Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 406397 times)

Offline Sixkiller

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2691
 • Стига фира!
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4400 on: 07.08.2021, 13:53:03 »
Може и да скалъпят нещо, което да издържи максимум година. Нови избори няма да възпроизведат нещо по-различно, най-много ГЕРБ да си вдигнат подкрепата. Някъде слушах тези дни мнения за свикване на ВНС и създаването на нова конституция - което принципно би било по-адекватен вариант от избори до дупка.

Offline ozzy

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 12857
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4401 on: 07.08.2021, 14:31:57 »
Сега пък изобщо не е моментът за ВНС. Щом са внесли състава на правителството, значи са събрали подкрепа (от БСП и ДПС). За ДБ и ИБГНИ от изказванията от последните дни е ясно, че няма да подкрепят това правителство.

Offline bdz43r

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3984
  • View Profile
  • http://bgrail.info/photos.php
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4402 on: 07.08.2021, 14:47:02 »
Сегашната Конституция си е много добра, не ни трябва ВНС.
Каквото има да се поправя и доработва по Конституцията, може да го направи и обикновено НС.

Online я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5091
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4403 on: 07.08.2021, 15:24:41 »
БИЗНЕСЪТ НА СЛАВИ – КАК СЕ СТИГА ОТ УЧИНДОЛ ДО ДЕЛАУЕР. СКАНДАЛНИ ЛИЦА, СЪМНИТЕЛНИ ОПЕРАЦИИ, ОФШОРКИ И ТАЙНИ.
Само след няколко часа партия „Има такъв народ“ ще представи пред президента Румен Радев изпълнения мандат за правителство или за пореден път ще провали съставянето на такова. Каквото и да се случи обаче, без съмнение, подозренията около кандидатите за членове на кабинета на Слави Трифонов не са едно едно или две, а скандалите около тях гърмят вече почти всеки ден. За съжаление и в този момент на никого в държавата не е съвсем ясно, как точно се взимат политическите решения в тази формация. Еднолично от Слави Трифонов или от по-широк задкулисен кръг, който има своето скрито влияние върху лидера на ИТН.
При всички положения обаче широката публика трябва да знае, че действията на Слави в бизнес и политически смисъл, са далеч от прозрачността и трудно отговарят на това, в което се опитват да ни убедят Станислав Трифонов и неговият обслужващ персонал. Всъщност, с този материал медията ни се опитва отчасти да очертае невидимата страна от бизнес активност на Трифонов и с това да намекне, че и политическата дейност на лидера на „Има такъв народ“ е далеч от яснотата, за която уж се борят представителите на тази нова „народна“ партия.
Мнозина например си мислят, че бизнес-делата на Слави са ясни и прозрачни, само защото той от години е на екран и всичко трябва да му е „официално“. Всички знаем, че за това време той изкарва милиони от своята телевизионна дейност. Дали обаче парите идват само от там и дали се управляват прозрачно е въпрос, на който все още не може да се отговори напълно категорично.
