Други видове транспорт > Междуградски автобуси
Автобусите на Кремиковци
difian:
Тези дни се замислих и си мисля,че това е една доста интересна тема.Общо взето аз не знам нищо по нея и затова ще задам само въпроси.
1.Първо колко автобуса имат тези хора?Мен ми се струват доста.Какви са били предишните?
2. Колко са линиите и как се определя номерацията им?Прави ми впечатление,че някой са с табели за различни маршрути едновременно.
ozzy:
При нас спира един "413"
Вероятно по-рано са имали чавдарки....
Ivo:
Автобусите на Кремиковци са американски боклуци марка Blue Bird,отличават се с изключително твърда возия,много неудобен интериор лоша планировка,не са удобни за градски,понеже имат само една врата и качването и слизането ще е много неудобно,нито пък за междуградски, защото седалките отвътре са като в градски автобус и са тесни.Интериора е много грозен и е обкован с ламарина.Вратата пък дори не е автоматична и се отваря с една ръчка до шофьора.Скоростната кутия е автоматична.Возил съм се 2-3 пъти в тия автобуси и са пълни боклуци,по мое мнение почти всичко,произвеждано в щатите е голям боклук.
Нашите Чавдари са с класи над тези автобуси много по-добри са,който и да е модел на Чавдар да вземете е по-добър от американските боклуци.
conecto:
Нормално е да купят некачествени/евтини автобуси, все пак са за персонала, освен това са необходими доста, както изглежда...
blagun:
"Сините птички" (Blue bird) сме ги виждали по холивудските филми предимно като средство за превоз на ученици и затворници. Иво, ти както винаги, се оУя с чавдарките. Сините птички вече направиха почти 15 години в Кремиковци и са живи, даже и при тези екстремни условия. Разбира се, янките не са от най-добрите производители на градски автобуси (такива не им трябват особено). Ясно е, че сините птички не са луксозни, но доста добре се святкат по Ботевградско шосе и по Кремиковското шосе, което не може да се каже за спатъхналите чавдарки - позора на европейското автобусостроене. Мисля, че чавдарките можеш да сравняваш само с някои полуавтобуси, полугазки, производство на бившите съветски републики.
Изобщо време е да попорастеш малко и да проумееш, че Чавдар 141 не е върха на сладоледа. Достатъчно е едно лято да живееш в близост до автобусна спирка на линия, обслужвана от Чавдар 141, за да ти се отще от тях (през 1995 живеех до Зимния дворец, тогава Ч 141 бяха чистак нови и шумът и смрадта бяха непоносими).
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version