Подвижен състав > Автобуси

Чавдар 11Г - възстановяване от nyky

(1/38) > >>

nyky:
   Напълно съм съгласен с теб! Аз съм фен на "ЧАВДАР" и си купих модел Г5, градския с двете врати с колекционерска цел. Докарах го почти безпроблемно от Шумен до Пловдив. Радиотара е бил пробит, когато съм го купил, но никой не ми каза. През целия път постоянно следях водата и въздуха /от по-старите модели е и няма блокаж на колелата, при проблем с въздуха/, но съжаление температурата на водата показваше 80 градуса, а всичката е била издухана. На магистралата просто угасна. Знаех, че купувам нещо старо и бях доколкото мога подготвен. От Сунгурларе бях купил 10 лит. вода, изчаках го около 30 мин. да поизстине, сипах водата, която, разбира се беше малко, след около 5 км. по новата магистрала след Петолъчката в посока Пловдив намерих един доста голям гьол. Внимателно без да го размътвам си взех вода колкото ми трябва и още за из път. Пристигнах без проблем в Пловдив. Когато го видяха в КАТ Пловдив при регистрацията му - ахнаха. Не повярваха, че е дошъл на самоход от Шумен.
  Сега му предстоят ремонти на двигателя /двигателя е оригинален от "Шкода РТО"/, ел.част, купето и всичко, докато стане като излязъл от Ботевград.

Kaiser Kar:
Дай някакви снимки, да видим как е сега и как ще се развива реставрацията.

plastikat:

--- Quote from: nyky on 11.12.2012, 16:43:15 ---   Напълно съм съгласен с теб! Аз съм фен на "ЧАВДАР" и си купих модел Г5, градския с двете врати с колекционерска цел. Докарах го почти безпроблемно от Шумен до Пловдив. Радиотара е бил пробит, когато съм го купил, но никой не ми каза. През целия път постоянно следях водата и въздуха /от по-старите модели е и няма блокаж на колелата, при проблем с въздуха/, но съжаление температурата на водата показваше 80 градуса, а всичката е била издухана. На магистралата просто угасна. Знаех, че купувам нещо старо и бях доколкото мога подготвен. От Сунгурларе бях купил 10 лит. вода, изчаках го около 30 мин. да поизстине, сипах водата, която, разбира се беше малко, след около 5 км. по новата магистрала след Петолъчката в посока Пловдив намерих един доста голям гьол. Внимателно без да го размътвам си взех вода колкото ми трябва и още за из път. Пристигнах без проблем в Пловдив. Когато го видяха в КАТ Пловдив при регистрацията му - ахнаха. Не повярваха, че е дошъл на самоход от Шумен.
  Сега му предстоят ремонти на двигателя /двигателя е оригинален от "Шкода РТО"/, ел.част, купето и всичко, докато стане като излязъл от Ботевград.

--- End quote ---
  Евала  :fan: В Бургас има 2 читави Чавдара 141 както и няколко 120-ки. Замислял ли си се да вземеш някой и от тези модели ???

KRAKOMOBILA:
Браво! Браво! Искам снимки! И обещай, че ще го ползваме за форумно пътуване като стане готоВ ?  :fan:

я л т а:

--- Quote from: nyky on 11.12.2012, 16:43:15 ---   През целия път постоянно следях водата и въздуха /от по-старите модели е и няма блокаж на колелата, при проблем с въздуха/

--- End quote ---
Блокажи се монтират от Икарус, потърси докато още ги има Икарусите. Уреда за вода за да е точен,- ето такъв:

Мога да се поразтърся за някои чаркове, които да ти подаря, като обаче няма да са оригинални, а от Икарус, но пък стават и за Чавдар- радваЧ.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version