Author Topic: Общи теми и Въпроси  (Read 588372 times)

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
Общи теми и Въпроси
« on: 27.10.2009, 09:15:43 »
Едномесечна карта за 1 линия за студенти и ученици 13лв. /общината дотира картата с още 15лв/
Обикновена едномесечна карта за 1 линия - 28 лв.

Преди имаше идея да направят карти за повече линии и повече време, обаче не се разбраха от транспортните фирми при кой ще отиват парите и май отпадна.
« Last Edit: 05.09.2016, 11:47:31 by lud_pi4 »

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
Re: Общи теми и Въпроси
« Reply #1 on: 28.10.2009, 00:19:09 »
Така е много по добре сметни 20 дена по 80ст.,както беше преди излиза 16 лева месечно,сега ще е 13. ;)

Offline mdka

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #2 on: 28.10.2009, 17:36:29 »
Така е много по добре сметни 20 дена по 80ст.,както беше преди излиза 16 лева месечно,сега ще е 13. ;)
Не е вярно,досега студенти ,ученици и пенсии пътуваха на 40 ст срещу карта за 10лв за цяла година Сега ще пътуват без пари срещу 13 лв на месец,на пръв поглед е на далавера ,НО има подробност ,че 13лв е картата за 1 линия докато досега можеха да пътуват на 40 ст във всички линии,а има доста хора които ще плащат и по 26 лв понеже ползвот по 2 линии редовно
Отделно за редовия гражданин билета е 1 лв и картата е 28 лв,без право на отстъпки при втора карта

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 28.10.2009, 18:20:04 »
а има доста хора които ще плащат и по 26 лв понеже ползвот по 2 линии редовно

Ами сметни 20 дни по 1.60,защото ако пътуваше с по 40 стотинки,щеше да идва толкова,стават ли 32 лева,а сега плащат по 26 на месец,така спестяват 5 или 10 лева дето ги даваха за картата,защото освен нея доплащаха,но като са ограничени хората,и не смятат 16-те лева които даваха всеки месец върху другите 5 или 10,какво да ги направим ;) Да не говорим,че преди даваха и събота и неделя,когато пътуваха,сега няма да дават нищо,това със Уикенда,е само в + на сегашните карти. ;) Излиза,че ще спестяват между 11 и 16 лева всеки месец. :)
« Last Edit: 28.10.2009, 18:23:01 by lud_pi4 »

Offline mdka

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #4 on: 28.10.2009, 18:51:18 »
а има доста хора които ще плащат и по 26 лв понеже ползвот по 2 линии редовно

Ами сметни 20 дни по 1.60,защото ако пътуваше с по 40 стотинки,щеше да идва толкова,стават ли 32 лева,а сега плащат по 26 на месец,така спестяват 5 или 10 лева дето ги даваха за картата,защото освен нея доплащаха,но като са ограничени хората,и не смятат 16-те лева които даваха всеки месец върху другите 5 или 10,какво да ги направим ;) Да не говорим,че преди даваха и събота и неделя,когато пътуваха,сега няма да дават нищо,това със Уикенда,е само в + на сегашните карти. ;) Излиза,че ще спестяват между 11 и 16 лева всеки месец. :)
Те вият защото картата ги ограничава в линиите,ако беше 13 лв -всички линии,нямаше да има вой :D

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5 on: 28.10.2009, 18:55:02 »
Те вият защото картата ги ограничава в линиите,ако беше 13 лв -всички линии,нямаше да има вой :D

