Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - fafan

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 175
81
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 01.05.2022, 18:05:58 »
Радев що не вземе да иде да специализира в Украйна!
Това кога отиде шефът на ГЩ в РФ и нашите вече да го извадят в болничен!
Възхитен съм!

Няма да тръгне да се бие срещу руснаци, сигурен съм. В първия момент в който му пратят заповед да стреля по тях ще се предаде, както и 75% от българските офицери. Там положението е страшно, трябва спешна депутинизация на целия офицерски състав.

82
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 01.05.2022, 17:58:14 »
Защитаваш се отчаяно с отдавна девалвирали аргументи. За съжаление в последните няколко години по безспорен начин се доказа, че БСП е политически труп спрямо позициите, които уж трябва да защитава, включително го признавам и аз, както ти би ме нарекъл един от привържениците на „руския ред“.

Сега пък БСП била политически труп... Как така, нали всичките ДС ченгета които цитираш и им пускаш видеоклипчетата тук в непрекъснат порядък са били в стройните и редици? Нали бранят на барикадите да не пращаме военна помощ? Какво повече трябва да направят за да ти паснат на путинофилския мироглед, да се кандидираме пак за 16-та съветска република ли?

А на Sixkiller ще кажа, че по Великден пред една къща наоколо видях една вишнева стара Лада. С украинска регистрация. Комби. Багажника и звената седалка бяха пълни с чували, найлонови в които се виждаха всевъзможни боклуци. Просто сякаш пенсионери от село са натъпкали боклуците отзад и са побегнали с возилото от времето на СССР. Ей така се бяга от убийци с 400 лв.

Хората, които Путин бомбардира и избива, повечето са и по-бедни от 400 лева, и някои не успяват и това да вземат. Но Sixkiller не може да проумее тези неща, той мисли че гей парадите са по-опасни от снарядите на Путин. Ето какво казва един обикновен рускоговорящ украинец, който едвам е успял да закопае дъщеря си в двора си преди да избяга:83
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 01.05.2022, 17:38:23 »
Не мога да разбера как путинофилите в България продължават да реват срещу това правителство, при положение че БСП е в коалицията и Корнелия Нинова е там да брани интересите на Газпром и Путин лично. Ето сега поредните памфлети в защита на "руския ред" - ще борим гей парадите, няма да купуваме газ на международния пазар, а само и единствено руски, щото то нямало смисъл разбираш ли да се борим против руското, то така или иначе е най-хубаво  :help: Между другото от БСП са казали че избори скоро няма да има и ще устискат всички кризи, така че не мога да разбера какво се пъне антиправителствния протест - ясно е че скоро няма да има друго управление. И недоразумението Радев също беше преизбран с голямо мнозинство за да ни ни срича проруски антивоенни съчинения сега, значи би трябвало да сте спокойни. Защо се вълнувате и мърморите тогава?

84
Само не става ясно дали ще възстановят релсите и в двете посоки към Трамкар, или тази стрелка и S-ката ще си останат така без смисъл сложени.

85
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 01.05.2022, 15:01:31 »
Тука го отделям поста щото е за Ялта!
https://m.offnews.bg/news/Sviat-_12/Lenin-se-zavarna-v-okupiranata-Novaia-Kahovka-nov-Ilich-vdignaha-i-v_775798.html
Щом като превземат тези нещо в Украйна и почват да връщат паметника на Ленин, значи можем да си представим спокойно, че битката е и срещу комунизма.


Радев наистина се изложи много яко днес, повече даже и от Agent006, ето какви глупости е бращолевил:
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/05/01/radev-riskyt-da-eskalira-voinata-kato-obshtoevropeiska-ili-dori-svetovna-e-realna.528672

Тези бюстове на Ленин са цирк за промитите мозъци, евтино шоу. Комунизмът дето Путин иска да го върне е малко по-особен от онзи дето го градихме 45 години и се сгромоляса така шумно преди 30 години, всъщност иска да си сложи олигарсите насила за да му плащаме такса спокойствие, вече в новозавзетите територии в Украйна се разпределя кой от путинските бандюги кой бизнес ще вземе. Това по нищо не се различава от това как действаха силовите групировки в средата на 90-те при нас.

А ето едно хубаво видео как ще изглежда парадът на Червения площад тази година  ;)

https://twitter.com/Reimentar/status/1520646107470364673

86
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 01.05.2022, 11:26:32 »
Ахаха, сега пък Нако Стефанов изтупа от архивите  :D Все по-смешни ти стават опитите  :laugh:

Нако Стефанов:

Агент на „Държавна сигурност“
На 27.09.1973 г., Нако Стефанов е привлечен към структурите на вече бившата служба за разузнаване и контраразузнаване „Държавна сигурност“, със заповед № 98, и се води на отчет от подполковник Гачев. Стефанов е привлечен в качеството си на нещатен служител към Окръжно управление на МВР-Плевен по линия на Управление „Военно контраразузнаване“ (ВКР).