Публичен факт е, че фирмата на Слави Трифонов „7/8“ е бизнес лицето в търговската организация на шоумена. Фирмата е регистрирана на 20 септември 2001 г., като акционерно дружество в Софийски градски съд и има обявен капитал в размер на 9 096 968 лв. Любопитен факт е, че към този капитал има и една непарична вноска, като става дума за вземане, което фирмата „Фулмар Ентъртеймънт“ ООД, САЩ има към „7/8“ АД. Въпросното вземане произтича от договор за цесия сключен между „Фулмар Ентъртеймънт“ ООД и „Фулмар Трейд Линкс“ ЛЛС, с адрес на управление – САЩ, щатът Делауер, апартамент 300 А, находящ се на Грийн Вил Кросинг №2 в Уилмингтън, окръг Ню Касъл. Стойността на въпросното вземане е в размер на 11 733 603 лв. Видът на акциите от своя страна е „обикновени-поименни“, а номиналът им е със стойност от 1 лв. Официално собственик на фирмата е Станислав Тодоров Трифонов, а нейни управители, освен Трифонов, са Ася Тодорова и Евгени Димитров. До тук всичко изглежда уж сравнително ясно, но именно в отношенията на „7/8“ с най-различни други компании, част от които с офшорна регистрация, се крият и повечето неясни въпроси около бизнес делата на политика – шоумен.
За какво обаче по-конкретно става въпрос?
Реално става дума за едно огромно съзвездие от фирми и сложните взаимоотношения между тях. Става въпрос и за милиони, разбира се. Изключително трудно е в един журналистически материал да бъдат изброени всичките тези компании, както и да бъде обяснена сложната схема от активности между тях. Именно затова в този текст ние ще се съсредоточим основно върху две компании, имащи меко казано странни финансови взаимоотношения със „7/8“ АД. Става дума за фирмите „ЛИВЪР“ ЕООД и „КИЛТ“ АД.
На 01.12.09 „ЛИВЪР“ ЕООД получава 10 милиона лева в брой от „7/8“ АД срещу издадени 2 броя Запис на заповед за поети задължения.
В същото време пък „7/8“ АД купува 20 хил. броя акции, осигуряващи му 18.16% от всички гласове на общото събрание с право на глас от „МИКРОНЕКС“ АД, срещу което също издава два броя Запис на заповед на обща стойност 10 млн. лева. Представляващи „МИКРОНЕКС“ АД са лицата Бисер Георгиев Димитров, Петра Георгиева Петрова и Камен Петров Каменов, а разпределението на капитала е, както следва: 99.91% (55 хил. броя акции) са собственост на „БИ ЕФ АЙ Холдингс“ ООД, вписано в щата Невада, САЩ, с адрес на регистриран офис – апартамент 212, Н. Карсън Стрийт 1802, Карсън сити, Невада 89701. От заявление до Софийски градски съд направено от Бисер Георгиев Димитров на основание член точка 72 и член точка 73 от Търговския закон се вижда, че капиталът на „БИ ЕФ АЙ Холдингс“ ООД е увеличен и с непарична вноска, която се изразява в продажбата на български патент с №63568, издаден на 06.06.2002 г. от Патентното ведомство на Република България и озаглавен „Метод за производство на декоративни стъклописни елементи“ и български патент №63566, издаден също на 06.06.2002 г. от Патентното ведомство на Република България и озаглавен „Метод за производство на декоративни стенописни елементи на гипсова основа“. И СЕГА ВНИМАВАЙТЕ! Това се е случило срещу обща съвкупна цена от 28 121 053,36 евро или сума с левова равностойност от 54 999 079 лв. Смешното е, че към тези милиони все пак има и една парична вноска направена лично от Бисер Георгиев Димитров, а тя е на стойност 0.21 стотинки.

