Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - snaker

Pages: [1] 2 3 ... 43
1
Вероятно е дефектирал датчик.

2
Както писах и в темата със снимките по повод обърканата табела на 2104 - Окръжна болница - ВМА, ми хрумна идеята, че това е много по-добра алтернатива на сегашния маршрут на ТБ 3, който почти изцяло се дублира с ТБ 5. Дори ако се случи такава промяна е логично и да се разменят гаражите на ТБ 3 и 8, съответно 3 да се включва/изключва от Винарово и да е в Искър, а 8 от Сточна гара и да е в Надежда.

3
Снимки / Re: Снимки (тролейбуси)
« on: 11.05.2021, 21:18:39 »
Само на мен ли ми направи впечатление табелата на 2104 Света Анна - Военна болница? Което пък от своя страна не е никак идея за промяна на дублиращия се в момента маршрут на ТБ 3 и 5. Ще го напиша и в темата за идеите.

4
Тролейбуси / Re: Ikarus 280T
« on: 04.05.2021, 21:07:07 »
В никакъв случай не одобрявам завеждането на което и да е ПС от ГТ с месеци заради дадена част, но не мисля и че е рентабилно да се купуват скъпи части (конкретно за Шкода-Соларис са скъпи) и да се държат на склад за някога - което "някога" може и никога да не се случи. Да не говорим, че не всички части за 26Тр, 27Тр и новодошлите са съвместими. Просто трябва от СЕ да започнат да работят малко по-експедитивно и по-иновативно и най-накрая да влязат в 2021-ва година - пратки, пък били те и едрогабаритни между 2 нетолкова отдалечени държави, биха могли да пристигат в най-лошия случай за няколко дни.

5
Имал съм "щастието" да се воза на такова в Одеса - беше като маршрутка в София през 2002-ра - буквално като в консерва, за съжаление в Украйна е пълно с такива маршрутки-бусчета. В повечето дори големи градове за градски транспорт използват точно такива, спасение са тролейбусите, които са с нормална вместимост.

6
Някой, който се е возил вече, да сподели каква е скоростта, защото от единственото ми возене на МД 3 преди няколко месеца, ми идеше да си срежа вените - влакът се движеше много бавно и на всяка спирка седеше ей така без да има хора за слизане/качване.

7
Може би би била положителна една такава промяна на 79 - към Дружба или към летището, защото по този начин малко ще се разнообрази пътникопотока по линията, от там и статута и на циганска линия. Но задължително трябва да има постоянен контрол, който да не подминава малцинствата. Единствено си мисля, че линията ще е доста натоварена посока Дружба и почти празна посока Стинд, но и сега положението не е по-различно. Може би е по-добре 309 да се удължи до Стинд, а 79 в случай че го удължат в източна посока, да го направят до Сточна гара или Лъвов мост.

8
Актуална информация / Re: Наряди
« on: 22.04.2021, 20:42:05 »
Днес видях на 2816 на бул. Владимир Вазов посока Левски Г.

9
Реално погледнато колите, спрели перпендикулярно в Обеля 2 между предпоследната и послената спирка, са го направили абсолютно неправомерно. Няма знак, който да упоменава такова спиране там. Съответно ако дойде паяк и ги вдигне, това ще е абсолютно законно. Виждал съм 2 пъти там, а и не само там, вместо да дойде паяк, да идва аварийната, която мести колите, попадащи в габарита на трамвая, което според мен е абсолютно грешно, защото така следващия път пак ще спират както си искат, без да платят каквато и да е санкция. Сигурен съм, че ако започне масово вдигане на неправилно паркираните, много бързо ще започнат да спират както трябва. Това не важи само за там, разбира се. Някак си, ЦГМ и СО не наблягат на неправилно паркираните, а само на такива, които преди 2 минути им е изтекъл СМС-а за синя зона.

10
Актуална информация / Re: Наряди
« on: 13.04.2021, 20:35:12 »
Към 18ч видях два автобуса по 108. И двата бяха Ютонги. Може би са ги пренасочили впоследствие.

