Author Topic: Общи теми и Въпроси  (Read 629553 times)

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
Re: Общи теми и Въпроси
« Reply #5180 on: 22.11.2024, 21:43:04 »
Само да ви светна, че 70-80% от хората на 1-та слизат в Кичюка и то по Стамболийски. ;) За коматево пътуват 4-5 човека с нея, 104 не го ли решиха да тръгва от Коматево през модър, пещерско, Копривщица и после да се качва през УХТ, тъй като няма право да се покрива с градските линии на повече от 30%.  :neznam: През дупката няма да минава нищо, те ще си минават от горе, през дупката само коли, и после в еднолентовия път в нищото. По-голяма простотия не съм виждал. А относно 7-та която вместо с 8 коли се обслужва с 7 на 16 минути само и липсва удължение до Труд, абсолютно безмислено е.

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #5181 on: 22.11.2024, 22:16:39 »
Има предостатъчно линии до Сточна и Била- това за 36 е абсолютна глупост.
Да. А колко линии има до там от Изгрев, Гладно поле, Каменица? Нито една освен 36 и само за Изгрев 26. От Билла имаш лесен достъп до автогара Родопи, Централна гара, от Сточна гара- ПУ, Градската градина, ул. Иван Вазов, както и северната част на Кичука около Събота пазара. Все места, които генерират поне едно 20% от пътникопотока на линията и места, които са изоставени от твоето абсурдно предложение. Отделно от това, на Сточна гара можеш да направиш връзка до половината град. Въпросната спирка на 37 е доста встрани, за подобни връзки и дестинации се удължава безсмислено ходенето.
А относно 7-та която вместо с 8 коли се обслужва с 7 на 16 минути само и липсва удължение до Труд, абсолютно безмислено е.
Има разлика между "няма пари/автобуси/хора/време/желание/акъл" и заключения от типа "безсмислено е".
« Last Edit: 22.11.2024, 22:19:33 by Chezare »
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5182 on: 23.11.2024, 01:15:59 »
Айде да те питам като пратиш 7-та до Труд с какво ще се облсужва района около гробищата, защото там има доста заводи и 7-те се пълнят доста особено в диапазона 16-18 часа, а и хората от Труд сами си казаха, че предпочитат 1-та, по-лесно е да се удължи тя, вместо да се смени цял маршрут на една линия която си е разработена. ;)
« Last Edit: 24.01.2025, 19:03:48 by lud_pi4 »

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5183 on: 23.11.2024, 10:21:49 »
Айде да те питам като пратиш 7-та до Труд с какво ще се облсужва района около гробищата
27 при необходимост може да се върне до гробищата, имат близък маршрут с 7.
« Last Edit: 23.11.2024, 10:27:29 by koisumaz »

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #5184 on: 23.11.2024, 12:09:17 »
Аз не знаех, че 27 ходи пак до онази фабрика, последния път като ходих с автобус нататък (беше преди много време) 27 ходеше до Рогошки гробища и в делнични дни, затова предположих, че 7 може да се махне.
« Last Edit: 23.11.2024, 12:12:29 by Chezare »
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5185 on: 23.11.2024, 12:12:58 »
Аз не знаех, че 27 ходи пак до онази фабрика, последния път като ходих с автобус нататък (беше преди много време) 27 ходеше до Рогошки гробища и в делнични дни.
От април е така, и в медиите пишеше,че е заради ремонт на Рогошко Шосе, но ако това е причината, не знам как така празник си ходи до гробищата, а 7 ходи всеки ден.

Offline plovdivtransport213

• Запален по ГТ
  • За тотално махане на частния сектор от ГТ!
    • View Profile
« Reply #5186 on: 23.11.2024, 17:00:05 »
Не знам какви маршрути си измисляте, но аз предлагам направо 17 и 24 да се закрият. Тия двете минават буквално на високосна година.

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5187 on: 23.11.2024, 17:19:30 »
Затова когато ми се налага да ползвам 24 идва след не повече от 15 минути.  ;) А 17-ките просто понякога идват няколко една след друга и после няма нищо дълго време.
« Last Edit: 23.11.2024, 17:23:02 by koisumaz »

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #5188 on: 23.11.2024, 20:32:14 »
Не знам какви маршрути си измисляте, но аз предлагам направо 17 и 24 да се закрият. Тия двете минават буквално на високосна година.
А какво ще вози от Кичука до Тракия според теб? Мисли малко. Нито 24 минава веднъж на високосна, нито е празна, нито е безмислена. Въобще какви са тея абсурдни идеи не мога да разбера?