Какво означава това?

Означава, че регистрираната в Невада фирма – „БИ ЕФ АЙ Холдингс“ ООД почти изцяло е собственик на „МИКРОНЕКС“ АД, а тримата останали акционери в „МИКРОНЕКС“ реално притежават по 0.09 процента от нея.
Оказва се, че въпросните сложни финансови операции имат за цел, не просто да превъртят и прикрият едни пари, а да скрият от широката публика реалните собственици на тези компании – акционери, седящи зад тях. Те са достатъчно сложни и объркани, именно за да останат неясни за обикновения наблюдател, но пък и да свършат точната работа на своите тайни собственици.

И историята продължава…

Шест дни преди „Ливър“ ЕООД да получи 10 млн. от „7/8“ АД, на 25.11.2009 г. фирмата на Слави издава 2 броя други Запис на заповед, които са джиросани от фирмата „К7 Холдингс СА“ с регистрация в Република Панама на „Ливър“ ЕООД, срещу поет ангажимент от „Ливър“ ЕООД да върне на „К7 Холдингс СА“ Република Панама сумата от 10. 36 млн. лева с падеж на 01.12.2011 г.

Тук е изключително важно да се отбележи, че по никакъв начин не става ясно как издадените от „7/8“ два броя Запис на заповед попадат в „К7 Холдингс СА“, а оттам в „Ливър“ ЕООД. Разбира се, неясни са и още куп неща около делата на тези дружествата и лица, но пък все по-ясно прозира фактът, че зад цялата тази сложна схема стои Слави Трифонов и приятели. Такъв например може би е лицето Мартин Йорданов Йорданов, който към определен момент управлява регистрираната в София – „Ливър“ ЕООД. Същата компания се явява нещо като безнаказан фантом, като макар да й са направени две ревизии, информацията за тях не се отваря, а данните очевидно не са интегрирани в официалната система. Факт, който едва ли е случайност, а съответните служби трябва да го има предвид в случай, че желаят да разплетат сложната схема от компании, свързани със Станислав Тодоров Трифонов.
Всъщност, цялата тази „финансова кръстословица“ далеч не свършва с горепосочените дружества и лица. В нейният център изпъква още една компания, която е регистрирана преди „Ливър“ ЕООД и в някакъв смисъл може да бъде приета за майка на „Ливър“ ЕООД и своеобразен наследник на „7/8“ АД. Става дума за фирмата „КИЛТ“ АД със седалище и адрес на управление гр. София, район „Средец“, ул. Стефан Караджа №5. Капиталът на тази компания е 43 600 000 лева, а към него, както и в предния случай, има една допълнителна непарична вноска. Става дума за право на собственост върху 70 хиляди обикновени поименни акции с право на глас от капитала на „МИКРОНЕКС“ АД, същата фирма, чийто собственик се оказа компанията, регистрирана в Невада. Същата, която има към капитала си близо 55 млн. лева от странни патенти, регистрирани в Патентното ведомство у нас. Официални собственици на фирма „КИЛТ“ АД са лицата Румен Кирилов Шилев и Александър Димитров Найденов. Името на Румен Шилев не е широко публично известно, но Александър Найденов е добре известен като бивш собственик на фирма „Олинеза“. Нека си припомним, че същият неколкократно участваше в различни телевизионни и реалити формати, а любовните му афери бяха широко коментирани от жълтите медии у нас. Любопитен факт е, че Александър Найденов – Олинезата става собственик във въпросната фирма, след като купува участието си от фирма свързана с Васил Божков. Другият собственик на КИЛТ Румен Кирилов Шилев пък, е свързан с компанията „Сел комерс“, за която също няма много детайлна информация. На този фон, друг интересен факт е, че всъщност фирма „КИЛТ“ АД се явява правоприемник на фирма „7/8“ АД, а член на Съвета на директори и управители в нея не е Слави Трифонов, а Румен Кирилов Шилев заедно с Деяна Георгиева Мандова и Кирил Руменов Шилев.
От всичко това пък става ясно, че цялата тази схема от представители, формални собственици и официални управители има за цел добре да прикрие едни други хора. И движението на едни стотици милиони.
Или с други думи, от всичко това става ясно, че около бизнес делата на Слави Трифонов има повече въпроси и тайни, отколкото отговори и прозрачност. Въпроси, на които ако не Слави Трифонов, рано или късно ще даде отговор времето. И още нещо. Видно е, че около дейността на всичките тези компании се появяват имената на много скандални персони, като например известният търговец на месо Димитър Пачеджиев. Нека припомним, че неговото име бе забъркано не в един или два скандала, а за богатството му се носят легенди. Същият от години води луксозен живот и има баровска къща на стойност няколко милиона евро в курорта Пефкохори, Халкидики, Гърция.
В процеса на нашето разследване изскочиха и имената на куп други лица, всичките със спорна слава, но пък безспорно минаващи за изключително богати и влиятелни българи. Любопитно е още да се отбележи, че част от тях неофициално минават за изключително близки до Слави Трифонов, като за един от тях дори неформално се твърди, че е основен спонсор на партия „Има такъв народ“.
Става дума за бившия общински съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Същият между другото обича да прекарва свободното си време там, където къща има и месарят Димитър Пачеджиев. Отново става дума за градчето Пефкохори на полуостров Халкидики в Гърция. По наша информация дори и в този момент Алексиев е там, като прекарва времето си в компанията на друг известен български милионер и собственик на фирма „Пършевица“ Димитър Зоров. Нека припомним, че Зоров от години минава за един от най-големите усвоители на еврофондове в земеделието, като отдавна е известно, че един от най-близките му приятели е бившият скандален шеф на Държавен Фонд „Земеделие“ Румен Порожанов. Едва ли е случайно, че от няколко месеца Порожанов също се оглежда за купуването на имот в района на Пефкохори, Гърция. Същият дори е бил на няколко огледа на имоти, като стойността на потенциалните сделки е била в размер надвишаващ няколко милиона лева.
Темата за финансовите дела на Трифонов се оказва огромна. Покрай нейното разплитане изскачат все повече скандални имена, множеството от които свързани с мащабно строителство и усвояване на стотици милиони евро по различни европейски програми. Безспорно е обаче, че центъра на този сложен пъзел от зависимости и пари стои Слави Трифонов и неговите фирми. Става ясно, че на бял свят все по-ясно търговските взаимоотношения са тясно свързани с политическите движения около партия „Има Такъв Народ“.

