Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Pesho1991

Pages: [1] 2 3 ... 34
1
Топло му е било на водача. Сега ако за това кусурехме.

2
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 15:13:42 »
Англичаните никога не са ни харесвали, още от 1915, когато целуваме германския ботуш. Имам една приятелка, която завърши в Англия и още преди години за тях ние бяхме провала на ЕС. Ние и почти всички страни от соц блока ги смятат за второ качество и с приемането им, едва ли не започнал упадъкът на съюза. Англичаните, като говорят за корупция и тромава бюрокрация веднага споменават България. Това за жалост е тъжната истина. Иначе UCL си престижен университет и щом те се подиграват с баце, значе ни смятат, че сме много тъпи, затова че не може да го махнем.

3
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 17.05.2021, 13:50:09 »
Това се нарича мисирлък, а не журналистика. Пак ще се повторя с възможност да се натрапя, но не случайно сме на 112то място в една класация със страни като Гана в комплект. Интервюто беше най-малкото смешно и жалко. Ако беше там доказан престъпник като Харизанов или подобни те щяха да се разлеят пред него, защото е член на една партия. Ще обърнат скоро палачинката всички мисирки, ако служебното докаже поне далаверите с ББР. Е БНР вчера си направиха гавра с Биков, но затова финансирането им за поредна година намалява стремглаво. Това е журналистиката в България, като съгрешиш пред падишаха ще трябва да се откупиш. А бТВ сгрешиха през лятото и миналата пролет, като излъчваха интервюта с Божков. И оттам прякора от падишаха Божков тв. Та след тези грешки трябва изкупление. И ние сега ще го наблюдаваме, като изсипват помия върху служебното правителство.

4
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 15.05.2021, 09:05:16 »
Четох го и изнасят доста интересни данни. Но при нас никой няма да го каже.
Иначе днес и списание Икономист са писали за обвиненията срещу Борисов. Очевидно в Европа са ти приятели докато държиш властта, а като паднеш вече те забравиха "приятелите ти". Бавно се разплита всичко едно по едно. Служебното правителство изгони доста калинки от МВР, а те са тези, които контролират изборите. Ако Бойко Рашков успее и да разкара областните директори или ги завърти в други области преди изборите ще може да имаме и честни избори. Като наближат и изборите ще споделя още мисли по изборния процес и очакванията.

5
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 12.05.2021, 08:34:05 »
Типично по български, много по-лесно ще се фалшифицират избори на хартия (видимите резултати до сега), отколкото на машина. Затова нека не заклеймяваме машинното гласуване още от самото начало.

Колко са добри българските служби е отделен въпрос, но е факт, че има много начини за проверка, а те могат и знаят как да проверят това. А ако не знаят и прочетат това мнение - значи вече съм им дал поне една идея къде да гледат.

А и никой не коментира достоверността на сайтове като Държавник, лансирането на анонимни и видимо конспиративни теории от тотално неизвестни лица и т.н.
112то място в една класация за едно нещо неслучайно ни е дадено. Повечето сме свикнали с такива новини и си ги пускаме покрай ушите. Същото е с пиг и други жълто-кафяви медии, които са достоверни само в имената на героите си, а останалите 97% от статиите са измислици. Така че докато се сравнявам със страни като Гана и други в онази класация ще е така.

6
4 го казах ангро. Идеята ми е с ама линия от дружба към центъра. 11 също е добра алтернатива да слиза надолу и да е или до ВМА или до Спартак, въпреки че пропуска 5те и връзката с трамваите там. Ако имаше повече свободни тролеи можеше да се направи линия 12 в Дружба, а 8 да се върне на стария си маршрут. 3 от Младост 1 до Хаджи Димитър/Левски Г. Обслужването в Младост ще е доста прилично, а ако 5 го добутат по някакъв начин до хит ще се покрие напълно загубения 306. Предложението за 12 е да е заместваща на сегашния 11, въпреки че не виждам особен смисъл, освен да тръгва от Дружба 2 и да ходи до Сточна, но не е необходим. Има варианти, но за сега едно завъртане на линиите в Дружба и Младост ще подобри дългосрочно обслужването на кварталите и центъра. 12 или 10 може да дойде на мястото на сегашната 8 или просто 6 да се удължи по стария маршрут на 7 и да върти на Спартак. Има много варианти, но тези са, както ги наричат н английски game changers.

