Кампания: Подкрепете запазването на транспортната история на България
Метрото вози на пет пъти по-висока цена от автобусите и на над два пъти по-скъпо от електротранспорта! Инвестира се половин милиард в строителство на метро до района, нагло ще е да се иска и запазване на съществуващите линии. Досега автобусите са возели на цена 5 лв./km, метрото ще вози на над 25 лв./km. А и метрото едва ли ще е на 15-30 минути, като сегашните линии. Тоест 25-те лева ще са и за повече от досегашните курсове на другите форми МГТ.Кой ще плати разликата в разходите!? Или може би трябва съществено да се вдигна данъците на живущите в района!
За Левски може да се поспори, тъй като преди време е бил планиран трамвай по Вазов.
Реално трамвай по Вазов му е предостатъчно, а и като инвестиция би бил много по-оправдан. За мен това метро до Левски е безумно трошене на пари
Quote from: difian on 13.03.2025, 22:32:33...Кой ще плати разликата в разходите!? Или може би трябва съществено да се вдигна данъците на живущите в района! ...Именно от аргументите ти възниква въпроса - защо се инвестират тези пари? Ще си имаме 5 пъти по-скъп транспорт, чието построяване е за много милиони, който не вярвам да повиши кой знае колко транспортното обслужване на района.
...Кой ще плати разликата в разходите!? Или може би трябва съществено да се вдигна данъците на живущите в района!
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.
Това си е живо прахосване и крадене на пари! Хубаво е парите да се инвестират разумно, а не да се изхвърлят където ни падне! Сега са се намерили за строителството, но после за експлоатация и поддръжка откъде ще дойдат?! Новият пасажер преди време беше обявил императивно, че пари има, но така и не каза откъде му е информацията и до кога са осигурени!? Защо да плащаме за неефективно ново метро, когато имаме трайно недофинансиране в другите форми на МГТ?
Quote from: radk0_99 on 14.03.2025, 20:18:18Реално трамвай по Вазов му е предостатъчно, а и като инвестиция би бил много по-оправдан. За мен това метро до Левски е безумно трошене на париМного ми е интересно как стигна до това заключение. Много ми е интересно и от кой пръст си ги изсмука тези интервали на движение- М3 в момента е през 5 минути делник и 8 минути празник.
Около 10 влака трябва да са
Рядко ползвам това трасе, но НДК вече се разпада сериозно… Станциите са правени от няколко архитекта …