Ето част от фирмите, с които би могло да бъде направено директна или индиректна връзка с Трифонов:

„Билд пропърти България“ ЕООД, „ДЖИ ЕЛ Строй“ ЕООД, „Балкан Строй 2009“ ЕООД, „Еврострой Груп 2008“ ЕООД, както и скандалната строителна компания „Громах“ ЕООД. Нека припомним, че последната компания е първоприемник на скандалната строителна фирма „Агромах“, в чийто офис преди години, след проверка на ГДБОП, бяха открити огромно количество евро в брой. В последствие фирмата смени своето име, а днес неофициално се знае, че зад нея стои един от много близките бивши авери на експремиера Бойко Борисов. Същият, който от обикновен спортист само в рамките на няколко години се превърна в изключително богат бизнесмен, а днес дори има наглостта да се представя за „репресиран“ от предходната власт. Любопитно е, че както Порожанов, Пачеджиев и Зоров, той също обича да прекарва времето си в китното гръцко курортно градче Пефкохори, където освен къща има и успешен бизнес.

И накрая.
Разследването на бизнес-дейността на Слави Трифонов е изключително важно действие, особено в контекста на факта, че той и персоналът му днес смятат да предложат правителство, което да управлява България. Нещо повече. Изключително важно е българското общество да бъде сигурно в прозрачността на търговските действия на лицето, което твърди, че МОЖЕ и ИСКА да поеме политическата отговорност за бъдещето на държавата. Защото, дори и на първо четене е ясно, че бизнесът на Слави Трифонов далеч не е прозрачен, а в крайна сметка истината се крие в анонимни офшорки с неясна собственост и произход. Покрай тях пък на бял свят излизат взаимоотношенията на Трифонов с един куп други политически обвързани лица, а това са лица, чиито следи директно водят към тежки корупционни обвързаности с предходната власт. Същата, която днес хората на Трифонов официално твърдят, че ще борят. Какво ще излезе от всичко това ли? Предстои да видим.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

https://afera.bg/%d0%b1%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%81%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b3%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d1%83%d1%87%d0%b8/?fbclid=IwAR0eWUUibyqKOjo0CP6wFAUp6lzyWHczxGciJ2FuWfX8TAfFW3yf7viHy8M
« Last Edit: 07.08.2021, 15:26:40 by я л т а »
„На света няма по-голяма ненавист от ненавистта на невежия към знанието.” Галилео Галилей.
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4484
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4404 on: 07.08.2021, 23:29:47 »
Може и да скалъпят нещо, което да издържи максимум година. Нови избори няма да възпроизведат нещо по-различно, най-много ГЕРБ да си вдигнат подкрепата. Някъде слушах тези дни мнения за свикване на ВНС и създаването на нова конституция - което принципно би било по-адекватен вариант от избори до дупка.

1. Няма време за нова Конституция, докато няма кабинет. Просто Конституцията не дава 2 месеца живот на безплоден парламент. Толкова е минималното време за свикване на ВНС.
2. Първо трябва да се събере абсолютно мнозинство от 121 гласа за куп други неща, вкл. за актуализация на бюджета,  преди да се гони бавния Михаил с 2/3 или бързия с 3/4ти мнозинство.
3. Конституцията в момента има нужда само от ремонт в секцията "Съдебна система".
4.Всяка държава, захванала ремонта от Конституцията, не е направила нищо с това. Примерно Беларус.  При нас проблемите са в законите И съдебната система.
Както беше обяснено от ДБ ясно и точно, съдебната система е черния дроб на държавата. Служи да премахва токсините и да изчиства животворния кръвоток. В момента България има жълтеница, клоняща към чернодробна цироза. Ако продължи така ще се скапе всичко от натравяне с нездрави елементи.
А най-виновна за това е Прокуратурата, защото единоначалието и води до липса на наказание за виновните. ПРБ се занимава миналата година да лови протестиращи, президентски съветници, а еврофондовете през това време потъват.

* * *

Малко мандат...
https://ivo.bg/2021/08/06/%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b8-%d0%b6%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%b4/


Quote
В мой превод:

Радев: Употребявана тоалетна хартия?

