Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ozzy

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 589
41
За да е толкова евтин тоя апартамент, явно има някакъв проблем - може да са съседи, може да е цигански блок (прилича на общежитие), течове от покрива. Няма и тераса.

42
Аз съм доволен, по 42 е 1613 :D

43
Разни / Re: Парковете
« on: 12.04.2021, 11:15:43 »
Основните алеи може да са с някакви гранитни плочи, павета или бетон, докато по-малките пътеки е достатъчно да са на чакъл. Поне в западноевропейските паркове е така.
Борисовата се води завършен парк, но е занемарена откъм поддръжка. Южен парк-4 надали ще се случи, а останалите 3 части са реализирани, така че и той може да се брои за завършен.

44
Ще ходим до Прага да си ги спомняме, там има запазен номерен състав в музея. Но е по-стара модификация, с обикновени лампи с крушки, а не с луминесцентни лампи.

45
Изтрити теми / Re: Ikarus 280T
« on: 09.04.2021, 17:49:33 »
Ама те продължават ли да боядисват с мечета? Вярно си трябва дряновица неокастрена...
Отвън е добре, ти да видиш салонът как беше мацан с четка сива боя...

46
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« on: 09.04.2021, 12:23:28 »
Дружба имат къси автобуси в излишък, да ги пускат изцяло на 404 и за 304 ще има достатъчно дълги.

47
Това, което казва Иво,  са държавни цени. Те са много по ниски от пазарните, които е дал Благо. Имаше и друг проблем, че през 90те ипотечни кредити почти не се отпускаха, чак след 2000г. се отвори пазарът за такъв тип кредити, и станаха по-достъпни.

48
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 08.04.2021, 10:54:14 »
Издигането на Цецка Цачева за президент си беше направо подигравка. Борисов си мислеше, че народът е толкова оглупял, че и магаре да издигне за кандидат, ще го изберат. За мен Радев е противоречива личност. Не ми харесва това, че е подвластен на руските интереси, а също така не попречи за избирането на Гешев за главен прокурор. Уважавам го затова, че подкрепи протестите срещу Борисов и Гешев, а не се скри.

49
Знам, че голяма част от новото строителство е некачествено и има празни апартаменти, но доста млади хора го предпочитат. Моята бивша ме обвиняваше за недалновидния ми избор да купя панелен апартамент и то в Люлин. Но аз все пак предпочитам панелното строителство пред новото, защото е по-достъпно и блоковете не са така наблъскани един до друг. Живея вече пета година в Люлин-5 и съм сравнително доволен. Е, има недостатъци откъм шумоизолация, чува се всичко. Даже ми се струва, че старият ни апартамент в Младост-1, който беше БС-VIII-Сф, беше с по-дебели и по-прави стени, докато този е по-нов БС-69-Сф и с по-некачествени панели. Но откъм вътрешно разпределение е доста по-добър.

Но в София едва ли населението ще намалее в близките години, тъй че търсене на апартаменти, и съответно високата им цена ще се запази. Те горублянци затова искат да капитализират собствените си ниви. Като виждат на какви цени се търгуват апартаментите в Младост и някои се жалват, че по соц време са им заграбили нивите, без да ги обезщетят, и искат и те да спечелят от ново строителство. Общината в последните години е твърде инертна, не защити публичния интерес от създаване на Източен парк, и, вместо да ги компенсира, сега ще им разреши да нацвъкат блокчета. Дано им направи улици поне.

50
По принцип тенденцията е хората да се местят в сгради ново строителство, тъй като част от панелните блокове са амортизирани и имат някои недостатъци и тепърва състоянието им ще се влошава. Истинско саниране с обследване на заварките надали ще се случи някъде.

51
Тепърва предстои снеготопенето във високите части на планината, така че няма страшно, ако имат желание, ще го напълнят. Вероятно заради проблема със стената стои полупразен. Важното е яз. Искър да е пълен. От него могат да водоснабдяват цяла София, както направиха през 1999г. при ремонта на яз. Бели Искър.

52
От това не разбрах ще го бъде ли трамвая по Копенхаген до младост 3. Дано и това се говори, а ако нещо не съм разбрал да бъда извинен.
Трамваят никого не го интересува, той е в трета глуха. Тук се интересуват да изработят подробен устройствен план и да застроят по-голямата част на територията, която трябваше да бъде Източен парк. Горублянци блокираха няколко пъти Цариградско и Самоковско шосе, и тъй като общината пропусна да ги обезщети, сега ще им строи улици и ще им разреши да строят.