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5189 on: 23.11.2024, 20:51:58 »
А какво ще вози от Кичука до Тракия според теб?
И не само, и от Смирненски до по-голямата част на Кичука (37 не обхваща част от квартала). 24 си е добре, делник минава през 15-16 минути, само дето сега не минава през гарата, но пък ако го пуснат през Руски, ще стане много дълъг маршрута.

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5190 on: 23.11.2024, 22:44:25 »
27 не ходеше до ЗХА, защото пътя беше в окаяно състояние, сега е ремонтиран нов с тротоари и си му върнаха маршрута, защото там има много работещи които си го ползват в 17 часа курса още с тръгването има 30 човека и до първата спирката на Рогошко вече са над 50 човека вътре, ако удари 7-та за Кичюка се правят по около 80-100 билета на този курс.

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #5191 on: 24.11.2024, 08:25:07 »
А какво ще вози от Кичука до Тракия според теб? Мисли малко. Нито 24 минава веднъж на високосна, нито е празна, нито е безмислена. Въобще какви са тея абсурдни идеи не мога да разбера?
Кога съм казал че е празна? Аз викам че е през такъв интервал, в който буквално хората се тъпчат вътре като овце. Просто трябва от общината да ѝ дигнат малко колите или вече да помислят някакви съчленени да купят. Пък и при 24ката се случва някой път два рейса да минат един след друг и после чакай половин час, даже и 40 минути.
« Last Edit: 24.11.2024, 08:29:34 by plovdivtransport213 »

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5192 on: 24.11.2024, 09:45:51 »
Кога съм казал че е празна? Аз викам че е през такъв интервал, в който буквално хората се тъпчат вътре като овце. Просто трябва от общината да ѝ дигнат малко колите или вече да помислят някакви съчленени да купят. Пък и при 24ката се случва някой път два рейса да минат един след друг и после чакай половин час, даже и 40 минути.
Съчленени едва ли, но може да я вдигнат с една кола делник и празник, 17 може да се подобри ако отново всички коли почнат да ходят до Прослав, че иначе се получава голяма дупка без автобус, докато понякога минават няколко един след друг.
« Last Edit: 24.11.2024, 10:46:29 by koisumaz »

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #5193 on: 24.11.2024, 12:17:09 »
Не разбрахте ли вече, че по всички линии се събират два рейса един след друг заради тежкия трафик…

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5194 on: 24.11.2024, 12:48:33 »
Не е заради трафика, а заради разписанието конкретно при линия 17.

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #5195 on: 24.11.2024, 17:03:45 »
Не разбрахте ли вече, че по всички линии се събират два рейса един след друг заради тежкия трафик…
Това го знаем всички, но моля да не се разбира че обвиняваме шофьорите че нарочно го правят. Пък и не само заради легендарните задръствания, с които столицата задминахме, но и заради тези “хубави” разписания, които като че ли ги е правил някой експерт с купена диплома.
Лека вечер!
« Last Edit: 24.11.2024, 17:10:32 by plovdivtransport213 »

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5196 on: 24.11.2024, 17:31:32 »
Според мен с тези чести смени на заместник кметовете по транспорт няма как да очакваме големи подобрения с транспорта в Пловдив.

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5197 on: 25.11.2024, 07:09:56 »
Истината е, че ако се върнат 17-те всички коли до Прослав трябва пак да са 13 коли, не с 8 иначе ще е на 25 минути, другата истина е, че ако всички линии са пак с 10 коли минимум и са на 8-12 минути, няма смисъл от промени на маршрути, и трета е, че разписанията ги мислят фирмите дават ги в общината за одобрение, и когато зам. кмета има диплома за учител по физическо, е нормално да ги одобри. Ама то всички на високи позиции са с някакви лесни дипломи, които нямат нищо общо с ресора им.

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #5198 on: 25.11.2024, 09:25:16 »
Аз имам съмнение,че на шофьорите и кондукторите им плащат допълнително, за да защитават фирмата, дори и когато знаят че не са прави, и за да пишат глупости, като например че всички автобуси са на 10 минути, и че старите автобуси са много добре запазени и няма никакви ръжди по тях.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #5199 on: 25.11.2024, 11:05:48 »
Аз имам съмнение,че на шофьорите и кондукторите им плащат допълнително, за да защитават фирмата, дори и когато знаят че не са прави, и за да пишат глупости, като например че всички автобуси са на 10 минути, и че старите автобуси са много добре запазени и няма никакви ръжди по тях.
Защо допълнително? Стига им, че ще останат и без редовната си заплата, ако фирмата я махнат... ;)