Николов: Само малко!
« Last Edit: 08.08.2021, 00:18:02 by ooleg »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4484
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4405 on: 10.08.2021, 13:30:50 »
Някой няма ли нещо да каже като гледа психиатричното отделение?

Offline Pesho1991

 • Маниак
 • ******
 • Posts: 742
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4406 on: 10.08.2021, 13:52:27 »
Какво да кажа. Като бивш възпитаник на същата гимназия почнах да се притеснявам за себе си. Иначе това правителство в този състав нямаше шансове никога. Упорството за Илиев е много подозрително и се плаша. Предвид, че му извадиха връзки с ДП и други съмнителни и не толкова съмнителни фигури на задкулисието се радвам че няма да мине утре кабинета. Надявам се и д Ане се играе с кворума или герб за смени позициите си. Ще видим утре какво ще стане.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4484
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4407 on: 10.08.2021, 14:48:16 »
Е явно няма да се играе утре с нищо щото го оттегли. Явно игрите бяха и тепърва предстоят.

Online я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5091
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4408 on: 10.08.2021, 15:38:03 »
   
Автор:
Валерия Велева

Кандидатът на ИТН за вътрешен министър и вицепремиер Петър Илиев буквално взриви тази сутрин ефира - в студиото на Нова тв номинираният за управник се държа арогантно, невъзпитано, предизвикателно, с чувство за превъзходство, със самохвалство и пренебрежение към останалите.

Това бе първата негова медийна изява след включването му в състава на бъдещото правителство и гръмналите скандали около името му, свързани с обвинения за плагиатство.

 

Поведението му бе несъвместимо с обществено приетите норми. Илиев няколко пъти излъга по отношение на кражбата на авторство от книгата на доц. Наталия Киселова и нападна водещия в ефир Виктор Николаев. Колегата трябва бъде поздравен за това, че успя да ни покаже целия образ на един опасен за публичната сфера човек. И който, напук на демонстрираната си юридическа обиграност, беше "пробит" - изпусна сe за скандалната си книга, като каза: "Те (медиите) къде са намерили моята книга, за да я цитират". Да, въпреки, че Петър Илиев е иззел от всички възможни места творбата си, медиите все пак се добраха до екземпляри, за да покажат на обществото лъжата.


Питам се защо Слави Трифонов пусна най-силния си коз на този публичен изпит?
Вероятно, защото си мисли, че всички ще ахнат, запленени по бруталността не само на изказа, но и на поведението, демонстрирано в ефир? Ако е така - то това е поредното тотално разминаване на мирогледа на чалгаря с общественото мнение. Социалните мрежи изригнаха срещу личността, която ни се натрапва за МВР-шеф.

А може би Слави Трифонов извади кандидата си за вътрешен министър нарочно - за да видят всички, КОЛКО НЕВЪЗМОЖНО Е ДА БЪДЕ ПОДКРЕПЕН КАБИНЕТ НА ИТН и така да снеме от себе си отговорността за поредния си провал като политик, който иска да влезе с взлом в управлението на държавата и който фактически изправя държавата пред пропаст.

 

Защо Трифонов така безпардонно ни навира в очите Петър Илиев, при положение, че всичко около номинацията му е скандално? Първо бе предложен за правосъден министър. После - обсъждан за премиер, а "протестните партии" не спестиха забележките си към личността му.

И въпреки това Трифонов не го оттегля! Нещо повече - възлага му поста на вътрешен министър, където специфичната информация се пресича от всички посоки.

Очевидно Петър Илиев е много важен за Слави Трифонов. Защо? Дали няма нещо общо с това, че той е почетен консул в Бабадос, а пък Слави Трифонов имаше сметки в офшорни зони, които изчисти едва през 2019 година - три месеца преди официално да влезе в политиката?

Няма отговор на тези въпроси.

Нежната душа на Петър Илиев се оплака от медийно тричане. Не знам дали съзнава, но тази сутрин той си направи такова публично тричане, каквото никой не може да му стори!

За зрителя усещането е категорично - такава свръхагресивност трябва да остане извън всякакви публични институции. Този човек не трябва да бъде допускан до държавни постове. А за поведението му пред студентите - решение трябва да вземе Софийският университет "Св.Климент Охридски".

