Имам предложение за нови бъдещи маршрути според ОУП-то, опитал съм се горе-долу да има баланс между обръщалата - по 1 или 2 линии на всяко и съм сметнал всички линии като 1009мм:
1 – ж.к. Западен парк - кв. Княжево (през Стамболийски и ЦБ3)
2 – кв. Овча купел - ж.к. Дървеница (през 3-ти градски ринг)
3 – гара Захарна фабрика - кв. Бенковски (през Пиротска и Мара Бунева)
4 – бул. Никола Петков - кв. Бенковски (през ЦБ3 и Мария Луиза)
5 – кв. Княжево - Съдебна палата
6 – ж.к. Обеля 2 - ж.к. Иван Вазов
7 – ж.к. Ман. ливади запад - Метростанция Хан Кубрат
8 – ж.к. Люлин 5 - пл. Журналист
9 – бул. Никола Петков - Метростанция Хан Кубрат (през Мушанов и Скопие)
10 – ж.к. Западен парк - Метростанция Витоша
11 – кв. Овча купел - кв. Илиянци
12 – Илиянци - Енергопроект (тук не бях много сигурен как да го направя, мислех си първоначално да използва резервното на Хюндай и да ходи до Журналист ама реших да прегледам постовете тук и видях, че някои предлагаха триъгълника на Кораб Планина да стане на обръщало)
13 – ж.к. Гео Милев - гара Захарна фабрика (през Пиротска)
14 – ЖП спирка Суходолска - Спортна зала Арена София (Това ЖП спирка суходолска е онова в софияплан при ул. Суходолска)
15 – ж.к. Бъкстон - МС Витоша - бул. Тодор Каблешков - ж.к. Бъкстон (кръгова линия, както някой вече предложи тук)
16 – ж.к. Люлин 5 - ж.к. Обеля 2 (през Връх Манчо, но там не съм много сигурен как ще се реализира, така че може да го приемете да минава и през скопие)
17 – ж.к. Иван Вазов - НПЗ Военна рампа (Обръщалото НПЗ Военна рампа имам идея да е малко след кръстовището на първа българска армия и Константин Преславски)
18 – пл. Журналист - НПЗ Военна рампа
19 – Автогара София-Юг - Автостанция Изток (Автогара София-Юг става на въпрос за новата "интермодална станция" при ринг мола)
20 – Метростанция Опълченска - Метростанция Витоша (през сегашното си трасе, обаче след СК ЦСКА завива по ГМ Димитров и оттам по ринга до МС Витоша)
21 – Метростанция Опълченска - Депо Искър
22 – Депо Искър - Автостанция Изток
23 – ж.к. Гео Милев - Метростанция Младост 3
24 – Автостанция Изток - Метростанция Младост 3
25 – Съдебна палата - ж.к. Връбница 1
26 – Енергопроект - гара София - север
27 – гара София - север - ж.к. Ман. ливади запад
ПП: Опитал съм се също така и да направя връзка с номерациите: На гео милев - 13 и 23, на Люлин 8, 16, а на Обеля 6 и 16