7
ТБ 3 да го качат до Хаджи Димитър, а ТБ 4 да отиде до ВМА. Мисля, че това ще е една доста добра връзка. 8 да се закрие, не мисля, че предоставя толкова съществена услуга. Могат да качат 3 до старото обръщало на 5 в Младост 1, а 8 да го върнат на окръжна. Ако ще правим редовен транспорт. В момента се усеща леко липсата на А306 към СУ. Затова са и предложените от мен промени.

8
Онлайн мисля, че можеш да се снимаш с телефона и да си качиш снимка в профила ти, която могат да ползват за картата.
Така уж позволява при попълване от телефон. Аз пробвах вчера, без да заявява карта и като натиснах постави снимка или нещо подобно директно ми отвори камерата на телефона.
Личната карта се сканира предполагам? Предвид какво качество са снимките на самия източни и са и черно-бели, та си го представям....

9
Изтрити теми / Re: Подвижен състав
« on: 10.05.2021, 08:30:54 »
Още по-логичен въпрос е от кога има метанови Ютонги в Земляне?

10
Не мисля, че е необходимо различните лъчи на метрото да се засичат. Примерно 3 и 5 не е нужно да се срещат. Същото за 5 и 7. Идеята на метрото е да покрива по-голяма и различна част с различните си разклонения. Затова разклонението от БП към ИКЕА ми е леко безсмислено. Ако ще завъртаме от студентски натам. Да по-необходимо е това към младост 4 и Горубляне. По този начин ще се изравни и дължината по двата клона на МД1.  Другият край в Люлин си мисля, че трябва да има още една станция в квартала. Там има доста гъсто население, така че смятам повече станции за квартала. Кръговата е добра, но може би някъде може да се намалят станциите спрямо гъстотата на населението.

11
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 04.05.2021, 21:57:07 »
По-рано се повдигна темата Китай и затова аз ще споделя някои неща, които съм наблюдавал и чел в последните няколко седмици. Принципно там нещата не са се укротили, както всички си мислят с идването на дядо Джо (Джо Байдън). Всъщност той започна една провокативна политика спрямо КНР и там напрежението е немалко (не колкото в Украйна, но не е и спокойни води). Всъщност интригата около Китай се развива в Южно китайско море (там е остров Тайван, наричан още република Китай от жителите му(да не се бърка с Народна република Китай)). Та в китайско море американците и китайците си мерят флотилиите. Малко известен факт е, че Китай имат 2 самолетоносача и строят 3ти, в същото време в Япони, САЩ е разположил 4та флотска ударна група(ядрен самолетоносач и придружаващия го ескорт). Въпросната 4та група прави редовни "упражнения" около Тайван, в същото време това го правят и китайците, като бяха изплували снимки от американски разрушител Бърк, как е в "близост" до китайската ударна група(самолетоносач и ескорт)(близост се разбира няколкостотин метра от военноморските сили на САЩ и Китай). Та казвам това, за да отбележа, че Китай не е изоставен и от сегашната администрация на белия дом, просто не се бият в гърдите.


Относно политиката у нас. Там няма какво толкова да се каже. БСП направиха единственото, което можеха да направят без да жертват ново пропадане в доверието към тях. Могат да се надяват юли да си върнат малко кредибилност, но не знам дали със засилката на новите партии ще им се позволи. ДПС си имат твърд електорат и те са заковани, ДБ имат шанс и възможност да тръгнат нагоре. Мая е на кантар. ГЕРБ бавно започнаха да затъват и го усещат и затова квичат на умрало(да се надяваме се случи). Видяхме как са готови на всичко и са заложили капани навсякъде и лъжат без ред. Промените в ИК са си навременни и от ИТН коментираха, че няма кога и са ги почнали в началото, за да не ги обвинят в промени в последния момент, но това че никой не състави правителство е проблем на мнозинствата. Аз не знам какво още може да се коментира. Ще видим служебния какво ще направи, но той на практика ще реши и изхода от президентските избори наесен.

