Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - snaker

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 43
41
Тогава каква е причината в общи участъци различните видове транспорт да имат различно време??? Като понякога то е по-малко за тролейбуси и трамваи, отколкото за автобуси, въпреки, че те са най-безпрепятствани, откъм съоражения имам предвид - стрелки, кръстовки и т.н.

42
Явно просто времето на минаващите от там линии трябва да се разпредели правилно и да се уеднакви в общите участъци. Крайно време е разписанията да се правят от ЦГМ, а не отделно от СА и СЕ. Така ще имаме наистина синхрон в разписанията на различните видове транспорт.

43
Редно е да се предвидят и билети за малки разстояния или време - например за 15 или 30 мин. Не може за няколко спирки да плащаш като за едночасово возене.

44
Тролейбуси / Re: Škoda 26Tr Solaris (1603-1632)
« on: 23.12.2020, 21:00:49 »
Чака за някаква част по тяговия двигател, мисля че поне от 2 месеца. Резервните части винаги са били нещо много сложно и времеемко за Електрото...  Някои са чакали за части по 3-4-5 месеца.

45
Последният пост поражда няколко въпроса у мен:
1. От публикацията се разбира хем, че има 8 светофара настроени да пускат приоритетно трамваите, от друга страна се казва, че това е част от системата за приоритизиране на ГТ. Добре, само че през въпросните 8 светофара минават и други линии на ГТ. Та въпросът е приоритет ще има за закъснелите  или само за трамваите?
2. Ако е само за трамваите, ще се намали ли времето в разписанието им?
3. Понеже вчера минах с колата през кръстовището на Цветан Лазаров и Асен Йорданов и ми направи впечатление, че държи 2-3 минути червено (сега разбирам защо)  и наистина минаха мисля 3 трамвая в едната посока и 1 в другата. Но какво правим с трафика, ако трамвая е с аванс и се мотае с 5 км/ч към светофара, а той през цялото време си му свети разрешено, респективно червено за всички други посоки?

46
Доста време ще продължи промяната при ТМ6, дали пък е възможно да махат панелите в Обеля 2...

47
Снимки / Re: Снимки (тролейбуси)
« on: 20.11.2020, 19:52:22 »
Много жалка наистина, при толкова месеци затворен булевард и колело, можеха преспокойно да го разшират и преасфалтират. Ако някой от шофьорите иска да отиде до тоалетна, която е на началнта спирка, т.е. почти на изхода от кръга, трябва да изчака всички почиващи да минат, за да стигне до нея. Предлагам изместване на начлната спирка на самия булевард, след изхода от колелото, като тази спирка може да се обслужва и от 65.

48
По-скоро крайната на 65 трябва да се преименува, тя си е наистина в Манастирски ливади - изток. За да не се бъркат хората е добре, колелото на Гоце Долчев да си остане с това име.

49
Актуална информация / Re: Трафикът
« on: 21.10.2020, 23:58:31 »
За твоя безопасност, а мисля и че по ЗДвП, изпреварването със скутера го прави отляво.

50
Да, заради синхрона е.

51
Актуална информация / Re: Наряди
« on: 30.09.2020, 21:43:03 »
Днес видях наистина пълна 6-ца пендел 5хх на Бели Дунав посока Обеля. Не смятам за разумно точно на тази линия,на която постоянно и намалят колите (бяха 14, в момента мисля са 10) ще пуснат единични ЧКД-та. И то при условие, че по 1, 12 и 18 се движат полупразни дълги трамваи.

52
Когато някои хора казват, че вече има метро в Хджи Димитър, забравят да споменат къде точно е това метро, защото то буквално е в периферията на квартала и спирките навътре, които обслужват 2 и 4 остават натоварени. Аналогично ще е в Левски, защото доколкото знам едната станция ще е на Владимир Вазов и Поп Груйо, а следващата на автостанция Изток и тук искам да попитам какво точно от Левски В и Г ще покрива бъдещото метро, за да се говори за закриване на линии или намаляне на колите по тях?

53
А какво бихте казали за ТБ 3 вместо да дублира почти напълно 5цата, да се насочи след Орлов мост по Левски надясно и до Острово или до Пътностроителна техника или дори до Левски? Предлагам го, защото 4 линии по Опълченска са много, 3 до Сточна гара също, а в посока Хаджи Димитър/Сухата река/Левски винаги има много пътници. Убеден съм и че след пускането на метрото до Поп Груйо и автостанция Изток пътниците в тролеите няма да намалеят осезателно, тъй като и в Хаджията и в Левски метрото има спирки в периферията им.

54
Не виждам защо при изградена мрежа до МБАЛ Света Анна (аналогично на 100 до Пътностроителна техника) трябва да се пуска автобус до там - това е пълна глупост. Маршрутът на ТБ 8 е успешен, единствената причина да е по-слабонатоварен и по-непредпочитан са големите му интервали, които в последните години вече не са и толкова големи.

55
Не мисля, че линия от Надлеза до Лозенец през тунела има някакъв смисъл - отново се получава оргомен дублаж с ТБ 1 и 5. Дадох предложение за удължаване на ТБ 6 до Спартак, защото е къса линия и има възможност за удължаването и, както и защото наистина връзката Лозенец - Левски - Сточна гара - Сливница се оказа успешен.

56
Много интересно видео, върнах се в детските си години :) Най-силно впечатление ми направи колко много хора чакат 21 на колелото в Гео Милев, мислех че никой не се е возил на тази линия.

57
А аз пък имам много по-прост и безболезен за всички вариант - всички линии остават както са си сега, 7 минава по Опълчнска до Г. Делчев, а 6 от Сточна гара продължава до басейна Спартак. Може би ще са нужни 3 допълнителни коли за ТБ 6, но пък поне една отпада от ТБ 7.

58
До колкото знам, ще може да се заплаща пътуването с карта през валидаторите. Точно как ще е - за единично пътуване (1,60 лв) или по разстояние/време, остава да видим.

59
Разреждането на ТБ 5 смятам, че е много лошо. Между Окръжна болница и Младост 1 има доста пътуващи и изобщо няма да е добра идея орязването в този участък. Иначе до Младост 2 наистина няма голям интерес и като цяло това удължаване (поне да минаваше отгоре по моста) не беше особено смислено, но това е друга тема. Като цифри не изглежда толкова голяма разликата, но всички знаем с какви закъснения се движат тролейбусните линии, минаващи през центъра. Тези 13 минути дето ги дават като интервал в час пик могат да се окажат двойно и тройно повече. Също така не намирам за нормално след Окръжна болница към Младост 2, вечер интервала да е 50 минути.

60
Е защо не са оставени предишните стрелки??? :help: :help: :help:

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 43