Author Topic: Трамвайно трасе по Стамболийски: К.Величков-Западен парк  (Read 18193 times)

Offline Zerox

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
От 28-ми ще има ТМ 8 Люлин - Западен парк  :( Другото напролет, според изказвания на зам-кмета.
https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2026/01/27/4877003_tramvai_8_zapochva_otnovo_da_se_dviji_do_jkljulin/
« Last Edit: 27.01.2026, 19:40:04 by Zerox »

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
Така ТМ 8 ще е нищо повече от вътрешноквартален довозващ транспорт на Люлин и малко след тунела.
Обесете се в неделя, тва е най-добре!

Fac ut vivas!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Това ми беше премиерното пътуване с пляка преди около 20 години с баба ми, със сигурност не беше от ремонта на „Стамболийски“ между „Константин Величков“ и пл. „Възраждане“, от по-рано беше от смутните времена, когато точеха нож да закриват осмицата. Качихме се в пляката, аз не се усетих, че завива надясно, вместо наляво към центъра, на „Западен парк“ всички слязоха, ние не се усетихме и ватманът ни подкани да слезем, беше разочароващо.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
По принцип не е лош довозващ маршрут, който никъде няма да попадне в задръстване, това беше известно време маршрута на ТМ8. Със същите коли ще е доста по начесто. Но до центъра със сигурност има повече пътникопоток. Беше опит да накарат хората да ползват метрото вместо дълги засукани линии.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Проблемът не е в това, че 8 се възстанови в този формат, а че за пореден път се даде голо обещание, което остана неизпълнено и никой не отиграва топката за пред хората, ето това е истинския проблем, че за десетохиляден път е много лесно да се говори, а много трудно да се носи отговорност за думите и обещанията. Крайно време беше на 8 да се възстанови дори и в този формат, да не забравяме, че съчленените автобуси по 97 се взеха от 213, 305 и 413 заради 8тм. Един отговорен кмет щеше да излезе пред хората и да обясни какво се е случило, че не е постигнат консенсус за възстановяване на трамвайното движение в пълен формат преди пълното завършване на обекта и към момента може да бъде открито само в най-завършената част от обекта до ж.к. „Западен парк“.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Реално няма обективна причина да не се възстанови трамвайното движение между Вардар и К. Величков, като трасето се огради, трамваите не спират на спирките и на две места примерно Христо Благоев и Антон се оставят пролуки със сигнализация за преминаване на работници и строителна техника при необходимост и ремонтът на пътните настилки и тротоарите да продължи.  :rolleyes:

Offline radk0_99

• Маниак
    • View Profile
Реално това не е ли в пряката отговорност на строителния зам кмет - да разпореди подобна организация

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Като знам за какви неща се заяждаха от какви ли не институции при пускането на Опълченска, като нищо и тук има нещо такова.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Zerox

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
По информация от trinmo във Фейсбук от утре се възстановява движението между Вардар и Константин Величков. Към Западен парк още не.