Транспортът по света и у нас > Републиканска пътна мрежа

Магистралите в България - обща тема

<< < (2/145) > >>

burtan:
Мисля че бъркаш в номерацията. А1 е от София до Бургас - когато бъде построена цялата отсечка разбира се.

difian:

--- Quote from: burtan ---Мисля че бъркаш в номерацията. А1 е от София до Бургас - когато бъде построена цялата отсечка разбира се.
--- End quote ---
Въобще не се бъркам! ! ! Тракия е магистралата от София до Бургас, но номерацията е различна.Навсякъде участъкът от Бургас до Ветрино се води А4.Не съм виждал досега карти с отчетени новите части от Ветрен до Карнобат и от Чирпан до Стара Загора(незавършен чак до Стара Загора).А построеното от Марица при Любимец А1.100% съм сигурен.На някой по-стари карти съм срещал Черно море с номерация А3, но във всички по-нови е А5.Така че за Струма свободен остава А3.Предполагам, че и Люлин като номерация ще се води А3.

Според мен дори се придава твърде голяма важност на това, че пътят е до Бургас.Все пак от Оризово до Сливен, откъде се пътува сега, защото още няма магистрала, пътят дори не е първокласен, а второкласен.Дори не е първостепенен за нац.пътна мрежа.Много по-важна досега е връзката с турската граница, откъдето е и главният транзитен поток.Иначе се радвам, че с развитието на страната ни и икономиката й, трасето до Бургас също придобива важност и е силно натоварено

maniak:
и тъй като темата е за магистралите (не само за автомобилните) искам да споделя желанието си в скоро време да започнат да откриват реконструирани отсечки от жп магистралите ни за скорости 160км/ч. тогава съм уверен че жп и авто транспорта ще бъдат равнопоставени а не както сега.

Dimitar Dragnev:

--- Quote from: difian ---Въобще не се бъркам! ! ! Тракия е магистралата от София до Бургас, но номерацията е различна.Навсякъде участъкът от Бургас до Ветрино се води А4.Не съм виждал досега карти с отчетени новите части от Ветрен до Карнобат и от Чирпан до Стара Загора(незавършен чак до Стара Загора).А построеното от Марица при Любимец А1.100% съм сигурен.На някой по-стари карти съм срещал Черно море с номерация А3, но във всички по-нови е А5.Така че за Струма свободен остава А3.Предполагам, че и Люлин като номерация ще се води А3.
--- End quote ---
Ох, то на българските карти е много сложно да разбереш кое е магистрала и кое не.
За няколко месеца откриха нови магистрали и то доста, така че се радвам. Не са публикували карти обаче откъде точно минават проектите. Ако някой има такава карта, нека я публикува.

burtan:

--- Quote from: Dimitar Dragnev ---Ох, то на българските карти е много сложно да разбереш кое е магистрала и кое не.
За няколко месеца откриха нови магистрали и то доста, така че се радвам. Не са публикували карти обаче откъде точно минават проектите. Ако някой има такава карта, нека я публикува.
--- End quote ---
Ето тука има малко повече информация и карти, дано свършат работа: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B0%...%80%D0%B8%D1%8F

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version