Метро > Обща информация

Схеми на Софийското метро

<< < (2/105) > >>

viktorlc:
Схемата на метрото е от началото на 90-те години, когато правят преместването от Цариградско към Драган Цанков. Ако беше от 2003 - щеше да я има Мусагеница, а на схемата я няма.

Tergo:
Най-верният отговор е: че това е доста стара схема (защото още не е даден надежденския участък) ъпдейтната  в компютърния си  вариант: Трасето вече преминава през Борисовата градина и Обеля вече е дадена като действаща.
Това означава, че този вариант се е появил някъде през 2003, може би веднага след влизането на Обеля в действие.
Вероятно е бил на книжен носител, който после в ерата на интернет е пренесен на компютър.

Но, важното е, че са използвали доста стара разработка на схемата.

Не е лошо да се пренесе в темата за схемите.
Аз също смятам да кача там разни стари варианти, попаднали ми из интернет, но ми се ще да намеря вярна информаци от коя година (горе-долу) е дадена схема, за да има някакво описание.
И така ще имаме нещо като история на метрото в схеми - през кой период как са се променяли вижданията за конкретните трасета. :)

putnik:
Тази карта е загадка за мен, не съм я виждал в Интернет, въпреки че много се интересувам и активно търся всякакви карти на Софийския метрополитен. Тук освен МС Мусагеница липсва и нещо в Лозенец.
Иначе, да събираме карти е много добра идея, аз първи дадох идея като пуснах съответната тема тук. Имам около 10 различни карти. Скоро ще ги постна в темата.

putnik:
Ето една забавна схема:

Особенно много съм се смял на МС Музея :D А пък МС Лъвов мост е наречена МС Средец тук.

putnik:

Тази схема виси на строежа на МС Св.Неделя. Крайната дестинация на 2МД тук се нарича Тодор Каблешков, вероятно са имали предвид след Хладилника метрото да продължи към Борово?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version