Хайде да престанем с мелодрамите, особено с напудрените изнесени от лекари!!!!!
Защото съм работил 6 години с лекари и мога най-откровено да заявя, че изпитват наистина чистосърдечни притеснения от много вируси, също така са склонни много драматично да приемат много проблеми с нормалното функциониране, обаче на компютрите си, а не на хора.
Или както едно ОПЛ от Сандански казваше - да ти се скспе базата с данни е ужасно, а да умреш е част от живота.
Защо на Вас не ви пука, че в момента в Националната Кардиологична Болница няма корави места и връщат пациенти, понякога с инфаркт или инсулт, от които ще умрат евентуално до другата седмица, но ви пука, за супер малкото наистина болни от Ковид-19??
В момента няма къде лесно да се дене човек с инсулт в София, което ще го убие или инвалидизира до 72 часа ако не попадне на адекватно отношение.
Имах записи на телефона, но ги изтрих как се връщат пациенти с ккардиологични проблеми още на Приемен кабинет просто, защото могат да ходят, а не са я докарал до състояние, че за да ги върнат да трябва да ги принесат сами.
Няма места и в други отделения и болници в София - примерно нефрология, урология, за които знам със сигурност.
Аз влизай онзи ден в помещение с 3ма заразени, които ги приема ха в Александровска, седях на пейките в помещението, откъдето са минали, пих кафе от кафе машината там и най-важното видях 2 часа.
За сега няма да умирам, но ако си променя плановете ще ви кажа.
Edit 18.10
Всъщност аз знам отговора, защо никой не се впечатлява от липсата на места за хора в тежко състояние с инфаркти, инсулти и рак, но се следи постоянно за Ковид19.
Цялата работа е, че дефакто на никой не му пука за хората. Просто егоизма на хората ги кара да се интересуват от заразените уплашени не за другия, не за обществото, а за себе си. Това не би било толкова лошо, даже би било добре, ако не го делеше една крачка от това да бъде впрегнато от медиите и дружно, бодро и напред да бъде канализирано по начин, който няма да е от полза на страхуващия се. Ето например вчера негово здравно превъзходителство Проф. Д-р Констадин Ангелов д.м. или някой беше от НОЩ - все тая - в една групичка са тръгна да насърчава хората да си правели забележки в градския транспорт за неносенето на маска. Така било в модерните общества! Ами, че това е на една крачка от саморазправата и навирането на носа на непознати в живота на другите. Дето се вика във всяко оважаващо себе си българско село всички съседи го играят и помагачи в семейния живот и всяка друга сфера. Утре ще ги накра някой по телевизията ако си без маска да ти лепят нещо и хоп ето ти съвременото немско общество от 30-те години на 20-ти век.
Цялата работа за един мислещ човек ще я реши грипа догодина. Според мен де.
Ако както обикновено при всичките "антиепедимични мерки" той удари за 2 месеца през маските масово хората ше докаже, че :
1. Маските не вършат нищо
2. Че всичките сметки за вирулентността са умишлено грешни
Бих направил тоя извод и аз, но понеже са ме учили да сравнявам и да си правя обективно изводите трябва да изчакам съответното време на годината - декември-януари-февруари. Просто за да имаме евднакви климатични условия за САРС и Инфлуенца.
Също така ми се ще някъде да прочета, но не съм срещтнал сравнение във заразността между Ковид19 и бактериални инфекции. Защото по някакви причини ми се струва, че има повече сходство в начина на разпространение с бактериална инфекция, отколкото с вирусна.