12
Последно офф правя само с едно леко пояснение: от снимката не се вижда, но точно в уличката пред която е спрял тролейбусът, точно на тротоара(преди години сега не знам) бяха качени кофите за смет. Освен, че бяха качени кофите там, мястото се използваше и за обществен писоар от бездомните хора. А сега си го представи ученик в 7:30 сутринта колко удобно и приятно е било. Затова аз предпочитах да спира в средата на улицата, защото без това ще сляза на нея. Допълнителен бонус е че там има винаги солидни опашки на светофара и особено ако се наредят няколко тролея един след друг се правеше този номер. Ако пък не го правеха щеше да се чете как водачът пък бил отказал да отвори вратите и да си направя прехвърлянето на другия тролей. Казвам чисто хипотетично последното, но и за такова сме се оплаквали тук.

13

Снимката от изминалата работна седмица. Не знам кой е инвентарният номер, защото снимката не е моя (но имам разрешението да я публикувам).

Снимката показва, че подобно спиране си е редовна практика.

Според мен след подобно изпълнение, въпросният водач трябва да бъде преместен на Икарус.  :hammer:
Нямаш си представа това спиране колко ми беше удобно като се случваше. Винаги се е случвало при усилен трафик сигурно повече от 10 години. Та като учех в 1АЕГ(надолу по улицата пред, която е отворена вратата), като се отвореше така вратата ми беше супер удобно, второ и статистическия облажва, защото също са там. Също така да отбележа, че тази улица е еднопосочна и единственият вход е към булеварда, така че тролеят не блокира нищо и не пречи на никого, защото е задръстване и без това. Единственият "недостатък" в че едните врати са пред улицата, ни има и такива на тротоара, така че си е много добре този начин на спиране. Аз даже съм се молел по-често да спират така, но уви не се случваше редовно.

14
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 29.04.2021, 20:20:47 »
Според мен от самото начало е била идеята да се стигне до така омразния служебен кабинет за ГЕРБ. Този кабинет е безконтролен в контролната си работа към държавните органи, а това баце го плаши. Щото едва ли е замазал следите напълно и ще пострада сериозно. За БСП им е все тая, те знаят добре, че без Радев са за нищо, но не могат да се възползват и от имиджа му. В началото се опитаха да го контролират, но сега видяха, че загубиха контрола над него и единствено могат да се надяват да им се усмихне. Служебният кабинет ще бъде изцяло нарочен да унищожи Борисов, ако трябва ще му спретнат и Костинброд 2, но няма да допуснат, ако от тях зависи, да се докопа до МС отново. Слави се оказа доста далновиден и се е договорил с президента още преди изборите сигурно. Ще видим какво ще се случи след няколко месеца. Дано не успеят и БСП да съставят правителство, че тогава тежко и горко на българския народ с подкрепата на ГЕРБ и ДПС.

15
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 29.04.2021, 14:58:44 »
За мен най-добрата новина е че ВМРО остават под чертата. Всичко останало е маргинално. Гледаме и още повече ерозия сред хората на баце, така че при един напън да става втори и надолу. Май тръгна по пътя на царя и дано да свърши като него.

16
Някой, който се е возил вече, да сподели каква е скоростта, защото от единственото ми возене на МД 3 преди няколко месеца, ми идеше да си срежа вените - влакът се движеше много бавно и на всяка спирка седеше ей така без да има хора за слизане/качване.
Сега малко са подобрили нещата. До една степен се е намалило чакането по станциите, но скоростта си е покъртителна.  И особено нагъсто набутаните станции по ОК и става трагедия. Аз се отнесох в първия ден в разходка от станция ОК2 към ГБ и се оказах за 15на минути на крайната станция. Та с това клатене и пести станции е трагедия. Но да прилично е, по-добре е от автобусите и трамваите.

17
От утре ги махат лентите, който бил недоволен вече няма да му бодат в очите. Само не знам какви ще са билетите, които ще се продават, класическите или новите напечатани.

18
Не може да поиска да го върнат на работа, защото подаде оставка. Все едно да напуснеш работа доброволно и да искаш да ти платят неустойка, като решиш да се върнеш. В случая няма да го върнат. Само даскалицата може да изклепа с очички, че била в грешка з анего и бил голям експерт.

19
Какво е натоварването по М3, след като се пусна новия участък? Това запитване е по-скоро до агента, защото той е бил в делничен ден, но ако някой друг знае също да казва.

20
Аз го знма като 12 за редовни пътници. В 10:30 да не е церемонията?

Pages: [1] 2 3 ... 34