Author Topic: Оповестяване в метрото - табели, озвучаване, схеми  (Read 371213 times)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Лепенките са отживелица, това е ясно, но старите ни влакове ще се движат още дълго. Ясно е че LED-екрани, включително и такива над вратите е по-добро решение, но Метрополитен не е в състояние да направи такава модернизация на руските влакове.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Монитори над вратите е абсолютно ненужна екстра, при това скъпа. Схемите са достатъчно разбираеми и без да са обвързани с конкретна посока на движение.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Монитори над вратите е абсолютно ненужна екстра, при това скъпа. Схемите са достатъчно разбираеми и без да са обвързани с конкретна посока на движение.

Мониторите над вратите са екстра, да, но чак скъпа? Щом даже руснаците им се откъснало от сърцето да ги сложат сигурно не струват нищо в сравнение с един влак. Лошото е че ние ги облепихме и не ги ползваме по пътя на най-малкото съпротивление.

Offline Batman

• Приятел на ГТ
    • View Profile
По повод на това, че в новите Шкоди би трябвало да има монитори в самите вагони си направих труда да създам един дизайн, как би изглеждало добре според мен.  :)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не е ли твърде тъмно? Трябва да се пробва как ще изглежда на изкуствена светлина както ще е във вагоните.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
На мнението на колегата съм. Пък и нека да видим с какъв софтуер ще са, най-вероятно има вграден такъв за визуализация на станциите в метрото.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Фонът на дисплея трябва да е близък по яркост до околния фон. Затова вътре във влака трябва да е светъл, а на станцията да е тъмен.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
Отново големи стойности db на гласово оповестяване във влакове Шкода. Информацията трябва да е достъпна, не натрапена! Многократно пътници са се оплаквали от високо ниво на звуково оповестяване в целия градски транспорт.
------------------------

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Е това беше особен специалитет на бившата групичка по табелите, гърмящи високоговорители с безкрайни съобщения, които едвам се събираха до следващата спирка и там почваха отначало.  :rolleyes: Неслучайно имаше и субекти които го бореха това и обикаляха гаражите с ножици и изтърбушваха високоговорители.  8)

Online SashoGrigorov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Обновени са всички гласови анонси по М3, включително и тези на български. Да се надяваме скоро и по старите линии да ги чуем.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
На мен лично не ми харесват, но всеки си има право на мнение.  :rolleyes:

Online SashoGrigorov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Особено решение е “Следваща станция:” да се замени със “Следващата станция е:”, което граматически не е грешно, но звучи нестандартно на български. Конкретно за това и аз не съм много сигурен колко ми харесва, но по-скоро е въпрос на свикване.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Кога ще се приложи новия вариант на записите и на влаковете от МД 1 и 2? За да се типизира навсякъде един и същи метод на съобщаване.

Online SashoGrigorov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Кога ще се приложи новия вариант на записите и на влаковете от МД 1 и 2? За да се типизира навсякъде един и същи метод на съобщаване.

Под поста на Trinmo едно момче ми отговори, че се очаква до две седмици да започнат да програмират и влаковете на депо Обеля.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Това е лоша новина, Надето ако не ни набива през три станции да се обадим на "нула две, деветстотин двайсе и едно, двайсе и едно, нула, нула" ще стане скучно в метрото.

А кой програмира табелите на новите влакове Шкода, екраните до вратите са трагични? Даже схемата на линиите не са успели да я обърнат да е в посока на движението.

Online SashoGrigorov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
 :devil:
Това е лоша новина, Надето ако не ни набива през три станции да се обадим на "нула две, деветстотин двайсе и едно, двайсе и едно, нула, нула" ще стане скучно в метрото.

А кой програмира табелите на новите влакове Шкода, екраните до вратите са трагични? Даже схемата на линиите не са успели да я обърнат да е в посока на движението.

Тук съм съгласен, номерът се превърна в софийския “mind the gap”. Може би е добре да се помисли да остане, било то и не да се повтаря толкова често. Не защото е важен или смислен, но си стана култов.

Относно таблата в Шкодите- мисля че Шкода си поддържат системата, като Метрополитен само подават данни към тях за програмиране.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Да ме заплашиш с пистолет, няма да мога да си го спомня тоя номер... никога не съм го смятал за съществена информация и не го запомням, колкото и стотици пъти да съм го чувал.

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
Интересното е, че днес се возих два пъти в модернизирани номерени за няколко станции и не го чух. Може да съм извадил късмет.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline bonbon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
На Балан се съобщава и на Стадиона. По-нататък не знам.

Offline uguuuu

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Хора, сега съм в А59 и току-що чух новите записи на аудио оповестяването. Направи ми впечатление, че самото качество, естествено, е доста по-високо – не само на самия запис, а и на преводите. Освен това вече казват от коя страна се отварят вратите. Това, което не ми хареса обаче, е, че не са нагласили силата на звука както трябва и е много тихо.