Author Topic: Похвали за шофьори и ватмани  (Read 435226 times)

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
Re: Похвали за шофьори и ватмани
« Reply #1500 on: 22.06.2023, 10:49:56 »
Явно само аз си пиша в тази тема...  :angel:
Похвала за ватманката на 707 втора смяна вчера по ТМ6 за спортното и просто превъзходно във всяко отношение каране, за слънчевото отношение към пътниците - изобщо човек, който си върши работата качествено и с удоволствие, браво!
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline yaskata

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1501 on: 08.07.2023, 22:02:59 »
Две похвали:

За водача на 3305. Изчаква хората да се качат (изчака ме и мен). Отвори вратата на една жена докато беше на светофар. Макар и автобусът да не беше на спирката. Също едно момче беше снимало автобуса по 413 днес на кръстовишето на бул. Сливница и бул. Христо Ботев и шофьорът се съобрази с това.  :D

За водача на 3363/3663 не съм сигурен (беше по линия 14 днес). Едно малко дете го поздрави. И шофьорът реигира по много свеж начин.  :D
« Last Edit: 09.07.2023, 17:10:55 by yaskata »
Любим малашевски автобус: 2167
Любима линия: 79 кв.Христо Ботев-СТИНД 2

Любим дружбенски автобус: 3305
Любима дружбенска линия: 413 Гара София Север-Технополис Мл 4.

Offline SONESTO

• Наистина съм луд
  • Average Mercedes-Benz Conecto enjoyer
    • View Profile
« Reply #1502 on: 09.07.2023, 00:27:03 »
Две похвали:

За водача на 3305. Изчаква хората да се качат (изчака ме и мен). Отвори вратата на една жена докато беше на светофар. Макар и автобуса да не беше на спирката. Също едно момче беше снимало автобуса по 413 днес на кръстовишето на бул. Сливница и бул. Христо Ботев и шофьорът се съобрази с това.  :D
:)

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #1503 on: 09.07.2023, 01:52:01 »
Подкрепям предния пост. Днес се уцелих при него и изчакваше хората. имаше лека драма с проверяващи, които свалиха двойка клошари, тръгнали към гарата. Шофьорът им съдейства много адекватно. После доста стегнато караше и според мен навакса закъснението.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1504 on: 21.07.2023, 03:19:40 »
Поздрави за водача първа смяна на автобус 1409 на линия 5тм - 15 юли. За повторно отваряне врати на пътници, пристигнали в същия момент на спирката с друга линия.
------------------------

Offline mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1505 on: 15.08.2023, 07:53:49 »
От вчера:
А1608 първа смяна по 304 - много грамотно и плавно управление. Автобусът също изглежда страхотно и е чист. Очаквах да вляза в описаните във форума землянски издънки и бях приятно изненадан от този.
Тб1664 по 2 в 12:30 не знам коя смяна е. Ами перфектно управление от страна на водача, все едно се е сраснал с машината.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #1506 on: 31.08.2023, 19:03:28 »
3029 по ТМ10 втора смяна - супер грамотно, стегнато и приятно управление на ЧКД. Въпреки закъснението и по-бързото каране вътре беше комфортно за пътниците. Поздравления за ватманката.  :fan:
« Last Edit: 31.08.2023, 19:07:13 by Mammoth »

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1507 on: 02.09.2023, 05:17:28 »
На 1 септември сутринта, при преминаване през кръстовище, шофьорът на автобус 3148, линия 204, предотврати катастрофа. На зелен сигнал по посоката на движение на автобуса, перпендикулярно лек автомобил преминава на червен сигнал и щеше да се удари челно ляво в MAN. Последва моментално спиране от автобуса, въпреки че се беше добре засилил, не наруши комфорта на пътуващите. 204 преминава в рамките на същия позволен сигнал през кръстовището.
За съжаление много от шофьорите в обществения транспорт (автобуси, тролеи) не могат да спират добре, заради здравословни проблеми. Особено преди и след повдигнати пешеходни пътеки, повреждащи новите ни превозни средства!
------------------------

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1508 on: 02.09.2023, 19:38:49 »
3029 по ТМ10 втора смяна - супер грамотно, стегнато и приятно управление на ЧКД. Въпреки закъснението и по-бързото каране вътре беше комфортно за пътниците. Поздравления за ватманката.  :fan:
Ами тя си е така - обича да е комфортно на пътниците и на нея ,заедно с тях .
Аз съм един от най-некадърните , но се старая също да спирам плавно и възможно най-комфортно. Понякога , когато се налага потеглям по-чевръсто... :eek:

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #1509 on: 02.09.2023, 21:47:56 »
Ами тя си е така - обича да е комфортно на пътниците и на нея ,заедно с тях .
Аз съм един от най-некадърните , но се старая също да спирам плавно и възможно най-комфортно. Понякога , когато се налага потеглям по-чевръсто... :eek:
Возил съм се при теб и не споделям самооценката ти, че си от най-некадърните, тъкмо напротив.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1510 on: 02.09.2023, 21:52:09 »
Подкрепям ,  - Жоро е от най-кадърните сред водачите работещи с Т6А2 .Има още някои други единици.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #1511 on: 03.09.2023, 22:46:59 »
Жоре, недей така да говориш.. А въпросната твоя колежка доста пъти ме е впечатлявала с грамотно, бързо, но и в същото време супер комфортно за пътниците управление. А и е винаги мила и усмихната.