Петър Илиев са самопохвали, че е суперпрофесионалист, преподава Конституционно право в СУ и като такъв е консултирал юридически референдума на Трифонов. Но и трите въпроса в този референдум влизаха в остро противоречие с Конституцията. Тогава какъв професионалист е Илиев? И дали зад шумно афишираната табела, не се крие един обигран адвокат, който знае как да вземе парите на клиента си? Няма лошо, но това няма нищо общо с обществения интерес и съдбините на държавата. А и когато един човек, който иска да е фактор, дава сам оценка за себе си - това вече е проблем за обществото.

Все пак трябва да сме благодарни за изявата на Петър Илиев - навреме отвори очите и на слепите за тоталната политическа катастрофа на шоумените, за които държавата се оказа една играчка, която те искат да счупят!

И вместо да осъзнаят това, два часа след интервюто на самовлюбения кандидат за вътрешен министър, във Фейсбук се появи гуруто Слави Трифонов с ново заклинание: "Ще бъде предателство, ако партиите на протеста не ни подкрепят!"

А за какво да ги подкрепят?
За това, че от ИТН вадят напълно несъстоятелни хора, които те си харесват (не казвам дали имат зависимости), но които не могат да получат обществено одобрение?

Или за това, че ИТН не показаха готовност да се съобразят поне с някои от исканията на “партиите на протеста“, включително по отношение на резервите им към някои от предложените министри.

И не е ли предателство към страната ИТН да действат единствено от позицията си на диктат над останалите - отвратителна смесица на чалга с болшевизъм!

Демократи или хунвейбини влязоха в 46-ото Народно събрание?

Удивителната наглост, болезненото его, невъзможността да чуеш аргументите на другия - Слави Трифонов и Петър Илиев са двете страни на една и съща монета, с която ни се предлага да бъде купена властта в държавата.

За съжаление проблемът "ИТН" се оказва много по-дълбок - това е проекция на 30-годишното опростачване на нацията и налагането на модели на поведение, които нямат нищо общо с демократичните норми. Ценностният провал на обществото - това го виждаме днес във властта!

 

И все пак! Народът не е стадо!

А политиците ни трябва да се водят от разума. Има изход от всяка трудна ситуация. И трябва да го намерят, загърбвайки егото си и партийните интриги. Както казва Стефан Цанев, "последната война на планетата Земя ще бъде война на простаците срещу умните, на бездарните срещу талантливите" ...
За ИТН мачът свърши!Сега е ред на системните политици!
http://epicenter.bg/article/Valeriya-Veleva--S-intervyuto-si-po-Nova-tv-Petar-Iliev-reshi-sadbata-na-kabineta-na-ITN/256656/11/0?fbclid=IwAR0QR_TygvrYDcarRc88OEJJ3l7XLkcCLyV0b4FFMVJLJsIiLGUvT2DCkCQ
„На света няма по-голяма ненавист от ненавистта на невежия към знанието.” Галилео Галилей.
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline Kaiser Kar

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4839
 • НЕ! на мърльовците
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4409 on: 10.08.2021, 18:08:51 »
Славчо днес беше същи Бойко по време на живото си включване. Всички са виновни, само той не. Така прокопсахме 12 години.
"На кровове Београда слетела су нова јата телевизијских антена. Оне кљуцају невидљиве телевизијске таласе и носе црно-бела и шарена јаја"

Offline ozzy

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 12857
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4410 on: 10.08.2021, 18:38:06 »
Мислеше си, че с авторитарния си подход ще му клекнат от ДБ, БСП и ИБГНИ, само че сметките му излязоха грешни. Явно не иска да дели нищо с никого и ще бойкотира третия мандат, за който има индикации, че може да се реализира с мандат на ИБГНИ, с основа част от служебното правителство.
На следващите избори Славчо едва ще додрапа до 5%. А "Има такъв народ" трябва да се прекръсти на "Няма такива тъпанари".

Offline IKAR

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3904
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4411 on: 10.08.2021, 19:27:42 »
Валерия Велева пък е една клакьорка и нищо повече, даже и по-остро бих се изказал. Преди 20 години, когато ченгетата извъртяха на Костов номера с царя, не се интересуваше какво хората на царя смятат да правят, а само врещеше как и защо СДС е загубило изборите....
Less travel by car! (използвайте по - малко лични автомобили за сметка на обществения транспорт, независимо от финансовите Ви възможности - препоръка на Европейската Комисия)

Да се отнеме незабавно лиценза за пътнически превози на БДЖ, тъй като изключително неадекватните разписания и опасният амортизиран подвижен състав водят до особено лошо транспортно обслужване.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4484
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4412 on: 10.08.2021, 19:28:56 »
Борецът за 1 лв на глас субсидия не бръсне (бръсненето явно му е фикс идея) хората и за 1 стотинка!