В Украйна чеченци крадат и товарят към Чечня украинска селскостопанска техника, виждат се комбайни и трактори на платформи, готови за транспортиране:

https://twitter.com/worldonalert/status/1520563043909971968

88
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 30.04.2022, 20:27:47 »
Очаквам картините в Мариопул да са съизмерими с клането в Катин. Очаквам и изненади от типа на западна Полша тип Треблинка.

Колко ще са жервите можем да си представим само от това видео - руските военнопрестъпници разрушават жилищен блок с обстрел от танк от близко разстояние, докато хората се крият в мазетата. Една част успяват да излезнат след обстрела, вижда се на видеото, но колко още хиляди трупове лежат под всеки един блок в Мариупол само можем да си представяме после по размерите на масовите гробове. Това което виждаме е чисто варварство и военно престъпление, типично за руските окупатори.


89
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 30.04.2022, 13:38:45 »

Мен ми е чудно, сега не могат ли да организират украинците контраатака на Мариопул? Когато фронтовата линия не е толкова разпръсната нямат ли свободни части, които могат да насочат там?
Причините са много просто:
- Ще развалят въпросния 9ти май на Путлер
- Ще спасят Азовстал
- Ще си върнат контрол на това важно пристанище, макар заради блокадата на Керченския пролив то да е неизползваемо за търговия.
- Ще ударят концентрирано предателите от Донбас и Чеченците на Кадиров.
- Последната причина не е никак маловажна. Ще се видят от света зверства, които ще накарат Буча да изглежда аматьорска.

Очаквам картините в Мариопул да са съизмерими с клането в Катин. Очаквам и изненади от типа на западна Полша тип Треблинка.

Контраатака към Мариупол ще е сложна задача докато не се ликвидира въздушната подкрепа от излитащи от Крим и южна Русия самолети. На украинците им трябват далекобойни балистични или крилати ракети с обсег 150 км и повече с бойни глави за разрушаване на летищните полоси, за да разрушат всички руски военновъздушни бази в обсега, и чак тогава може да се пристъпи към контранастъпление. Украинците, за разлика от руснаците нямат възможност да хвърлят неограничено количество пушечно месо и не копират безумната тактика на руснаците.

А и изглежда за украинците Мариупол не е първостепенен, в момента по-важно стратегически да прочистят от окупаторите района на Харков, където са средоточени голям брой предприятия от военнопромишления им комплекс, непрекъснатия терористичен обстрела на града вече доведе до твърде много жертви и разрушения и от това което виждам по руските източници явно украинците планират една специална операцийка на руска територия за да блокират Белгород от другата страна на границата, двата града са на 70 километра само. По всички електронни канали в района е настъпила масова паника под хештаг #Белгород514, има и данни за паническо презапасяване с храна и евакуации:


90
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 30.04.2022, 12:09:22 »
Според британския министър на отбраната Бен Уолис вместо победа на 9. май Путин може да обяви масова мобилизация в Русия и да обяви борба срещу "международните нацисти". До тук британското разузнаване позна всички ходове на Путин, да видим дали и този път ще се окажат прави:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10766541/Ben-Wallace-predicts-Russia-use-parade-9-announce-mass-mobilisation-population.html

91
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 29.04.2022, 19:56:01 »
За Гърция е почти сигурно че няма да уйдисат на Путин, в момента трупат запаси от въглища, имат още 2 седмици да си напълнят резервоарите на 100%, терминалът в Александруполис ще е готов много скоро, а и само 30% е путински газ при тях, те отдавна пазаруват азерски газ. Освен това имат време до 20. май за следващото плащане. Да му мислим ние с 18% запаси в хранилището и 90% зависимост, без готови връзки и без собствен LNG терминал, цяла зима проспахме.

чакат многократно виждания руските "филм".
Преди няколко дни Митрофанова нарече СОС "фашисти", а според всичко написано такива се оказват официалните власти в Кишинев и румънците.
https://fakti.bg/mnenia/674298-sledvashtata-voina-v-moldova

Това само по себе си е достатъчно основание да я изгонят вече тази противна лелка.

92
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 29.04.2022, 17:43:52 »
А относно газа трябва да припомним две скандални действия. Едното го направи ГЕРБ, другото второто служебно правителство на Радев.
1. Имахме възможност да получим 1 млрд. долара компенсация от Газпром и ние се отказахме от тях да не ги дразним.
2. Отказахме се пак доброволно от многото по-евтините 1 млрд. кубически метра азерски газ свързан с жената на петрола.

И двете са доста хипотетични - компенсации от Газпром са били винаги фантом, а цената на азерския газ зависи от транзита през Турция, който може и да го оскъпи до неприемливи нива. Ако искаме сигурни доставки трябва да се отървем от всякакви фактори, които зависят от Русия, а Турция в момента е доста зависима с двата си нови тръбопровода през Черно море. Това може да стане само с доставки които преминават изцяло през територия на Европейския съюз.

Нещо от работата на украинските партизански отряди около Мелитопол, гръмнали са стратегически жп мост по който вървят доставките на оръжия от Крим към Мариупол:


93
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 29.04.2022, 16:39:56 »
Колко персонал имат по другите страни на Балканите? В Сърбия например колко са?
За Германия се знае че 50% от персонала им са агенти на ФСБ и ГРУ.

