Author Topic: Черна хроника на МГТ  (Read 218550 times)

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Черна хроника на МГТ
« Reply #580 on: 04.12.2025, 07:40:44 »
Това пък с подаването на ръка да се правиш на "кавалер" при слизане пред гаджето си е крайно опасно. Защото водачът няма как да види на огледалото, че още някой ще слиза, още по-малко пък може да гадае на кой какви са му намеренията. Вратите са достатъчно широки, за да могат двама човека да слязат едновременно - така се и слиза, ако искате се дръжте за ръка с приятелката си, докато слизате. Да не говорим, че нито противоплъзгащият балатум на пода, нито рифеловата тенекия на стълбите, са направени за курвентийски сандали и чехли с 15-сантиметрови тънки токчета. Иначе навремето Икарусите имаха следните лепенки, залепени у нас: "Внимание! Автоматична блокировка. Тролейбусът потегля само при затворени врати!" Та явно при тях специално нещо такова е имало, но нищо чудно в последствие да са го изолирали, разбирайте махнали.

Не знам къде и какво си чел и какви хапчета си или не си пил, но в случая става дума за майка помагаща на невръстната си дъщеричка, която в крайна сметка остава сираче!  :angry:

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #581 on: 04.12.2025, 09:21:34 »
Напротив, знам много добре за какво става въпрос. Точно затова аз и майка ми, като малък, абсолютно винаги се качваме и слизахме едвовременно! Един до друг, за ръчичка. Никога не е било майка ми да слезе първа (или баща ми), а аз все още да съм вътре в трамвая. Това противоречи на всякакви правила. Само още веднъж някой да напише за "хапчета".
« Last Edit: 04.12.2025, 09:23:45 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
« Reply #582 on: 04.12.2025, 22:34:03 »
И с МАН-овете сега е супер като безопасност.

Ако работят блокажите...Иначе фабрично те и двуетажните(2-ра и 3-та врата при тях са Ventura като на 27Tr) имат връщачки и фотоклетки. Тъпото е, че ако нещо се сбъгяса с тия връщачки, няма потегляне освен ако не скъсаш пломбата.
Обесете се в неделя, тва е най-добре!

Fac ut vivas!

Offline qwerty95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #583 on: 05.12.2025, 00:37:39 »
Ало, ние и до ден днешен подаваме ръка, и помагаме на нашите жени, деца и възрастни да слизат по стълбите на трамвая, точно както нашите родители, баби и дядовци са правили с нас, когато слизахме преди 40+ години. Що изобщо за коментар е това да се смята за странно, хеле пък и да е задължителна предпоставка за инцидент!? Това си е признак на цивилизованост! Аз имах случаи тази година в Мюнхен да подавам ръце да помагам на възрастни жени да се качват и слизат на тяхната уж уредена инфраструктора и да им качвам и свалям количките с покупки, като застанат на съпалото и молят за помощ. Как може такова нещо изобщо да се поставя на съмнение!?

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #584 on: 05.12.2025, 04:15:57 »
Трудноподвижните пътници, количките, инвалидните скутери и обемистите/тежки багажи са отделна работа. При тях трябва да се помага, естествено, а детска или инвалидна количка, както и въпросният багаж задължително първа се качва и първа се сваля. Това го пише и в инструкциите, но в България няма кой да ги чете. Да не говорим, че количките задължително трябва да се връзват с оня колан, който не е сложен за украса.
« Last Edit: 05.12.2025, 04:20:36 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #585 on: 05.12.2025, 11:06:21 »
Най големия проблем е от предрасъдъците на ЦГМ. Този толеранс от 2 минути за аванс или закъснение кара водачите да бързат необмислено, защото за неколкократно авансово или със закъснение движение се удържат пари от заплата. Говорил съм със Стилиан Манолов когато ни беше директор по този въпрос. Той беше ходил във Варшава, и в Италия, та го питах там така ли процедират, а той ми отговори че няма нищо общо нашата система с техните, и въпреки всичко се оправят. Уж щеше да представи техния модел на организация, но ето вече 10 години минаха и нищо не се е оправило. А когато постоянно ти бъркат в джоба трудът ти се обезсмисля.

Offline HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #586 on: 05.12.2025, 20:46:17 »
От заплатата или от бонуса удържат?
Защото, мисля, че се удържа от бонуса и до неговият размер, а заплатата не се пипа.

Online bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #587 on: 05.12.2025, 21:10:38 »
Заплатата никой не може да я пипа без изричното съгласие на работника за всеки отделен случай.
Затова работодателите въвеждат бонуси, които могат да се изплащат или не.

Ясно е, че никой не иска да му пада възнаграждението по външни причини, ама предложете по-ефективен метод водачите да карат, а не да се влачат безнаказано.