Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Chezare

Pages: [1] 2 3 ... 44
1
Трамваи / Re: Трамваи - обща тема
« on: Today at 19:05:49 »
Веднъж седмично. Разбра ме какво имам предвид, че има ситуации, в които автомобилът е най-разуният избор. И те не са малко. Това, разбира се, не включва пътувания до работното място, до мола и други такива "до тоалетната с колата".

2
Според мен едва ли ще върнат старите разписания.

3
Автобусъ е Ютонг на частен преозвач, който работи като подизпълнител на общинския оператор по някои градски линии. Въпреки това в конкретния случай е возил специализиран/случаен превоз.

4
Трамваи / Re: Трамваи - обща тема
« on: Today at 15:35:10 »
Съгласен съм, разбира се че трябва да се обособяат бус ленти, ТМ трасета за сметка на автомобилите, все пак тук всички се надяваме на по-добър градски транспот. В предишното мнение имах предвид, че съм против мерки от сорта на "на всички булеварди само по една лента" или "винетки" за ЦГЧ. Подобни по-крути мерки според мен трябва да се налагат след като транспортът се подобри, тъй като подобряването на ГТ не е свързано с тях.
Просто е много по-ефективно големи маси хора са де возят с релсов транспорт, вместо с автомобил.
Не само релсов транспорт, дори и автобусите са по-ефективни: за превозване на 100 души трябват минимум 25 коли, и хората от тези 25 коли се събират в... един съчленен автобус.

5
Трамваи / Re: Трамваи - обща тема
« on: Today at 10:47:58 »
Има си обществен транспорт (а и други, например, велосипеден)
:D :D :D
Не разбираш ли, че точно това е причината за високия брой коли в България?!  В България НЯМА обществен транспорт, има пародия на такъв. Първо трябва да имаш ОТ на нивото на Швейцария, а едва СЛЕД това да налагаш ограничения на колите.

Посочи ми един голяма град в света, където ВСИЧКИ улици имат само една лента в посока и тя е аградена от мантинела. Един. И не, Амстердам не е пример. Дори и там най-натоварените улици са с по две ленти посока. А въпреки че болшинството (но не ВСИЧКИ) са с една лента, на никого не му е хрунало да загражда колите с мантинела.  :help:

И, моля, НЕ ми излизайте сега с брътвежите за ходенето до болница, детска градина, баби и дядовци на лекар, хипермаркети и т.н. Ставате досадни и банални вече.
Обясни ми как 4 големи торби с покупки от супермаркета ще ги мъкнеш пеша/по автобуса. Тоест може, но е много по-трудно и всъщност пречи на всички останали в автобуса. Винаги има житейски ситуации, в които автомобил е или необходим, или дава много повече комфорт, ако не си млад физически здрав човек без деца. Съгласен съм, че ако само в такива случаи се ползва автомобил, една лента на по-слабо натоварените и две на натоварените улици ще стигнат.

6
Трамваи / Re: Трамваи - обща тема
« on: Yesterday at 20:43:43 »
Защо изкарваш хората с автомобили като прокажени?

7
Пловдив / Re: Общи теми и Въпроси
« on: Yesterday at 20:37:54 »
10 е с 9 коли... Не съм очаквал това...кои от тях не се изпълняват?

8
И Цитаро, и Лайънс Сити, и Соларис са фрашкани с нескопосани работи и простотии, сбъркани още при проектирането им.
Сигурно е така, но такова мнение може да изкаже човек, който има ежедневен досег с тези автобуси, а не човек, работещ на другия край на света.
Иначе не мога да си обясня защо, дори в Западна Европа, се купуват толкова масово китайци...

9
Трамваи / Re: Трамваи - обща тема
« on: 01.10.2023, 22:27:44 »
Приципно 10 е на 6, не на 5 минути. За останалото сте прави.

10
Някой може ли да ми обясни защо се впдят "допълнителни автобусни линии", а не просто нормални автобусни линии?

11
Други градове / Re: Асеновград
« on: 29.09.2023, 20:15:49 »
А линии 5 и 6?

12
Снимки / Re: Снимки (тролейбуси)
« on: 29.09.2023, 20:11:04 »
В Русия почти няма вече тролеи Икаруси и никога не е имало в особено големи количества. Преобладават ЗИУ.

13
Други градове / Re: Пазарджик
« on: 28.09.2023, 21:32:54 »
Нямаше да е лошо СОР да доставят и тролеи, че тези Лазове може скоро да дадат фира.

14
Пловдив / Re: Автобуси
« on: 28.09.2023, 17:34:51 »
20 извън часовете, в които пътуват учениците, по мои наблюдения е полупразна.

15
Само 4 чифта на ден? Маршрутките/автобусите от Гюргево до Букурещ мисля бяха на всеки час, надали ще привлекат много хора така.

16
Иво, турците са местното население в Шуменско, Разградско, Кърджалийско и си живеят там от векове. Нямат нищо общо със Турция, турската лира и т.н.

17
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 23.09.2023, 19:27:54 »
yogimax, защо не се преместиш в Саксония? Там AfD е първа политическа сила и като е такава, няма да имаш проблеми със следене и други подобни щуротии. Ще се почувстваш като у дома си.

18
Мен ме изненада, че Враца има по-ниска заплата само от София. Дори Пловдив, Варна, СЗ имат по-ниски заплати.

19
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 22.09.2023, 22:32:10 »
"Повече от 16% от анкетираните одобряват ксенофобски изказвания, а 5,7% изразяват антисемитски възгледи. Около 4% омаловажават престъпленията, извършени от Хитлер, и възхваляват нацистката идеология или политика."
Тази част ми е много странна...

20
Пловдив - с това унищожаване на електротранспорта е много зле. От друга страна, има много автобусни линии, не знам интервалите им как са. Някъде около шесто място, със сигурност след Варна, Бургас и Стара Загора, естествено и София.
Пловдивският транспорт беше доста добър в периода 2013-2017- въпреки че нямаше тролеи, имаше 29 автобусни линии, с големи автобуси, с интервали 8-12 мин. в делнични дни. Ако вървяха и до по-късно вечерта, щеше да е почти перфектно. След това обаче купиха щъркели, дойде пандемията и работата е...майко мила.

Автогара Юг не вярвам, че общината ще допусне да я застроят. Пък и едва ли другите автогари имат капацитет да я поемат.
Прилича на Бахмут- да. Нашият кмет тъпунгер Зикуту спа 4 години и тая година изведнъж се сети, че трябва да ремонтира и в момента целият град е разкопан. Има страшни задръствания. Особено зле е положението в район Южен.

По повод Русе= Бургас. Бургас има много по-добра градска среда и много по-добър градски транспорт.

Pages: [1] 2 3 ... 44