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1512 on: 07.09.2023, 21:39:31 »
Не обърнах внимание на инвентарния номер, но тролейбус 5 в посока младост някъде около 21:10 на Орлов мост днес. След поясненията искам да кажа браво на водача за професионализма и чак сега разбрах всъщност колко е трудна професията на водачите. На Орлов мост някакви хлапета на майтап тръгнаха да си хвърлят велосипедите пред тролея, но водачът запази самообладание. После малко след Яворов друга група момчета, пак с колелета, едното падна точно пред тролейбуса, въпреки че ние се движехме със сравнително висока скорост, водачът успя да направи ловки маневри и избегна едно доста голямо нещастие(момчетата бяха и с черни дрехи, та в последния момент се видяха). После на блок 30 май, един човек слезе и в последствие направи обратен към тролейбуса, въпреки че шофьорът беше затворил врати, той пак ги отвори за този човек(не се качи на тролейбуса, но пак жестът е важен). Също така като странична бележка, на всяка спирка отваряше всички врати, в това число и 1ва, дори и да нямаше хора. След видяното днес, аз щях да напусна същия ден, така че поздравления за професионализма и нервите на водача.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1513 on: 07.09.2023, 21:52:08 »
Похвално за всичко с изключение на вратите. Нали има бутони, защо трябва на халос да се отварят и затварят!?

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1514 on: 07.09.2023, 22:55:45 »
След ковида вече на никой не му се занимава с бутоните на вратите и почти всички автобуси и тролеи отварят всички врати. Единствено при краставиците и песите бутоните се ползват по предназначение.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1515 on: 07.09.2023, 23:16:56 »
И аз съм останал с много добро впечатление от водачите на тролеите и им се чудя на търпението, въпреки липсата на персонал. Наскоро на първата спирка в Младост 1 при 27-ми блок чаках 3-ката, и на обръщалото почиваше съчленена Шкода. Шофьора ме видя, въпреки че имаше доста време, поне 6-7 минути отвори 1-вата врата махна ми и каза " заповядайте вътре на хладно да седнете, не стойте навън в тази жега" Благодарих му, а човека даже ми пожела приятно пътуване като стана време и тръгна.

Наистина похвално, очевидно някои хора си харесват професията и им доставя удоволствие въпреки всички и всичко да я работят. Аз не знам ако работех това дали щях да издържа така ако ме пишат по 6 дена на работа, въпреки че щях да се кефя много на Солариса. Не мога да повярвам, че някой ще накаже такива хора да работят на Икарус в най-голямата жега нарочно.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1516 on: 07.09.2023, 23:32:31 »
И аз съм останал с много добро впечатление от водачите на тролеите и им се чудя на търпението, въпреки липсата на персонал. Наскоро на първата спирка в Младост 1 при 27-ми блок чаках 3-ката, и на обръщалото почиваше съчленена Шкода. Шофьора ме видя, въпреки че имаше доста време, поне 6-7 минути отвори 1-вата врата махна ми и каза " заповядайте вътре на хладно да седнете, не стойте навън в тази жега" Благодарих му, а човека даже ми пожела приятно пътуване като стана време и тръгна.

Наистина похвално, очевидно някои хора си харесват професията и им доставя удоволствие въпреки всички и всичко да я работят. Аз не знам ако работех това дали щях да издържа така ако ме пишат по 6 дена на работа, въпреки че щях да се кефя много на Солариса. Не мога да повярвам, че някой ще накаже такива хора да работят на Икарус в най-голямата жега нарочно.
И на мен ми се случи подобно нещо по 204 на последната/първа спирка в Дружба 2 преди 1 седмица и нещо, шофьорът беше спрял на около 10 метра преди началната спирка и видя ме, че чакам и ме пита "Ако си за 204 се качвай" въпреки, че тамън беше дошъл от Гоце Делчев... Наистина има и много кадърни и добри в отношение и умения в шофирането на автобус, но те са малко или на тотално изчезване....

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1517 on: 20.09.2023, 23:55:36 »
Много добро впечатление ми направи адски отличното каране от страна на шофьора на 3307 днес по 213 около 9-10 сутринта, максимално доближаване до спирките, не минаваше с газ през локвите около спирките както се прави масово, плавно каране... Конектото изглеждаше доста добре и ми направи возията приятна!!! Такива водачи аз много рядко срещам и за това пиша това в момента...
 Едно огромно Евала за такива шофьори!

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1518 on: 02.10.2023, 21:15:42 »
Благодарности за водача втора смяна на тролей 2802 на линия 7. Сега вечерта ми отвори повторно врата, както и на други пътници, на следващи спирки. Така се прибрах по-бързо на фона на загубено време в задръствания и полагаща се почивка.
------------------------

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1519 on: 02.10.2023, 21:46:05 »
Можете да ми се смеете колкото желаете, който ме познава, има идея колко обичам високите скорости, но... поздравления за водача на 2675 по ТБ5, който не познавам дори по физиономия, но успя да ме впечатли с бързина днес привечер... При това супер плавно и грамотно, евала!!!
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...