Author Topic: Мнение за форума  (Read 490201 times)

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Re: Мнение за форума
« Reply #1980 on: 09.05.2018, 10:05:04 »
Iskar, това е наистина последното ми предупреждение към теб. Пиши си какво си направил по табелите и не занимавай целия форум със заговорите, които са само в твоята глава.
Накзанието от вчера ти го наложих аз и наистина не беше справедливо, но спрямо екипа на форума и другите потребители, защото след всички обиди заслужаваше да е по-голямо. И преди не търпяхме това твое поведение, и сега няма да го търпим. Ако не ти харесва форума, си свободен да спреш да го посещаваш, но ако го правиш, ще спазваш правилата и поведението които са приети тук!
Следващо изказване, съдържащо обиди, квалификации или споменаване на заговори ще доведе до нови санкции. Ако отговориш на написаното от мен тук, предполагам, че ще се съдържа едно от гореописаните, за това ако искаш да продължаваш да си член на форума ти препоръчвам да запазиш мълчание и да започнеш да се държиш като част от обществото, което е този форум, а не като борец за свобода на словото.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1981 on: 09.05.2018, 10:09:11 »
Iskar, това е наистина последното ми предупреждение към теб. Пиши си какво си направил по табелите и не занимавай целия форум със заговорите, които са само в твоята глава.
Накзанието от вчера ти го наложих аз и наистина не беше справедливо, но спрямо екипа на форума и другите потребители, защото след всички обиди заслужаваше да е по-голямо. И преди не търпяхме това твое поведение, и сега няма да го търпим. Ако не ти харесва форума, си свободен да спреш да го посещаваш, но ако го правиш, ще спазваш правилата и поведението които са приети тук!
Следващо изказване, съдържащо обиди, квалификации или споменаване на заговори ще доведе до нови санкции. Ако отговориш на написаното от мен тук, предполагам, че ще се съдържа едно от гореописаните, за това ако искаш да продължаваш да си член на форума ти препоръчвам да запазиш мълчание и да започнеш да се държиш като част от обществото, което е този форум, а не като борец за свобода на словото.

Да, ще отговоря, колкото и да не ти е приятно!

Не съм съгласен, защото обидите към мен, квалификациите и откритото заяждане останаха подминати, но в момента, в който изказах мнението си спрямо така дискутираните "парцали" на един потребител тук, бях наказан. Ако трябва да сме обективни, след като не е наложено наказание на другия участник в спора, такова не следва да бъде налагано и на мен. Иначе се получава точно двойния стандарт, за който споменах.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1982 on: 09.05.2018, 10:31:23 »
Коментарът "Re: Снимки (трамваи)" от mgt е докладван от Iskar в раздел, в който си модератор:

Темата: http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=8643.msg100178814#msg100178814
Раздел за модерация: http://forum.gtsofia.info/index.php?action=moderate;area=reports;report=2008

Докладващият е направил следния коментар:
Защо изтрихте мнението, в което човека пита що за безобрази е превозно средство с ел. табели(и то не толкоз проблемни) да кара с пластмасов боклук?! Май нещо някому неудобно питане?! Нещастници!

Изключително е нагло да казваш "отношението ти към мен е тенденциозно, неправомерно и обидно". Няма двоен стандарт. Който и да ни нарече "нещастници" ще получи същото наказание, и вероятно който и друг от форума да е модератор, включително и ти, ще накаже човека, който изръси подобно нещо.
Друг е въпроса, че mgt въобще не пита това, което ти явно четеш между редовете, не се оплаква, че мнението е било изтрито, а и както се разбра и от модератора на темата за снимките си има съвсем неконспиративно обяснение. За сметка на това ти веднага нападна екипа, че се държи тенднциозно, въпреки че търпим грубите ти изказвания от доста време без санкции.

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1983 on: 09.05.2018, 10:40:27 »
Само дето "Нещастници " не е за екипа, но явно вие четете между редовете. Щом сте го разбрали гриша, ок, извинявам се.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1984 on: 09.05.2018, 11:10:00 »
Би ли обяснил тогава за кого се отнася?

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1985 on: 09.05.2018, 11:23:47 »
 :neznam:ш
Би ли обяснил тогава за кого се отнася?

