Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Точно Марк Рюте да говори за сигурност и за проблеми с корупцията/върховенството на закона не му прави чест. Неговата държава е най-проститутската и най-наркоманската в Европа, с легализиран канабис, наркотици, "червени фенери" и т.н. Целият му проблем е, че там напролет предстоят избори и не иска да изгуби подкрепата на екстремистките крайно десни партии. Ако мислите, че по Австрия, Германия, Холандия, че и в Канада няма корупция и всичко е кристално чисто и розово, значи вярвате в дядо Коледа. Движението на стоки по начало е свободно в рамките на ЕС, това че не може току-така с тирове или както и да е, да се пренасят  цигари, ракия и други акцизни стоки без бандерол е отделен въпрос.

Преди 30 години на автосалона в зала Фестивална имаше 12метров междуградски автобус Хюндай Аеро, с двукрила предна врата - хармоника и бяло на жълто/червени линии оцветяване. Цената си спомням беше нещо от сорта на 90 хиляди долара. Абсолютно нищо особено, в последствие са продали 12 броя от него, имаше и с надписи Балкантурист. Всъщност Хюндай Аеро е по лиценз на Мицубиши - почти точно копие на появилия се у нас по същото време турски Маратон, с единствена разлика, че корейският е само с една двукрила врата отпред. А първият Темса Маратон не беше от тези на Груп, а на някакъв частник по линията София - Пловдив. И още като чисто нов трещеше като картечница по Цариградско. Той и Хюндая хич не беше тих....А един приятел в момента кара Хюндай Каунти от тези, училищните. Друсал по-зле от Чавдарка, човекът сега ходи да си лекува кръста.
2
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« Last post by я л т а on Today at 11:58:29 »
Интересно:

Германия арестува 25 души за опит за държавен преврат, сред тях са политици, съдия и войници.

Планът бил да създадат държава по модела на Германския райх от 1871 г.
Специални полицейски сили нахлуха рано тази сутрин в жилищата на заподозрени лица, арестува 25 души и започна масови претърсвания, съобщи Тагесшау и БГНЕС.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинения на около 50 мъже и жени, че са създали терористична организация с цел да свалят конституционния ред на Федерална република Германия и да създадат държава по модела на Германския райх от 1871 г.
Твърди се, че, наред с други неща, те са планирали да щурмуват сградата на Райхстага, да предизвикат условия, подобни на гражданска война, като атакуват електроснабдяването, и да свалят федералното правителство, за да завземат властта. За момента на "превземането" вече са избрани хора за важни министерски постове. Водещите следователи определят днешната операция срещу групата като безпрецедентна: "По своя обхват тя надхвърля всички измерения."
Опасна мисия за специалните сили
Тъй като значителна част от групата е съставена от бивши войници на Бундесвера и NVA (Националната народна армия на ГДР), а сред тях има и мъже със специална военна подготовка, групата се смята за особено опасна. Освен служители от антитерористичното звено GSG 9 на Федералната полиция, за ареста на обвиняемите и за гарантиране на сигурността по време на претърсванията са изпратени и служители от няколко специални звена (SEK) на федералните провинции. Причината за това е, че разследващите вече са имали данни за наличието на множество оръжия, у заподозрените, някои от които законно притежавани.
Наследник на княжески род като регент
Според информация на ARD и SWR централната фигура в групата е Хайнрих Ройс, потомък на отдавна съществуващ княжески род от днешна Тюрингия. 71-годишният мъж от няколко години публично защитава своите странни тези на райхсбюргер (гражданин на Райха). През 2019 г. например той се яви като говорител на "Worldwebforum" в Швейцария и заяви, че Федералната република не е суверенна държава, а все още е под контрола на съюзниците.
В друг видеоклип в мрежата той нарича държавата, а също и съдебната система "фирми". В случай на предполагаемия планиран преврат Хайнрих Ройс е бил предвиден от групата за регент, твърдят разследващите. Ройс работи като самостоятелен финансов консултант във Франкфурт на Майн и притежава ловна хижа в Тюрингия. Според информация от средите по сигурността, членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.
Привлечена е съдийка от Берлин
Твърди се, че за подготовката на планираното превземане на властта е създаден своеобразен "кабинет в сянка", начело с Хайнрих Ройс. Особено взривоопасен е ресорът правосъдие, за който се твърди, че е определена бившата депутатка от AfD Биргит Малсак-Винкеман, която също е сред обвиняемите. След като миналата година напусна Бундестага, тя отново работи като съдия в Берлин. Предишните опити на администрацията на Берлинския сенат да я отстрани от съдийската длъжност заради участието ѝ в AfD досега са били неуспешни.
Твърди се, че Тим Паул Г., още един обвиняем и доктор по право, е трябвало да поеме поста на външен министър, а Матес Х. от Баден-Вюртемберг, който от години е известен като Райхсбюргер идеолог, е бил определен да се занимава с въпросите на международното право. Лекарката Мелани Р. от Долна Саксония е включена в списъка като евентуален министър на здравеопазването. Според разследващите, че тя е подпомагала групата и финансово. Друго министерство е трябвало да отговаря за "прехвърлянето" на управлението.
"Въоръжена ръка" с бивши войници
Органите по сигурността смятат, че групата е особено опасна, тъй като сред обвиняемите има действащи и бивши войници на Бундесвера със специално обучение. Групата е водила разговори за един вид "въоръжена ръка". За един от тях се твърди, че е Рюдигер фон П., който в началото на 90-те години на ХХ в. командва парашутен батальон, докато същият не е включен по-късно в новосъздаденото тогава "Командване на специалните сили" (KSK).
По това време П. е уволнен от Бундесвера, защото е присвоил или продал оръжия на Националната народна армия на ГДР. Според разследващите, П. е смятан за отговорник на групата. Сред заподозрените е и друг бивш редовен войник с криминално досие - Марко ф. Х., за когото източници от сигурността твърдят, че е служил в KSK. П. и Х. са активни участници в протестното движение срещу коронавирусните мерки в Пфорцхайм, където Х. по-специално е отговарял за набирането на нови членове на групата.
Всъщност групата вероятно се е опитвала да вербува и действащи войници - и то с успех: в кръга на обвиняемите е включен войник от KSK, който работи като логистик за сдружението. Разследващите твърдят, че е имало няколко опита за вербуване на действащи войници за членове в казармите.

