Author Topic: Общи теми и Въпроси  (Read 629110 times)

Offline Spronok

• Запален по ГТ
    • View Profile
Re: Общи теми и Въпроси
« Reply #5580 on: 08.04.2025, 12:56:10 »
Старата песен на нов глас. Валидатора не работел. Качих се, подадох 5 лева- нямал да връща. Да не съм пробвал валидатора, защото не работел. Познайте дали не се таксувах успешно. Действието се развива в 11ката. Системата си е топ- персоналът я саботира отново…

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5581 on: 08.04.2025, 13:11:21 »
Старата песен на нов глас. Валидатора не работел. Качих се, подадох 5 лева- нямал да връща. Да не съм пробвал валидатора, защото не работел. Познайте дали не се таксувах успешно. Действието се развива в 11ката. Системата си е топ- персоналът я саботира отново…
Като изключим това че е абсурдна лъжата му че системата не работи, другото абсурдно нещо е да не може да развали 5 лв, при положение че повечето хора плащат със стотинки.

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #5582 on: 08.04.2025, 22:59:03 »

Това го правят редовно шофьорите на Дрита и на Недялко. А шофьорите на 99 пък казват, че няма спирка там, където е последната спирка на 9, 29 и т.н. и я пропускат, в този случай прави ли са?

Мисля,че не, но имаше нещо, че спират 200 метра преди това на другата спирка и тази май не се води за тях, само отсрещната на магазина.

При мен редовно си работи с изключение на 4261, даже онзи ден в 5159 по 12, контролата на Автобусни взе скенера от общинската, и без да сканира устройството свери дали картата ми е валидирана, и изненада излезна.

Offline Plovdiv transport

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #5583 on: 12.04.2025, 18:42:37 »
Добър ден колеги, по ваше мнение кой е най - качествения автобус в Пловдив в момента и кой най - некачествения?

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5584 on: 12.04.2025, 19:03:15 »
Добър ден колеги, по ваше мнение кой е най - качествения автобус в Пловдив в момента и кой най - некачествения?
Най-некачествени може би са Ситибусите и щъркелите, защото много бързо западнаха. Добавям и зелените Мерцедеси и малките Манове. Най-качествени са Темсите, особено белите.

Offline Vikiben

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #5585 on: 14.04.2025, 20:36:59 »
И аз бих казал, за най некачествени и лесно сдаващи багажи, това са ситибусите и щъркелите и те са едни от най мръсни и мизерни. Освен тях аз пък бих казал, че в това число влизат и Дриташките мерцедеси 01 серията + 2та мерцедеса на 17. И аз бих казал за сега за най добри автобуси, това са големите бели темси с изключение на белите на 44, най-вече става въпрос за 0776, не винаги, но има и случаи сутринта едва набира скорост и едва върви

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #5586 on: 14.04.2025, 21:15:15 »
Взимайте предвид и възрастта на автобусите де, не може да сравнявате автобуси на 15 години с такива на 9-10, белите Темси са и на по-малко години.
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5587 on: 14.04.2025, 21:24:21 »
сутринта едва набира скорост и едва върви
И при някои щъркели се случва същото нещо.  ;)

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5588 on: 15.04.2025, 08:24:01 »
Ако бяха най-некачествени щяха ли да вървят 8-9 години без грам потдръжка, всеки ден без спиране, и все още се движат голяма част от евро 6-те, Ако питате мен, всички са не качествени, особено когато станат шарени както в момента и механиците са само една шепа хора, а шефа поръчва части само за развалените, без да предвиди, че утре друг ще има същия проблем.  ;)

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5589 on: 15.04.2025, 09:35:14 »
Ако бяха най-некачествени щяха ли да вървят 8-9 години без грам потдръжка, всеки ден без спиране, и все още се движат голяма част от евро 6-те, Ако питате мен, всички са не качествени, особено когато станат шарени както в момента и механиците са само една шепа хора, а шефа поръчва части само за развалените, без да предвиди, че утре друг ще има същия проблем.  ;)
Ми не са качествени, някои щъркели не могат да вдигнат висока скорост, други са с изпочупени седалки, трети не знам си какво. Ситибусите пък имат проблеми с двигателя, особено тези на Недялко и на Хеброс Бус.
« Last Edit: 15.04.2025, 09:37:12 by koisumaz »

Offline Vikiben

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #5590 on: 15.04.2025, 10:14:31 »
Ми не са качествени, някои щъркели не могат да вдигнат висока скорост, други са с изпочупени седалки, трети не знам си какво. Ситибусите пък имат проблеми с двигателя, особено тези на Недялко и на Хеброс Бус.
Най вече евро 5 ситибусите, там има проблеми със скоростните кутии, много често шофьорите рестартират автобусите по самите спирки заради този проблем и често скоростите забиват или на екрана светва "D4"

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5591 on: 16.04.2025, 08:33:21 »
То и Ситаротата дойдоха с изпучупени седалки и килнати на една страна, това не значи, че са некачествени,  Д4 означава, че е на 4 та скорост директна. 😉

Offline Spronok

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #5592 on: Yesterday at 20:38:25 »
Започнали са експедитивно да оборудват кошниците, докарани от Петко и ко.

Offline gelepz

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #5593 on: Yesterday at 21:19:56 »
С какво да ги оборудват, нищо не се разбира

Offline Spronok

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #5594 on: Yesterday at 21:21:02 »
С електронната система…

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5595 on: Yesterday at 21:51:16 »
Започнали са експедитивно да оборудват кошниците, докарани от Петко и ко.
За Волвата ли говориш?

Offline Spronok

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #5596 on: Yesterday at 21:58:03 »
Всичко наред. Без значение от марка и модел.