53
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 06.04.2021, 13:01:09 »
Това е нещо нормално, ако основните работодатели в селото са хора на ГЕРБ... как искаш да гласуват за някой друг, да си изгубят работата ли? В малките населени места всички се познават. Преди са гласували за ДСБ, щото кметът е бил силният човек, явно от времената на СДС...
Също така по провинцията не обичат Костов, доколкото ДСБ и ДБ някои ги свързват с него. Защото по негово време много предприятия и заводи са продадени, затворени, разграбени и хората са останали без работа...

54
По принцип плановете бяха тм 20 да се удължи до Захарна фабрика. Ако това се случи с тм 22, то по Константин Величков и Възкресение ще трябва още една трамвайна линия, която да помага на тм 11. Със сигурност премахването на тройното трасе ще подобри обслужването, както и премахването на тм 3, който редовно задръства движението.

55
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 06.04.2021, 10:37:51 »
Вероятно ще има правителство с мандата на ИТН, щом от БСП са казали тази сутрин, че биха го подкрепили. Въпросът е да нямат техни министри в кабинета, иначе едва ли някоя от протестните партии би приела. И важното е да има консенсус относно реформите в държавата.

56
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 06.04.2021, 09:48:00 »
Така е, затова и Славчо спечели, също както преди ББ, защото говори на прост и разбираем език за обикновения човек, а в същото време дава усещането на своите гласоподаватели, че все пак от тях зависи какво се случва. Ето, направи предаване на живо, в което над 2.5 часа всеки можеше да се свърже с него и да го пита, каквото желае. Имаше въпроси на всякакви хора, от село Куртово Конаре до Лондон и Ню Йорк. Докато ДБ си е по-елитарна коалиция, със сигурност много от нейните последователи не щат и да чуят за коалиция с ИТН и Мая и Дончева. Но, ако искат да изпълнят част от обещанията си, ще трябва да работят с тях, колкото и да не им се иска. Иначе няма да надскочат тия 9%, които имат в момента, при следващите избори. Ако успеят да се обединят около определени политики, може и да успеят да направят споразумение. Основните неща са промяна на изборния закон, избор на нов главен прокурор, разследване на Борисов, спиране на всякакви далавери.

57
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 05.04.2021, 20:37:50 »
За съжаление, Демократична България в провинцията и особено по малките градове и села, е слабо разпознаваема. Имам преки впечатления от една секция в Пловдив област, където бях застъпник. Дано за следващите избори се подготвят по-добре там.

58
Автобуси / Re: Ikarus 280
« on: 01.04.2021, 13:22:12 »
Браво, много ценни кадри!  :fan:

Според мен това трябва да е кв. Мусагеница, тогава (а и днес) част от кв. Младост. Дървеница по това време е все още село с къщи, панелните блокове там ги строят в края на 80-те.

59
При положение, че вече има светофар, може да се направи секция за ляв завой само за автобусите, и шофьорите на автобуси да си я включват, само когато свети зелено за пешеходците. Иначе трябва да си обикалят по Евлоги Георгиев, Цар Освободител и надясно по Шипка.
Относно двойните спирки - на запад този проблем с натоварените спирки е решен, като има по няколко спирки една до друга, и са групирани превозните средства, които спират на тях. Разбира се, при тролеите е неприложимо, защото няма как да се изпреварят. Но двойна спирка не мисля, че пречи на някого.

60
Знакът за предимство може да е малко по-завъртян надясно, и няма да заблуждава никого. Освен това по правило колите в кръга са с предимство, освен ако няма някакво изключение, както беше преди заради трамвая посредата.

Това не е вярно. Ако няма знаци за предимство, то с предимство са дясно стоящите - сиреч тези, които влизат в кръга.
Поради същата причина на Сточна гара 309 и 310 чакат 85 и 86, защото са без предимство, ако че се движат в кръга.
Аз съм учил, че движещите се в кръговото са винаги с предимство, освен ако със знаци не е указано, че не са с предимство. Идеята е автомобилите да освободят по-бързо кръстовището и да не го задръстват. Както чета, е направена промяна в ЗДвП през 2004г. и оттогава важи това правило за дясностоящия, ако няма знаци. Но такива случаи на кръгови без знаци са доста редки.
А за Сточна винаги съм се чудил защо тези от Владайска река са с предимство пред тези в кръга, струва ми се нелогично, при положение, че им пуска зелен сигнал едновременно.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 589