https://nova.bg/news/view/2022/12/07/393036/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0-25-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D1%82%D1%8F%D1%85-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8/
3
Времепътуването от Орландовци до Възраждане през Ботев и Мария Луиза е практически същото съгласно разписанията на ТМ 3 и 4, до Македония разликата ще е 4-5 минути, по Алабин с 5, 8, 10 и 27 движението ще стане много натоварено и ще има задръжки. :rolleyes:
4
Разни / Re: Aвтомобили
« Last post by я л т а on Today at 11:40:52 »
Това трябва да се посети и види:

5
Сайтът на ЦГМ упорито мълчи. Явно ще запазят традицията, важни промени да се съобщават максимално късно.

По БНР казаха, че още днес се пуска движението. След 14 ч гражданите могат да ползват ТМ5 до Бъкстон.
6
Или по добре да беше скъсен до Овча Купел
7
Варна / Re: Mercedes-Benz O405/N(2)/NK2/G/GN(2)
« Last post by Alex1 on Today at 11:16:04 »
5106 е на 209 :)
8
Просто 4 трябва да е до гара Север както беше преди тм 19.
9
Трамваи / Re: Въпроси и отговори
« Last post by AGENT 006 on Today at 11:02:42 »
Един въпрос за реостатите на покривите на трамваите. При тролеите обикновено броят им е един и същ, Икаруси, Шкоди, няма значение, но защо при трамваите разликите са толкова големи. Например българските трамваи имат един и същ брой реостати на покривите си без значение дали са Т6М-700 или Т8М-700, Шиндлерите имат 11, Песите имат два, а ЧКД-тата, без значение от модела обикновено имат по три, включително и динозаврите, които бяха напълно различни от останалите. От какво се определя това?
10
При такъв сценарий по-добре 4 да обръща с 1 на автогарата и въобще да не стига до „Орландовци“. Така или иначе връзката от „Орландовци“ до „Христо Ботев“ се поема от тройката, а на никой от „Пирогов“ например няма да му е полезно да стига до „Орландовци“ като се върти през „Ботев“ и гарата, по-скоро би сменил 5 и 18 на Съдебната палата/„Света Неделя“. То затова 3 и 4 на времето през „Ботев“ се „надцекваха“ една друга и в крайна сметка и двете линии бяха на големи интервали и се ползваха за избиване на стар подвижен състав.
Pages: [1] 2 3 ... 10