Да, отнася се до хората, отговорни за безхаберието с 2057, избеснях, защото се плащат грешни пари на частна фирма, която бъкел понятие няма от табели и резултата е видим. А става дума за един прост flash чип.
« Last Edit: 09.05.2018, 11:32:57 by Iskar »

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Живей, за да озаряваш, озарявай, за да даваш живот
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1986 on: 09.05.2018, 11:43:12 »
На много хора тук им е омръзнало от цялото това драматизиране. Да, много неща не са наред, много хора не си вършат работата, но непрекъснатото „помпане“ на тази тема ми действа изключително дразнещо. Успокой малко топката и по възможност се опитай да проумееш, че не може всички потребители тук да реагират като теб и да са напълно съгласни с теб, защото колкото повече го правиш толкова повече се дискредитираш.

Sofiatransport транспортна база данни
Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!
Над 200 000 снимки на возила от градския транспорт в София от 28-ми юни 2011 г. насам

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1987 on: 09.05.2018, 15:00:30 »
Използването на всякакви обидни думи, независимо към участник във форума или друг води до наказания.
Преди няколко месеца получих от админа следното съобщение:
До emo, AGENT 006 и Iskar - спрете да се заяждате един с друг, както и да коментирате табелките на другия. Най-добре въобще не коменирайте мненията на другата страна. Мисля, че минахте всякакви граници на търпение и на никой не му се четат вашите спорове. Следващият път, когато някой от вас не спази това, ще получи накзание и почивка.

Мисля, че спазих написаното от него, но дали Iskar спря? Колко пъти пряко или косвено ме обиждаше, а аз мълчах. Колко пъти ми се споменаваше името, вкл. и вчера без изобщо да съм писал по конкретна тема. Нужно ли е целия форум да бъде занимаван с неговата огромна омраза към мен. Ако има нещо да ми казва - да се видим на кафе или бира и да си изясним отношенията. Ясно е, че имаме различни възгледи в някои проблеми, но в други сме на единно мнение. За мен все пак е хубаво да се запази някаква култура на постовете във форума и да се избягват всякакви лични нападки и обиди.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1988 on: 20.10.2018, 20:05:35 »
Форумът ще изглежда добре, ако едно мнение може да се редактира до 20 минути от публикуване - след това само със заявка до модератор. Не бива да може да се влиза в темите без регистрация.
------------------------

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1989 on: 22.10.2018, 22:24:15 »
Трябва да може да се влиза в темите без регистрация щото не сме масони.  А и целта е и да го четат по разни "високи" места.
Що се отнася до Едит - и сега си има предимство примерно при подвижния състав.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk

Украйна, победа!

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #1990 on: 14.01.2019, 10:49:02 »
Имам чувството, че бисерите на TRAMS SOFIA започват да идват в повече. Момче, вразуми се малко и започни да гледаш на нещата и от по-различен ъгъл от този на шофьор-тарикат. Недопустимо е така да се толерират и възхваляват нарушения на ЗДП и липсата на етика в някои от изявите на водачите.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #1991 on: 14.01.2019, 11:09:51 »
За съжаление като влезеш в някои среди започваш сляпо да защитаваш всеки около теб за всякакви свинщини и въобще не си даваш сметка за реалността.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1992 on: 14.01.2019, 12:37:27 »
Имам чувството, че бисерите на TRAMS SOFIA започват да идват в повече. Момче, вразуми се малко и започни да гледаш на нещата и от по-различен ъгъл от този на шофьор-тарикат. Недопустимо е така да се толерират и възхваляват нарушения на ЗДП и липсата на етика в някои от изявите на водачите.
Не само те нарушават ЗДП, ама като тръгнем да обвиняваме, първо тях обвиняваме. Затова и ги защитавам. Единици от пишещите са наясно в какви условия работят водачите. Нека се запознаят всички и тогава да тръгнат да плюят.

Извинявам се ако съм обидил някого  ;)

Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline abs111

• View Profile
« Reply #1993 on: 14.01.2019, 12:48:09 »
ТРАМС,не го приемай като заяждане но всеки гони своите задачи,всеки си гледа своето.Това че познаваш работещи в МГТ,няма нищо лошо аз също съм в тази сфера.Но законите са създадени,за да се спазват от всички и много добре знам на какви нарушения се принуждават транспортните работници,но това не ги оправдава по никакъв начин.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1994 on: 14.01.2019, 12:56:27 »
За тежки нарушения или създаване на ПТП при напълно виновен водач от МГТ не защитавам, но за глупости като минаване през първата секунда на червеното или неспиране на спирка ще го защитя.

