Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1263201 times)

Offline vaz2106

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #6660 on: 01.10.2022, 21:27:39 »
А според мен от малкото ,което се чува и лошия запис ,ватмана се кара и вика по колите.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6661 on: 01.10.2022, 21:54:12 »
а този в количката се вози по 100 пъти на ден , - от Овча Купел до Планинец . И после минава отсреща и се качва обратно . а количката не му трябва - щом може да ходи , че и у кофите рови по спирките :neznam:
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline 04Boris22

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #6662 on: 01.10.2022, 23:53:33 »
3107 много смело кара без блокировки и тръгва с отворени врати на 204, ама както се возят толкова много хора там, да не дава Господ да стане инцидент
3112 също тръгва без блокировки. Днес като му се возих на 213 забелязах това :crazy:
над 6000 мои снимки във Flickr:
https://www.flickr.com/photos/198506535@N07/

Offline Dani_98

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #6663 on: 10.10.2022, 09:41:42 »
Ще е добре шофьорите на 67 първо да направят обратният завой на Семинарията и тогава да свалят пътниците. Горките хора бяха принудени да пресичат между движещите се коли

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #6664 on: 10.10.2022, 10:31:08 »
Още от 1990 година така се практикува, а понякога да не кажа постоянно рейса никой не го пуска да направи завой за спиране на спирката, а чакайки пътниците негодуват че закъсняват, и за това така се процедира.
Спрете си просташките мнения !

Offline Dani_98

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #6665 on: 10.10.2022, 18:34:56 »
Ок но те минаваха между движещите се коли. Шофьора нека си направи обратния завой а пък тъпите пътници нека си мрънкат

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #6666 on: 10.10.2022, 19:27:51 »
Като ти мрънкат по 10 пъти на ден, в един момент и на теб ще ти писне, ще им теглиш една и ще им прехвърлиш проблема на тях. Все пак те така искат.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6667 on: 10.10.2022, 21:30:40 »
Да не говорим, че в задръстванията нерядко се събират по два автобуса и на семинарията изчакват време.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6668 on: 10.10.2022, 22:20:50 »
Ок но те минаваха между движещите се коли.

Е ти какво очакваш,- да хвърчат ли ? След като колите не спират, ще пресичат я. Все едно пишеш за село Кушкундарево а не за София, и не знаеш какво е положението. Знаеш ли колко пъти съм въртял долу на светофара поради паркирали или спрели там коли, пречещи на нормалния радиус за завой.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #6669 on: 10.10.2022, 22:40:22 »
Въпросът в случаят е че изсипвайки тълпата в средата на нищото, се създава опасност за пътниците. При инцидент водача на автобуса със сигурност ще бъде обвинен че е спрял в средата на кръстовище без тротоар и пешеходна пътека. За съжаление там, а и на доста други места важи законът на джунглата, докато правоохранителните органи ескортират поредният на абонамент при тях.
Днес един изчака да се размине с патрулка, да завие от Васил Левски наляво по Шипка. Онези дори не го забелязаха, камо ли да го гонят за нещо....
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6670 on: 11.10.2022, 10:06:58 »
Е кой е виновен че тук е недомислено, и няма тротоари ? И поради недомислици упреквате шофьорите ? То така се спира поне от 50 години, но тогава нямаше сегашния трафик и не беше проблем. Ами не си чешете клавиатурите, ами напишете писмо с предложения до общината, за промяна на инфраструктурата !

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #6671 on: 11.10.2022, 10:35:32 »
С перон или без, автобусите са нископодови, това не е най-големия проблем. Трябва да се обозначи като спирка, да се маркира по съответния начин и да се положат пешеходни пътеки. Аз съм останал с впечатление, че идващите от изток пропускат слизащите от 67, но току що тръгналите от светофара винаги бързат и не пропускат никого, там е опасно.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #6672 on: 11.10.2022, 12:57:16 »
Е кой е виновен че тук е недомислено, и няма тротоари ? И поради недомислици упреквате шофьорите ? То така се спира поне от 50 години, но тогава нямаше сегашния трафик и не беше проблем. Ами не си чешете клавиатурите, ами напишете писмо с предложения до общината, за промяна на инфраструктурата !
Евалата и на водачите, 50 години возят като овце, един не се е замислил, не е написал едно предложение, дори до началството, което да го задвижи нататък... Да се направи един перон/тротоар, да се посъавят пешеходни пътеки. Но такъв е манталитета на българина, трябва да стане инцидент, да има жертва, да има доказуема вина у водача на автобуса, че да се вземат някакви мерки...

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6673 on: 11.10.2022, 13:07:11 »
Това че ти имаш в главата бръмбари, и си въобразяваш че нещата може да се оправят по твоя начин показва че си нарцисист. Слез на земята в България.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6674 on: 11.10.2022, 13:18:23 »
Всъщност точно така се оправят.
Аз съм тествал системата няколко пъти и обикновено работи, стига написаното да е издържано, включително промениха сбъркана наредба на министерство по мой сигнал.

Но с "От 50 години е така" и в същото време "Вие напишете" със сигурност не става. Най-малкото, проблемът е повече твой, отколкото мой, защото ти ще си отговорен за моята непредпазливост, ако ме сгазят.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6675 on: 11.10.2022, 16:45:16 »
Всъщност точно така се оправят.
Аз съм тествал системата няколко пъти и обикновено работи

Ти си тествал твоята система, а аз моята система я познавам от 30 години. Дори един знак не можехме да се преборим да сложат, ако че имаше отдел "Безопасно движение". Дреме им на шапката. Това е същото като когато стане катастрофа и има изпокривени и счупени мантинели, които с години си седят така-счупени. А сгазени и блъснати си носят собствена отговорност.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6676 on: 11.10.2022, 17:03:34 »
Ти си тествал твоята система, а аз моята система я познавам от 30 години.
Една и съща система е. Просто аз заобикалям вътрешноведомствените звена и си кореспондирам направо там, където се случват нещата и най-вече, където са длъжни да ми отговорят мотивирано.
А сгазени и блъснати си носят собствена отговорност.
Точно обратното е. Сгазени и блъснати почти никога не носят отговорност. Най-много да им се присъди съпричиняване, което намалява отговорността на този, който ги е сгазил. Не съм попадал на дела за сгазени след слизане извън спирка и при оскъдна съдебна практика по такъв частен случай не е предвидимо какво ще отсъди съдът. Няма да е затвор, но 4-цифрена глоба не е изключена.

Offline Whatnow14

• Маниак
    • View Profile
« Reply #6677 on: 31.10.2022, 08:08:42 »
3665 - 404 вчера - тръгване с отворени врати, затваряне няколко метра след спирките (явно автоматично) - не знам колко метра, но достатъчно за да се пребие някой

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #6678 on: 31.10.2022, 11:15:11 »
Всички китайци са така. Явно шофьорът използва това максимално.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #6679 on: 16.11.2022, 17:04:05 »
7093-81 е няма такова просташко каране,тръгва от спирка рязко и отпуска педала на газта по начин все едно кара автобус с ръчни скорости