11
Аз само за един приятел да питам.... Космодрум ли ще строят там, че две години ще е ремонта ?
И на мене ми направи впечатление срока, който ми се струва "малко" дълъг. В крайна сметка това не е някакво супер дълго трасе, че да дават 2 години срок. Ако строяха бавно, но качествено, изобщо нямаше да го повдигам като въпрос, но като знаем какво е качеството на ремонтите изобщо последните години, то е ясно че хем ще е бавно, хем вероятно ще сме отново свидетели на "висококачествено" строителство със "строг" контрол от страна на СО.

12
Сериозно ли са клекнали пред тая селска сган?  :blink:
Утре ще ограничат и движението им по някой булевард че вдигат шум...
Нямам думи!
Да, абсолютно сериозно. По-пресен подобен пример е Фритюф Нансен - сега там стои една изградена мрежа (не знам на каква стойност, но едва ли малка), която едва ли някога ще се ползва... Или поне докато управляващите "клякат" пред всеки недоволен.

13
Ако има някой незапознат, да кажа, че на ТБ 5 направиха почивките на надлеза, защото хората от блоковете на новото колело в Младост 2 им пречи шума от климатиците, от компресорите, пречи им това, че няма къде да паркират и започнаха да паркират в колелото, въпреки че имаше знак за забранено влизане, целеха ги с картофи, с яйца, пречеше им смяната на въглените. Даже имаше някаква заповед да се изключват тролейбусите, докато са на колелото. И тогава решиха големите почивки на 5-цата да са на надлез Надежда. Та така... почивките на надлеза не са нерегламентирани и ул. Вишовград се води последна (крайна) и пътниците трябва да се качват от спирката на светофара -сп. ул. подп. Калитин (надлез Надежда).

14
Другото, което забелязах още с пускането на въпросната сигнализация беше, че след като мине трамвая, продължават да мигат светлините, което е подвеждащо и наистина има голяма вероятност хората да спрат да им обръщат внимание. Но ако наистина е вързана към джи пи еса, то разбирам защо се получава  така. Явно отново е направено да се отбие номера.

15
На Окръжна болница не могат да въртят 2 линии, защото "прескачането" е трудно. Не случайно цялото пространство е със знаци, забраняващи спирането и паркирането. Трудно се изпълнява завъртането и на единичен тролейбус, а на съчленен е още по-трудно, ако има спряла кола, камо ли автобус.

16

 https://img321.com/view/image/fdbbb7c9-3b2b-4078-82f2-71c15cc0f591
Мотриса 2419 по линия 308 на кръстовището на бул. Г. С. Раковски и бул. Съединение тази вечер.
Тролейбусите не са мотриси! Също както шофьорите им, не са ватмани ;) Не знам защо някои хора ги смятат за такива :blink: :blink: :blink:

17
Не съм запознат с града и маршрутите, но толкова ли е дълго въпросното удължаване без мрежа? Не е ли по-рентабилно да се доизгради ККМ до въпросната точка?

18
Да пиша ли че пак има дупки при кръпките на онзи участък, или това вече си е по подразбиране?
ПП Една от живите фуги е толкова разбита, че стърчи един от болтовете няколко сантиметра нагоре, оглеждайте се ако минавате там.

За къде говориш?

19
Харесват ми, но единственото, което ми бърка в очите, е тази кръгла емблема на Шкода, поставена отпред на мястото на емблемата на Соларис - седи супер грозно и неествесвено. Даже си мисля и се надявам, че е възможно да са объркали при производството им още или по-скоро, че от Соларис са забравили да си поставят тяхната емблема и от Шкода да са решили да запълнят мястото. Надявам се следващите да не са така!

20
Освен ако не се намаля времето само по Ботевградско шосе, би трябвало и по другите линии, с които 22 има общ маршрут, да е намалено времето.

Pages: [1] 2 3 ... 43