Подвижен състав > Тролейбуси
ЗиУ - 9
emo:
Е да, 10 броя от послеедната партида. Тук понеже питаха само за сините 26хх.
tiristor:
Мерси. Зелените Зиута бяха 1221-1224, 1324, 1432, 1518-1521. Като после 1221-1224 и 1324 станаха в синьо с оранжева ивица, но това доста по-късно - 2000 година някъде, а другите си бяха вече занимали.
IKAR:
В София ЗИУ-тата бяха четири цвята-червено бели, бяло-сини без оранжева ивица, бяло-сини с такава и бяло-зелени, като последните дойдоха през пролетта на 1991-ва, заедно с деветте аскууски, плюс още два, които са били в Шумен, а сега са в Плевен.
Бяло-сините, с оранжевата ивица, от своя страна, имаха особености - на едните виниловото покритие на дръжките беше мръсно-бяло, на вторите сиво, а на третите имаше дръжки върху крилата на вратите, вместо едно желязо в средата на стълбите. Зелените също всички бяха с дръжки на крилата.
Ivo_1506:
не е баш така колега, но не ми се спори ;) а единственото Зиу с целия салон в имитация на дърво беше 2744 !!! не знам защо само то, но ми беше направило впечатление! А за колегата tiristor от 1221 до 1225 бяха :)
Balkanton:
Мисля, че нямаше оригинално сини с оранжева ивица (ала Икарус). Аз помня зелените, едни на кафяви и бели ивици в сложна конфигурация, червени (керемидени) с бяла ивица най-долу и между прозорците. Вече не помня със сигурност за сините (като пернишките) дали е имало тук със сигурност.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version