Други видове транспорт > Въжени линии
Ски център Ястребец: съоръжения
Alpar:
Винаги съм се чудил по тази тема. Преди 4 седалковия лифт там е имало една доста дълга котва, и само това знам. Пистите май са открити към 80-та, а хотела 88-ма. Някой има ли повече информация и снимков материал относно котвата, пистите и хотела? Благодаря предварително!
fafan:
--- Quote from: Alpar on 24.02.2025, 22:46:15 ---Винаги съм се чудил по тази тема. Преди 4 седалковия лифт там е имало една доста дълга котва, и само това знам. Пистите май са открити към 80-та, а хотела 88-ма. Някой има ли повече информация и снимков материал относно котвата, пистите и хотела? Благодаря предварително!
--- End quote ---
Ето тук и тук можеш да прочетеш малко повече история. Относно котвата, спомням си че имаше междинна станция и беше адски дълга, добре че я няма вече, сега с лифт е къде-къде по-добре. Кабинката тръгва зимата на 81-ва година, котвата и тя трябва да е тогава някъде правена.
Alpar:
Благодаря за информацията!
Alexssz:
В долната част на писта Ястребец 3 до гората отляво (спускайки се) се вижда един зарязан влек. Не знам докога се е ползвал и с какво предназначение е бил. Изглежда да е от вида помагалски.
fafan:
Снимката не се отваряше.
Това е друг влек, този за който се пита в първия пост е на мястото на лифта, междинната му беше ето тук. Този който ти си показал е доста по-къс, сигурно се е ползвал за начинаещи за които големият влек им е бил твърде сложен и са ги оставяли да се пързалят само по последната част на пистата.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version