През Румъния и Австрия, друг начин няма. Пробвал съм го, ако се кефиш на дълги пътувания си струва но си приготви 2 денонощия в път. Ако не, направо си хващай самолет, само 2 часа път е и изобщо не се усеща, има полети до Мюнхен на Луфтханза мисля даже по няколко пъти на ден, само гледай да не хванеш такъв до нискобюджетното летище Меминген, а до главното си летище на Мюнхен. Няма нищо страшно, самолета и влака са най-безопасните превозни средства изобщо.
С влак единия вариант е София-Букурещ с МВ който е в 7 сутринта, нощувка в Букурещ, на следващия ден има влак Букурещ-Виена, след това прекачване Виена-Мюнхен. Втората нощувка спокойно може да ти е във влака Букурещ-Виена, има спални купета, баня, вагон-ресторант с хапване. Малко по-рискован и тегав вариант е като пристигнеш в Букурещ веднага да хванеш нощния влак за Будапеща и да спиш във влака, след това мисля че към 9 сутринта имаше рейлджет Будапеща-Мюнхен директен, но всичките ти връзки са през 30-40 минути само и в Букурещ и в Будапеща. Не че не може да се получи, но това са цял ден, цяла нощ и още половин ден само в път без прекъсване, над 30 часа общо.
Варинат 2 е София-Мездра-Видин-Крайова, нощувка в Крайова, на другата сутрин има влак от Крайова до Будапеща към 8 сутринта и привечер се стига в Будапеща на гара Келети, след това цяла нощ път оттам до Мюнхен.
Всичките тези може да си ги купиш онлайн от сайтовете на БДЖ, ЧФР и Дойче Бан, като си избереш точните дати. Само за участъците Русе-Букурещ и Видин-Крайова питай на ЦГ на международната каса дали ще ти дадат, че имаше някакъв проблем с тях че нямали заготовки за техните билети.

и нещо не ставаше и онлайн. Ако нямат не е никакъв проблем, купуваш си от румънския кондуктор, те знаят за проблема и даже излиза по-евтино така. Можеш дори да платиш с карта в техните влакове.Или си вземи онлайн Гюргево Норд-Букурещ Норд, или Голенци-Крайова също мисля че няма да ти направят проблем.