И благодаря на abs111 за проявеното разбиране. ;)
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Живей, за да озаряваш, озарявай, за да даваш живот
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1995 on: 14.01.2019, 13:30:32 »
И двете неща, за които казваш не са глупости. Глупост е да са мери за последната сукедна на зеленото или жълтото към идващо червено, защото не е възможно едно тежко превозно средство да спре в последния момент, както би го направила кола, също както това не би било особено приятно и на пътниците, пък и без съмнение всеки шофьор някога го е правил и му се е случвало, но да не изчакваш жълт светофар е изключително нагло, а неспирането на спирка въобще няма да го коментирам. Стига да липсват ясни признаци, че спирката е празна и няма желаещи за слизане в превозното средство разбира се.

Sofiatransport транспортна база данни
Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!
Над 200 000 снимки на возила от градския транспорт в София от 28-ми юни 2011 г. насам

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1996 on: 14.01.2019, 14:16:45 »
Дискусията за водачите и ЗДвП я водете в съответната тема, а не тук!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #1997 on: 15.03.2019, 17:45:44 »
Необходимо ли е под една голяма част от мненията да пише с нормален размер букви "Изпратено от моят [някакво устройство] с помощта на Tapatalk" ?

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1998 on: 15.03.2019, 18:12:46 »
Ползващите тапата могат да го премахнат от настройките си.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline dj_the_bus

• Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
« Reply #1999 on: 15.05.2019, 21:23:24 »
Знам,че този форум е от доста време,а аз съм се регистрирал доста след неговото основаване.И с времето забелязвам доста неща с форума.От една страна много от хората,които пишеха в него вече не го правят и дори не отварят да го погледнат, а от друга само темите за столицата са активни с много хора.Дизайна също плаче за промяна поне според мен.В доста от регионалните теми вече не се пише от никой. Та въпроса ми е има ли шанс в скоро време този форум да се възроди от прахта и да стане както преди?
Първо мисля, че мнението е по-скоро за тук. А предходните тук, за за темата с въпроси към локалната власт или частта с проблемите.

Вън от това, по повод коментираното от Пешо:
Форумът доста се промени от основаването му, като резултатът за мен не е задоволителен.
От място за споделяне на общите хоби-интереси относно градския транспорт, това място почна да се превръща в мерене на кой е по-по-най. Кой прави по-готяни снимки, кой прави по-хубави табели, кой гараж/депо биле по-по-най и всякакви такива глупости, в моите очи. Проявяват се много комплексарски истории и съревнования, които са излишни. Най-силната такава проява беше в Бургаския раздел, без да ми се сърдят...
Много хора прекаляват с личните си мании и пристрастия. Почтват дразнещо да си ги натрапват и да вдигат невероятни скандали, заплахи и прочее. На времето се гонеше за такива неща, а сега сякаш до голяма степен е оставено по течението.
Има доста остро отношение към нови, начинаещи в хобито потребители. Доста хора са забравили от къде са тръгнали и почват да нападат, да се държат арогантно и потърпевшите съжаляват, че са дръзнали да влязат в "обетованата земя". Ама по-спокойно... идват нови хора, нови епохи... затова и като работиш в един момент се пенсионираш и идва нов човек...
В друг момент идва модерирането... Не са единични случаите за прилагане на двоен стандарт от страна на локалната власт. Смесването на личните пристрастия със "служебните" дейности, което е неприятно.
Тези и други факти отказаха стари потребители да се откажат от участието си тук. В същото време нови, както споменах по-рано се отказват много бързо.

Както винаги бих изразил малко по-нестандартна идея. Порати множеството потребители от различни градове, както и пътуващите от София из страната, форумът мисля, че му е време да стане ГТБългария, където София е частен случай, както всеки един град. Може да се създадат идентични раздели на софийските, систематизирани по области.
« Last Edit: 16.05.2019, 14:51:08 by Dragon »