Offline stankos

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3329
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4413 on: 11.08.2021, 00:40:04 »
Не може да се отрече, че Слави умее да прави качествено и завладяващо шоу !  :crazy:

Offline Sixkiller

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2691
 • Стига фира!
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4414 on: 11.08.2021, 03:38:01 »
Лошото е, че шоуто е за наша сметка и при евентуални следващи избори надали ще продължи изобщо. Но при всяко положение, по-добре че стана така, отколкото проектът за кабинет да бъде гласуван. Донякъде служебното правителство е в пъти по-удачно и правилно да остане редовно, освен ако това не е била идеята от самото начало; т.е. пак някой нещо някъде решава, а шоуто е само за пред телевидението.
« Last Edit: 11.08.2021, 03:40:11 by Sixkiller »

Offline stankos

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3329
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4415 on: 11.08.2021, 06:01:35 »
Хляб и зрелища..., и ако зрелищата се очертават дългосрочни хляба за някои скоро ще привърши ! Силно ме съмнява възможността за съставяне на кабинет с третия мандат и предполагам избори 2 в 1 с тези за Президент !

Offline bdz43r

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3984
  • View Profile
  • http://bgrail.info/photos.php
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4416 on: 11.08.2021, 08:52:23 »
Не мисля, че някой може да режисира целенасочено подобно шоу... Далеч по-лесно е нещата да се оставят или побутнат леко така, че да се случат по естествен път.
С други думи мисля, че Слави и компания наистина си вярват, а не играят театър, но други ги оставят да го правят с ясната идея, че ще се издънят с гръм и трясък.

Offline AGENT 006

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 12154
 • Симов транспортна медия
  • View Profile
  • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4417 on: 11.08.2021, 09:24:16 »
Слави за мен е нарцистичен егоист със съмнително психическо състояние.

SOFIATRANSPORT транспортна база данни

- Галерия с над 54 000 снимки на возила от градския транспорт в София!
- Най-подробната база данни за действащия автопарк!
- Статии и подкаст за историята на подвижния състав!
- Обновяване и актуализиране на всеки 24 часа!
Транспортът - кауза, страст, начин на живот!

Offline Kaiser Kar

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4839
 • НЕ! на мърльовците
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4418 on: 11.08.2021, 10:12:15 »
Слави е пълен тъпанар, който си присвои заслугата от протестите. Аз лично не съм видял него или представители на ИТН да протестират или поне не да участват активно в тях, както участваха ДБ и ИБГНИ, а дори и БСП, които, макар и нежелани, се застъпиха за идеите им.
"На кровове Београда слетела су нова јата телевизијских антена. Оне кљуцају невидљиве телевизијске таласе и носе црно-бела и шарена јаја"

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4484
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4419 on: 11.08.2021, 10:23:57 »
По-престъпно е,  че вече 1 м. след изборите НС си стои забило. Там явно не може и да се работи.
Има да се гледа актуализация на бюджета, а няма постоянни комисии.
На ИТН не им пука за бюджета, за съставс на ЦИК, който е неактуален, за другите решения на служебния каби ет касаещи пенсиите. За шеф на БНБ и други комисии като КЕВР с изтекъл мандат.
Изнасилва се всяка седмица Конституцията да се прави уж парламентарен контрол на служебен кабинет.
Тези хора от ИТН не могат дори да работят като депутати нормално!


Виждам изход от ситуацията по следния начин:
И без това няма да стане нищо сега, да излязат във ваканция до 15 септември.
След 15 септември да се забави скоростта за двата мандата така, че ако третия опит е неуспешен, това да бъде след 21 октомври. Тогава се намираме в 3 месечния срок преди края на мандата на Президента, в който Народното събрание не може да се разпусне и трябва да работи.

Ако го разпусне кттм 30 януари 2022, изборите ще са към 30 март. Горе-долу като 4април.
« Last Edit: 11.08.2021, 10:42:59 by ooleg »