Ако беше по стараму още по зле,защото разсходите щяха да са още повече,а пък те така или иначе позлват 1-2 максимум до 3 линии за да стигнат до училището,нали,а през другото време като много мрънкат,могат да ходят пеша,какво аз как ще си давам от неделя по 4 лева за да ида до работа,ще ги давам като отче наш,те мрънкат за 13 лева на месец.Така са си по добре,могат сега цял ден да се возят,а ако беше старата система,ай качи се вози 10 пъти днес де,да да,да дадеш 4 лева,не си луд нали,и сега пак ще има фалшиви карти де впрочем. ;)
« Last Edit: 28.10.2009, 18:58:23 by lud_pi4 »

chefo83

• Guest
« Reply #6 on: 04.11.2009, 14:19:01 »
Благодаря ви, а след увеличението на билетите има ли промяна в картите? Интересувам се основно от "обикновените" карти, защото вече не съм студент, а все още не съм си купил кола - та ще разчитам на градския транспорт. Цената на картата остава ли 28 лв? Ако в месеца ползвам автобус 25 дни по 2 пъти = 50 лв, тоест картата спестява 22 лв на месец.
До сега чинно си плащах билетчето, но от тази седмица все по-мъчително бъркам в джоба - крайно време е за карта.

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 04.11.2009, 16:13:10 »
Благодаря ви, а след увеличението на билетите има ли промяна в картите? Интересувам се основно от "обикновените" карти, защото вече не съм студент, а все още не съм си купил кола - та ще разчитам на градския транспорт. Цената на картата остава ли 28 лв? Ако в месеца ползвам автобус 25 дни по 2 пъти = 50 лв, тоест картата спестява 22 лв на месец.
До сега чинно си плащах билетчето, но от тази седмица все по-мъчително бъркам в джоба - крайно време е за карта.

Карти има само за линиите на Хеброс бус и Меритранс и са между 32 и 38 лева на месец за една линия. ;) Мисля и грация имат тоест за линии,1,4,7,12,15,16,20,22,29,37,44,66,116,222

Offline maniaka

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #8 on: 08.12.2009, 19:55:49 »
Днеска на Пазарджишко шосе в посока Пазарджик видях 1 съчленена Сетра ,2 Ман-а и 1  от малките 15-ки(белите рейсчета) .Явно отиват вече за Пазарджик  :( :( :( :angry: Изгониха Батаклиев  :angry:
Бойкот на микроавтобусите

Offline maniaka

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #9 on: 11.12.2009, 20:43:19 »
Тролейте в Пазарджик са си общинска собственост,а доколкото до пловдивските Волво автобуси ,те не правят курсове,сигурно ги е приместил в Пазардик ,за да спечели конкурса :)

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 11.12.2009, 20:53:10 »
Тролейте в Пазарджик са си общинска собственост,а доколкото до пловдивските Волво автобуси ,те не правят курсове,сигурно ги е приместил в Пазардик ,за да спечели конкурса :)

То само с преместване не става,ако е спечелил с тях,е длъжен да ги пусне по линия,както се случи с Ирисбусите. ;) Oтделно на кадрите от Бтв,се видя как въртят из града,и говориха,че автогарата е на 3 км извън града,и който отиде от Пловдив примерно там,трабва да ходи 3км. пеша,за да стигне до първата спирка. ;)
« Last Edit: 11.12.2009, 20:55:07 by lud_pi4 »

Offline maniaka

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #11 on: 11.12.2009, 21:03:03 »
Това са пълни глупости ,че трябва да се ходи 3 км.Автогарата е до Ж.П.гарата и до там отиват всички номера тролей и почти всички автобуси ;)

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 12.12.2009, 01:00:32 »
Това са пълни глупости ,че трябва да се ходи 3 км.Автогарата е до Ж.П.гарата и до там отиват всички номера тролей и почти всички автобуси ;)

Там е на Батаклиев,"новата" автогара,а официалната общинската е извън града,и повярвай ми,национална медия няма за какво да лъже. 8) ;)

Offline maniaka

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #13 on: 12.12.2009, 09:45:07 »
Просто няма общинска,защото истинската общинска я приватизира Беев и сега тя стои неизползваема

Offline mdka

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #14 on: 12.12.2009, 16:06:34 »
Дочувам ,че щели да удължат някои от линиите,които минават по бул Б-я да стигат чак до кръговото на 6-ти км т.е. Метро Марица .Някой знаели нещо по въпроса?