94
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 29.04.2022, 16:13:14 »
 
При всеки конфликт от подобен мащаб има и цивилни жертви, за голямо съжаление. Ама това:
 quote]Радио "Свобода", което се нарича още Радио "Свободна Европа", е финансирана от САЩ медийна организация, която излъчва новини в райони по света, където свободата на медиите е ограничена или все още не е установена.

Говори ясно защо и къде е проблемът ви цялата ситуация там. Допускам, че дейността на тези грантаджии е абсолютно същата и в нашата държава.

Какъв е проблемът "там" по-точно? Путин може да маркира чужди медии с "иностранный агент", да ги затваря в затвор, да ги обстрелва с ракети, а Ютуб като сложи едно предупреждение на РТ че Симонян пак разпространява лъжи изведнъж рев до небесата че ги цензурират. Както виждаш и ти, и Agent007 имате пълна свобода да се вихрите и да разпространявате путинска пропаганда, и даже не сте маркирани като чуждестранни агенти. Ако бяхте в Москва нямаше да я имате тази свобода, така че проблем не виждам, даже си извличате изцяло ползите от демокрацията която така не ви пасва на мирогледа. Молете се Путин да не влезе с танковете в София че тогава край със свободния интернет.

95
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 29.04.2022, 13:15:49 »
Добре де не ви ли идва на акъла, че ако целия свят ти е крив, много е вероятно на тебе нещо да ти е криво!
Да удряш Киев докато там е шефът на ООН какво точно показва?!

Показва безсилие. Освен това дава основание за ответни удари, така че Путин трябва много да внимава къде ще се разхожда в близко време, да не вземе да падне ракета пред хотела му докато ходи на гости при Ким Чен Ун или Башар Асад, то другаде едва ли ще го пуснат.

96
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 29.04.2022, 10:34:12 »
Днес наистина е паметен ден и то защото за втори път в историята ще бъде активиран американския Lend-Lease Act. Последният път това се случва през 1941 година срещу нацистка Германия и по силата на него СССР получава огромни количества оръжия и успява да обърне хода на войната на източния фронт, където нещата са били близки до пълно поражение. Днес в ролята на нацистка Германия е режимът на Путин, а фронтът е западният, но историята ще е подобна.

Изключително тревожна новина  :devil: Не бива да се забравя, че Русия си има донаборна армия като последно на 01 април повикаха 185 000 донаборници. В редица руски телевизионни предавания вече започва да се прокрадва идеята, че настоящите кризи в държавата са породени от западните санкции, а това действа обединително за хората като в някой медии дори съвсем открито се говори за разгръщането на специалната военна операция в пълномащабна война с всичките произтичащи от това последици. В този смисъл е най-добре всичко да приключи възможно по-скоро и да не се стигне до пълна мобилизация в Русия.

Това ще бъде краят на тази велика донаборна армия. Освен огромните загуби на човешки животи тази безсмислена война ще ускори неминуемата тенденция армиите да се модернизират и професионализират. Последният мастодонт от ВСВ - руската армия, гордо дефилираща по Червения площад, ще се смали и профилира, а дали Русия ще си запази статуса на велика сила или ще деградира до регионален фактор зависи само от твърдоглавието на Путин и обкръжението му.

В Молдова е имало опит за украинска инвазия на огромни оръжейни складове от съветско време, тъй като руснаците са завладели огромен склад с внесено оръжие, което е позволявало многомесечна война.

Пълни измислици, отново се опитваш да внасяш дезинформация във форума.

97
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 28.04.2022, 22:34:58 »
Към какво ще се развива Русия на останалия свят и е абсолютно безразлично, стига да се развива в собствените си граници.

98
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 28.04.2022, 22:01:02 »
Междувременно руските бандити започват официално да грабят украинските селяни и да им крадат зърното и другата продукция. От съобщението научаваме освен това че в Красноярска област положението с изхранването хич не е такова, каквото ни го описва Кремъл. Вместо икономиката да цъфти колхозниците явно не се справят с производството на кисели краставички за водката, а и при другите плодове и зеленчуци се изпитва остър дефицит поради - забележете - западните санкции.  :help: Подобно е било положението и при холодомора през 30-те години на миналия век при първия геноцид на руснаците над Украйна.99
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 28.04.2022, 19:46:04 »
Чудя се едно нещо във връзка с Приднестровието - как ги снабдявят руските войници там, след като и Украйна, и ЕС са блокирали руските самолети? Или трябва някаква контрабанда да върви, или са принудени сами да се изхранват, друг начин няма.

100
Quote
Транспортът в София ще бъде наполовина без газ

Това обяви Слав Монов пред енергийната комисия в СОС

Засега има газ до края на май, след това се очаква 200 коли да обслужват градския транспорт. Това заяви началникът на Столичния автотранспорт Слав Монов.
Той говори на изслушване пред Енергийната комисия в СОС, която днес свика извънредно заседание.

Градския транспорт ще работи на празнично разписание, ако няма природен газ.

От около 450 коли на автотранспорта, 250 са само на природен газ и няма да могат да се използват.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/04/28/transportyt-v-sofiia-shte-byde-napolovina-bez-gaz.528406

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 175