Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - New_Passenger

Pages: [1] 2 3 ... 90
1
Разни / Re: Поздрави
« on: Yesterday at 12:44:59 »
Честит Никулден на всички именници и на всички, свързали живота си с морето :)

2
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 05.12.2023, 16:47:29 »
С английските марки е малко мешавица с имената, защото през годините са преминали през много концерни и собственици.

Зависи и от други фактори. Мешавицата се наблюдава и при Talbot или както я наричат французите Талбо (на последната сричка). Известна е като Simca, мисля че след като Peugeot я купуват. Иранците сглобяват Renault 5 под името Saipa. Преди трийсетина години съм виждал Сайпи в София. Или Oltcit в Румъния, разработен от Citroën.
Като стана дума за редки коли в София, преди 30 години имаше доста редки коли. Innocenti например, малка компактна кола. За Autobianchi не съм сигурен дали съм го виждал в България или просто съм разглеждал някое автомобилно списание.

3
Това е абсурдно, няма незаменими хора. Има заместници, които би трябвало да са достатъчно компетентни, за да се кандидатират. Същото важи и за Ганчев и за Монов в другите две дружества.

В някои случаи незаменими хора има. Тук идеята е друга, със смяна на ръководството да не стане от трън та на глог.

Братоев с право говори че точно метрото може да насърчи инвестициите в северна София.

Този блок на "Тобо груп" за който говори Агента, го виждам доста често. Обитателите определено ще слушат звуците на метрото.

Станцията на Попа не е толкова излишна. Все пак и Графа е там и много кооперации. Със Солунска не може да се сравнява, тя е просто една от преките на Витошка.

4
Разни / Re: БГ Черноморие
« on: 04.12.2023, 17:12:08 »
Картичка Кранево, края на 90те. Хотелите за които говорихме, са долепени един до друг:Картичка на която се вижда хотел Палма, един от първите частни хотели в Кранево. А може би първият. Плажът пред тази картичка изглежда някакси изкуствено, може да е фотошоп. Поне аз си го спомням като по-неподреден. Оградената територия от лявата страна е Международният детски лагер Кранево:Картичка Албена, края на 90те:Кранево, хотел Палма, 2003 г.:


5
Братоев освен за Третия метродиаметър говори за възможността да се развива метрото на север. Според Братоев точно метрото може да въздейства за инвестиции в северните квартали. Вижте цялото интервю:


6
Разни / Re: Фаст фууд
« on: 04.12.2023, 16:29:40 »
Не е точно фаст фууд, но Хепи за втора поредна година станаха ресторант номер едно в Лондон.

https://happy.bg/blog/42/happy-bar-grill-%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD

7
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 04.12.2023, 13:20:42 »
Когато са към Morris официалното име е Mini Minor, после Mini Cooper. В "Супершоу Невада" си спомням как водещите рекламираха Роувър Мини.

8
Пишмана не е ли официално име на квартал? Преди време съм виждал това име на една от официалните карти на Търново.
Официалното е Бузлуджа.

Виждал съм на една от старите карти Пишмана. Дори беше на латиница с диакритични знаци, нещо от сорта на žk.Pišmana. Ще я намеря и ще ти я покажа.

9
Пишмана не е ли официално име на квартал? Преди време съм виждал това име на една от официалните карти на Търново.

10
Къде изчезна панелът преглед на нови съобщения? Няма го :neznam:

11
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 04.12.2023, 11:38:00 »
Не знам за Канада, преди десетина години четох че в глобален аспект Волво била най-надежната кола.

Интересно как направиха от Mini дамска кола. Сега я карат предимно дамите и се предлага със съответна цветова гама, най-вече с британско знаме отгоре. За първи път разбрах за тази кола от едно старо англоезично списание, по-конкретно Morris Mini Minor. Някъде 1994 г. в супершоу "Невада" раздаваха Rover Mini, защото тогава вече се водеше Rover. Сега е към BMW.

12
Попа, Аптеката са по-скоро топоними за срещи. Среща на Попа е класика, ако някой не си е уговарял среща на Попа или Аптеката, значи нищо не е видял :D

За да не спорите за Окръжната и Св.Анна, въпросната станция може да я кръстим Добруджа. Имаме Мизия, скоро и Тракия, а и да продължим патриотичната вълна.

13

Гео Милев ми се струва по-точно заради улицата


Не забравяй че голямата част от трасето е под улица Гео Милев. Колкото до едноименния квартал - кръщават ги на квартали само в крайни случаи. Освен това Елисавета Багряна е много добра поетеса и заслужава да бъде популяризирана по този начин докато Гео Милев е достатъчно популярен. Станцията е между улиците Багряна и Коперник, но във Варшава вече има метростанция Centrum Nauki Kopernik, а и трябва да наблягаме на българското.

За последната станция може да се измисли някакво оригинално или както го наричаш ти, "абсурдно" име. За повечето станции направих своя избор. Единствено за Шипченския се колебая, щото има база на ЦСКА, а и Асен Йорданов е достойно име. Слатина да, звучи по-добре от Слатинска.

14
Защото пряко от софиянци нищо не зависи.

Да не задълбаваме в офтопа, но защо не зависи? Нали имаме право на глас. Не навсякъде, но можем да избираме.

15
Чак пък висшисти...комшийката в Младост е била заварчик там преди 40 години, а друга баба от блока е била кранист. Имало е всякакви и в Левски и в Младост.

Нищо чудно - толкова голям комбинат. В Младост 2 живеят както висококвалифицирани, така и нискоквалифицирани бивши служители на Кремиковци. За Бургас вече не знам дали по онова време са строили блокове за служители на Нефтохим. Мисля че живеят навсякъде, дори и в центъра.

16
Разклонението:

Ситняково
Елисавета Багряна
Слатинска
Шипченски проход или Асен Йорданов или ЦСКА
Арена София - Тех парк
Младост

Какво ще кажете?

17
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6 (659-686)
« on: 02.12.2023, 17:20:51 »
Има един екземпляр дето издава някакъв особен звук. Движи се по Графа.

18
Трамваи / Re: ČKD Tatra Т6А2/-SF (20**, 30**)
« on: 02.12.2023, 17:19:50 »
За люлинското трасе Татрите са най-подходящи. Базелските наистина са прекрасни, но не за нашите условия. Най-добре е да ги пуснат по линиите които минават по Графа. Не че сега не се движат ТМ12. Преди няколко седмици обаче, бях на делова среща на Алабин и случайно от прозореца видях една краставица да минава, издаваше неприятни звуци. Не видях номера.

19
Глупости. Къде при нас има "ту островни, ту странични"? Тъкмо обратното, от Сливница до СУ + НДК и ЕС + Летището островни, всички останали - странични. Каква блондинка трябва да си за да не го запомниш.
Може да се съобщава за смяна на вратите, но поради изброените по-горе причини не е задължително, тъй като не се редуват, а има известна стабилност. Третия метродиаметър пък изобщо няма островни перони, какво по-стабилно от това?

Колкото до Братоев и сие, вие ги плюете, ама като се пенсионира не се знае кой ще дойде на неговото място. Да не стане от трън та на глог. Софиянци вече имат подобен опит, но май няма да им дойде акъла.


20
Трамваи / Re: ČKD Tatra Т6А2/-SF (20**, 30**)
« on: 29.11.2023, 17:52:56 »
И по линията на ТМ8. Да ви кажа, оказаха се по-пъргави от швейцарските краставици.

Pages: [1] 2 3 ... 90