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #15 on: 17.12.2009, 18:21:44 »
Изобщо общината не е длъжна да оправя какво и да е било,след като той притежава по големия пакет от акции,значи е по големия шеф,Мерцедесите на Чолака,май са два,единия със сигурност е 6807 номер.Междувременно започнаха да слагат и инвентарните номера на Ирисбусите.Вчера мисля по едно време на панаира се бяха наредили 3 Заурера на спирката и стояха,явно ЕВН пак започна да спира тока,защото тръгнаха,и навръщане,на 2-то колело на Панаира пак спряха 111,108. ;)

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 29.12.2009, 00:54:46 »
Монополиста е проблем само при калпава община.

По мои наблюдения общината в Пловдив е много калпава (поне в транспортния ресор).

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #17 on: 06.01.2010, 22:28:14 »
Днес например чаках 37 мин №17, щото видите ли сутринта една от колите се развалила и останали 5 коли - е може ли с 6 автобуса да обслужваш една от най-дългите линии. Това е пълна не само простотия ами и селяния и безхаберие ама и ние сме си виновни - те ти Славчо славчов ден.
Че те по разписание са му 6 броя, и 1 час за изминаване на разстоянието от първа до последна спирка, така че се пада точно 20 минути разлика между два автобуса, така че съдейки по времето, което си чакал - около 3-4 минути преди теб е минал автобуса :)

Според мен, трябва да уплатнят разписанията на тролеите, и да се знае примерно, че цял ден се движат на 10 минути, също така да се намали с някоя минута времето за изминаване на маршрута, така че да карат малко по-бързо.

« Last Edit: 06.01.2010, 22:40:06 by nasko84 »

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 09.01.2010, 15:00:27 »
И да се чака и да не,няма смисъл от тях,само място да заемат,и другото което е,само на мен ли ми се привижда или на Канадците левия прът е захванат към дясната макара,и обратно десния към лявата.Говоря за 3-та снимка кадето даже и прътовете са на X. :D. И нещо което все още не се беше случвало,но за всичко си има време,днес единия Ман Нл 263,89-14 беше по 16-та,бяха сложили един вестник на табелата със 44,и до нея от ляво имаше такава на 16,и "Хеброс" са започнали да правят нови,бели табели със черни букви,"За гаража",видях днес една такава на 61-22. :)
« Last Edit: 09.01.2010, 15:11:01 by lud_pi4 »

Offline eco-power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 15.01.2010, 03:36:31 »
На мен не ми е известно ватмани да са напускали - за шофьори не знам. Иначе в Дапа и само там смените не са 16 часови а 8 часови и това е и причината все ощи да задържат хората и затова не трябва да се сравняват - изключение прави линия №17. А с промените в транспортното законодателство останалите превозвачи ще имат голям проблем, защото няма да се позволява повече от 8ч и не повече от 6 дни от по 10ч на месец. Другото е че трябва да се освободят и от пенсионерите - това дори е било искане на предишния комисар по транспорта с оглед на сигурността на пътниците.

Вчера също имаше много тролеи на линия - общо 18 бр. което колкото и смешно да звучи си е своеобразен рекорд за "забатачената" фирма. 269 беше по 19 но после смени и мина на 134. Най-голямото ми учудване беше че сутринта към 7 тролеите бяха препълнени - идеше ми да се прекръстя. Първоначално помислих че 19-та идваща от бетонния мост в която се пръскаше по шевовете е обрала хората от някой сутрешен влак на гарата, но после след като 8 мин по-късно мина втория 19 и беше същия се убедих. Почти във всички 3-ки имаше по 15 - 20 правостоящи. Дори по 134 имаше повече от обичайното. Вероятно сутрин нещата не са толкова зле - особено когато работещи и учащи едновременно тръгват "на поход". Другото което ме изуми беше че 1-цата никаква я нямаше. Съотношението й с 3-та беше 1:1 като имаше 6 заурера, 1 шкода и 1 ванхол.