показа във видео от мястото на проверката общинският съветник Борис Бонев, който също участва в проверката.

На въпрос на Павлов как се почистват трамваите, служителка отговаря: "С ракия, стъклата стават уникални, лично съм си я донесла". Тя допълва, че седалките в превозното средство чисти с прахосмукачка, която също си носи от вкъщи. По договор обаче седалките трябва да се перат, подчертава заместник-кметът. Илиян Павлов ще настоява договорите да се спазват и поне два пъти месечно превозните средства да се почистват основно, за което той ще следи с постоянни проверки във всички депа в града."

https://stolica.bg/oshte/proverka-tramvaite-v-sofiya-se-chistyat-s-rakiya-i-domashni-prahosmukachki

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #365 on: 01.10.2024, 16:42:06 »
Как може да хабят ракията за подобни дейности, грехота е... Чистачката заслужава най-строго порицание :angry:

Offline radk0_99

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #366 on: 01.10.2024, 19:52:39 »
"Инспекция на заместник-кмета по транспорта на Столичната община Илиян Павлов в трамвайно депо "Банишора" показа, че трамваите в столицата не се почистват надлежно и редовно, въпреки че бюджетът за целта възлиза на 700 хил.лв. годишно. Това показа във видео от мястото на проверката общинският съветник Борис Бонев, който също участва в проверката.
Видеото е доста скандално - поне каченото в Инстаграм. Тръгнали господа Спасителите с мокрите кърпички го играят инспекция по чистотата. Какво очакват да направи една женица с парцал и кофа.
Ако са такива велики спасители докато си разхождаха лачените костюми що не взеха да покажат на женицата как се чисти та да видим някаква полза от родните ни общинари

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #367 on: 01.10.2024, 20:18:12 »
Тази женица с парцал и кофа е назначена от фирма Х на която и се плащат пари Y за дейностите описани в договора. Женицата не е отишла доброволно да чисти трамваите. Това не отменя разбира се абсурда в цялото нещо с ракията и прахосмукачката от вкъщи…

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #368 on: 01.10.2024, 20:19:40 »
Защото не им е работа. В качеството си на общинари вече са платили за почистването, фирмата прибрала парите е осигурила женица и кофа с вода. Ракията е бонус. Ангажимент на взелия парите е да обучи и предостави всичко необходимо и последващо да провери какво е свършено. В противен случай си е чисто източване на средства.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #369 on: 01.10.2024, 21:52:13 »
Защото не им е работа.
И на мен не ми е работа да се катеря като маймуна по калниците и да търкам люкове , плоскости и плафони , но го правя. Те го те  :arrow:

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #370 on: 01.10.2024, 21:54:07 »
Видеото е доста скандално - поне каченото в Инстаграм. Тръгнали господа Спасителите с мокрите кърпички го играят инспекция по чистотата. Какво очакват да направи една женица с парцал и кофа.
Ако са такива велики спасители докато си разхождаха лачените костюми що не взеха да покажат на женицата как се чисти та да видим някаква полза от родните ни общинари
Значи някои хора сте ми много интересни.. като трамваите са мръсни, що спасителите не взимали отношение по въпроса. Като вземат отношение-защо видиш ли се разхождали с лачени костюми...  :help:

И ,моля ви се, слагайте препинателни знаци на края на изреченията.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #371 on: 02.10.2024, 08:18:01 »
Защото не им е работа.
И на мен не ми е работа да се катеря като маймуна по калниците и да търкам люкове , плоскости и плафони , но го правя. Те го те  :arrow:

Някой те кара насила, имаш свободно време и се чудиш какво да правиш или се подмазваш на водачите за да ти снасят клюки от гаражита/депата?