Poll

Кой метродиаметър е по-хубав

Метродиаметър 1 (Сливница - Интер Експо Център)
24 (46.2%)
Метродиаметър 2 (Обеля - Джеймс Баучер)
28 (53.8%)

Total Members Voted: 52

Author Topic: Кой метродиаметър е по-хубав  (Read 5185 times)

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Гласувайте, и не забравяйте да аргументирате избора си. :)

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Re: Кой метродиаметър е по-хубав
« Reply #1 on: 29.12.2012, 12:43:12 »
Вторият- все пак е нов и съвременен.  Първата линия има станции като Сливница и Люлин, които депресират. И Опълченска- комбинацията от синьо и зелено е като мъртво до умрело.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #2 on: 29.12.2012, 12:56:56 »
Новите станции (тези от 2009 насам) грабват окото, само защото са лъскави. Старите станции (Обеля-Сердика) на мен ми харесват повече, защото я няма теснотията на новите.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 29.12.2012, 13:45:31 »
Вторият метродиаметър, защото станциите му са все различни, включая и тези на НДК и ЕС, които са островни и те дават превес за предпочитанието ми. Много пъти се е дискутирало за плюсовете и минусите на островните метростанции пред другия тип. Все пак те си остават най-доброто решение, но в софийското метро са пренебрегнати напоследък и тук играят няколко фактора - пестене на пари съчетано с недалновидност, но това е друга тема ....

Offline ivan3275

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #4 on: 29.12.2012, 14:49:40 »
Вторият метро диаметър и веднага казвам защо,заради двете най-красиви станции и това са Сердика-2 и Лъвов мост,уникални са!!!

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #5 on: 29.12.2012, 17:53:22 »
И аз гласувам за МД2  :)

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 29.12.2012, 20:58:28 »
МД1 - широки и дълги островни перони, удобни вход/изход и подлези. В крайна сметка не живея в метрото, за да се кося че синьото и зеленото не си подхождат. Виж обаче тесните подлези и въртенето и задръстванията при влизане и излизане са доста дразнещи.
Като мнението ми важи за западния метрорадиус+СУ

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 29.12.2012, 21:09:46 »
Метродиаметър1 защото е по голям, я размера има значение :D. Всеки има различни вкусове, така че за мен метростанция Опълченска е красива а Сердика2 заради височината ми е като хамбар.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #8 on: 29.12.2012, 21:10:47 »
Аз гласувах за МД1.

Иначе ми се струва малко рано- все още МД2 си е новост. Да я пуснем анкетата след 1 година,пък тогава да видим резултатите  :/

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #9 on: 29.12.2012, 22:43:19 »
1-ви МД!!! Харесвам старите станции заради огромните островни перони, както и заради стандартното им разположение като подлези.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 17.01.2013, 13:11:18 »
МД2 вече не е такава новост, в интерес на истината доста бързо навлезе в живота на софиянците, дори търговските площи в подлезите много бързо се запълниха с нови магазинчета. Спомням си че Стадиона-Младост 1 си стояха празни повече време.

Може би МД1 го харесват защото има повечко "съветски" станции с островни перони и многото входове. Също така МД1 печели откъм дизайна на входовете - Г.М.Димитров, Жолио-Кюри. Но станциите на МД2 ми харесват повече. Изобщо, това разширяване на Софийското метро съм го чакал с нетърпение и интерес. Нито разширяването към Летището и БПС, нито изграждането на МД3 няма да ги следя с такъв интерес като МД2. Затова гласувах за МД2.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 17.01.2013, 19:26:34 »
Всичко е много относително. На мен ми харесва първи, защото е повече метро от втори - по-големи станции, по-удобни изходи и най-важно - по-голям пътникопоток
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 22.01.2013, 12:34:01 »
Като казвате първи, вероятно имате предвид по-конкретно западния радиус, "съветските" станции. Сливница-Сердика са изцяло съветски, СУ донякъде, НДК и ЕС са отчасти съветски при МД2.
Така че МД1 печели гласове основно заради западния радиус.