Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Chezare

Pages: [1] 2 3 ... 51
1
Просто припаднах, когато видях думата “търсе” в едно от видеата.

2
Ако не си разбрал, влакове от Митищи няма как да купуваме в момента. Има санкции. В Митище също така не се произвеждат полуавтоматични или автоматични влакове.

3
Иво, в другите държави влакът не се тътрузи 400 км за 7-8 часа и не е дърт вагон на 50 години, лятото без климатик.

4
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 28.02.2024, 21:25:05 »
Ще им дойде множко, но Молдова е доста малка страна, за разлика от Украйна... Според мен Молдова може и да я превземат, ако действително се стигне до инвазия (до което все пак, не мисля че ще се стигне, или поне се надявам).

5
А по градския транспорт? Щото колкото снимки съм видял на американски автобуси от ГТ, един не съм видял накичен. Имаме си и един колега от Канада, дето може би ще потвърди.

6
Не казвам да се гонят Индия и Пакистан (няма кой да допусне това, уви)
Доживях да чуя нещо такова... Явно целта ни е да достигнем нивото на Пакистан, не на Германия примерно, а на Пакистан.  :rolleyes:

7
Пловдив / Re: Общи теми и Въпроси
« on: 26.02.2024, 14:46:42 »
А на мен още ми е чудно, автобусите на Хеброс толкова големи трошляци ли са, че нито една фирма не проявява интерес към тях. След като взеха 6, би трябвало поне няколко автобуса да са се освободили...

8
Ялта, замисли се как да отговаряш на хората и да ги убеждаваш, защото с този стил " Аз съм най-умен, а всички останали сте прости и това, дето сте видели със собствените си очи, не е вярно" се държиш много меко казано неуважително, и постигаш обратният ефект, излагаш се в очите на околните.

9
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 23.02.2024, 21:50:41 »
оправяте проблемите на УKрайна.
защото
Русия
много държи да
Казва на (украинците) как да си подредят държавата
и се опитва да
оправя света
с военни средства.  ;) :help:
.....
И:
Казвате на руснаците как да си подредят държавата
А случайно тях да ги е питал Путин как да си подредят държавата?  :help:
Сега гледам ревнахте за Навални.

Не ти го пожелавам, но ако твоят син стане политически затворник и на теб дори не ти дават да го погребеш, след като са го утрепали,  как ще реагираш? Сигурно ще ти е все тая, садист. Дай да те убием и да не те дадем на близките ти, щото не подкрепяш Украйна, какво ще кажеш?  :rolleyes: :help: :angry:

10
https://transphoto.org/photo/1621019/
Теориите в коментарите са доста интересни.  :rolleyes:

11
Изпуснал си, че вече имаше двуетажен автобус на 3 без проблеми.

12
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 20.02.2024, 22:01:56 »
Защо, какво те притеснява - че американците ще спрат да спонсорират украинеца ли? Че крайно време е
Тоест?

13
Снимки / Re: Снимки (трамваи)
« on: 20.02.2024, 19:33:55 »
За Вишнева се водиха големи спорове тук. Аз така и не разбрах какво пречи да се постави огледало... Същото се отнася и за Триъгълника, защо вместо да местят цялата спирка не преместиха просто огледалото...

14
Ама аз в тази тема чух единствено "искаме български трамваии" и доводи защо бихме могли технически да ги направим. Ама дали ще е ефективно, дали ще можем да се впишем на световния пазар, след като Кончар примерно не могат, ама дали сега не е комунизма и едно предприятие трябва да произвежда качествени продукти и да може да се пласира в международен план, ама фали сега сме свободен пазар и не може да си купим нашите си трамваи по партиен декрет, ако на пазара има нещо по-добро (каквито трябва да са ни приоритетие) и по-евтино, ама дали държавата ни случайно има по-големи проблеми за решаване, че политиците да мислят точно за това... Не, изказвания в тази връзка от защитниците на идеята аз не чух.

15
За всички, които са против, цитирам, "подвижната скрап на Запада", ами возете си се в нашата скрап тогава, от нея си имаме предостатъчно. Или викате 20-годишният Ман СГ 262 е по-хубав от горепосочените автобуси? И аз искам чисто нови автобуси, ама до момента на доставката им, ако сега се пусне поръчка, ще мине поне около година. А дотогава предпочитам тези пред таралясниците на Автото. Че е далавера на едни "наши хора", съласен съм.  ;)

16
че и сега хора твърдят колко се пълни по Малинов, въпреки метрото..
Грешка. Хора не твърдят колко се пълни въпреки метрото, а 111 се пълни въпреки метрото, независимо дали на някой му харесва или не. Ако пътуваш от Младост към произволна дестинация по маршрута на 111- ще се качиш на метро и после ще се прекачиш на 111 или директно ще си хванеш 111?

17
Пловдив / Re: Автобуси
« on: 19.02.2024, 14:40:43 »
Като говорим за нови придобивки, днес уцелих Сканията на Петко по 4 и не виждам причината за негативните коментари, които прочетох, с изключение на това, че малко дрънчи, ми се видя доста добре.

18
Те разпределят парите чрез бюджета.
И тук идва проблемът... цялата държава е цъфнала и вързала, пенсиите са високи, заплатите са високи, здравеопазванеото е на ниво, има скоростни жп линии в цяла България, няма села без транспорт, населението на България нараства и имаме толкова много пари, че да можем да ги хвърляме за трамваен завод.  :crazy:

19
Добре е да гледате от перспективата не на комфорт/удобства на пътника, а от тази на управляващите дружеството - т.е. с какви инструменти разполагат, за да могат да оптимизират подвижен състав, маршрути, линии и т.н.
...
За да се движат на по-чести интервали автобусите, те трябва да имат съответстващият пътникопоток, т.е. да се пълнят долу-горе както делник. Както виждаме, това за съжаление, го няма. Половината линии ще возят въздуха, ако са на същият график.
По тази причина, както и Митко (difian) неведнъж е казвал, е добре валидацията на картите да е задължителна.
1. Не оправдава лошата синхронизация на линиите.
2. Пътникопотокът празник определено не е 2 пъти по-малък, отколкото в празник. Примерно ако една линия е на 10 минути делник, празник добър е интервал 15 мин.

20
Ирисбус вече няма, има Ивеко. Водородни автобуси вече съществуват, примерно във Вупертал и Кьолн, и някъде четох, че транспортните компании са по-доволни от водородните, отколкото от електрическите. А Мановете са 186, не 160. С останалата част от мнението ти съм съгласен.

Pages: [1] 2 3 ... 51