Author Topic: МВМ 81-717.4/81-714.4 (номерни състави/старите влакове)  (Read 200970 times)

Offline brego

• Приятел на ГТ
    • View Profile
81-717.4/81-714.4

днес към 12 на обяд на западен парк мина една нова композиция  със вагончета , приличат на тия старите сините , само че са сиви , и малко по-високи от тях.
познах че са нови защото в тях нямаше нито една реклама паната бяха бели и седеше емблемата на друга железница

а иначе за осечката сердика -юнак , дано да я пуснат преди 1-ви октомври , доста вече е належащо според мен , днес в котлована на Сердика спуснаха някакви 2 сини кутий , като шкафове които много ми заприличаха на трансформатори за ток , ама не знам дали е така
« Last Edit: 29.08.2012, 23:33:04 by difian »

Offline mitio tuca

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
днес към 12 на обяд на западен парк мина една нова композиция  със вагончета , приличат на тия старите сините , само че са сиви , и малко по-високи от тях.
познах че са нови защото в тях нямаше нито една реклама паната бяха бели и седеше емблемата на друга железница

а иначе за осечката сердика -юнак , дано да я пуснат преди 1-ви октомври , доста вече е належащо според мен , днес в котлована на Сердика спуснаха някакви 2 сини кутий , като шкафове които много ми заприличаха на трансформатори за ток , ама не знам дали е така
нещо такова?

Offline brego

• Приятел на ГТ
    • View Profile
нещо такова?

точно такива влакчета бяха  :)
« Last Edit: 20.02.2009, 18:09:38 by Dragon »

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
В такъв цвят са вагоните в пражкото метро.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Много интересно какво са правили подобни вагони там ?

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
Възможно ли е да са ни заели вагони, докато пристигнат новите скифове(което ме съмнява) или пък просто са минавали през България транзит?

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
За да отидат къде?

Offline ivan krastev

• View Profile
Възможно ли е да са ни заели вагони, докато пристигнат новите скифове(което ме съмнява) или пък просто са минавали през България транзит?
Лалъв тразнит ? Няма на къде и от къде ! Наистина това е много странно !!!
А новите 2 станции до Цариградско дето ги почнаха ще са подземни , но какъв тип ще са , с по колко вестибюла , ще имат ли ескалатори , няма ли да имат , къде ще е тупикът - нищо не се казва !

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Като им гледам външния вид могат да отидат само на основен ремонт в Москва.  :rolleyes:
Но, по-вероятно е да са преоборудвани вагони за технически цели.
Затова външния им вид е без значение.
За инфото не се притеснявай : до пет години Метрополитен може и да подаде информация. ;)
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline ivan krastev

• View Profile
Като им гледам външния вид могат да отидат само на основен ремонт в Москва.  :rolleyes:
Но, по-вероятно е да са преоборудвани вагони за технически цели.
Затова външния им вид е без значение.
За инфото не се притеснявай : до пет години Метрополитен може и да подаде информация. ;)
Да но вагона на снимката е от метрото в Прага и въпросната снимка не е правена в София . Ако ще се прави ремонт на подобен вагон , то могат и в Прага да го ремонтират , няма смисъл да го пращат в Москва .

Offline brego

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Вагоните си бяха годни за употреба чакаха само  пътници ,съмнявам се да са за ремонт (освен ако метрополитен не се е развил до такава степен че да приема и поръчки за ремонт)
по-скоро си няха нови съсъави , най-верятно за новия диаметър са  :D

Offline eko

• Запален по ГТ
    • View Profile
мисля, че колегата Tergo имаше предвид, че тази мотриса е техническа или помощна - т.е. с функция да тества новите линии, за превоз на техника и др.

Offline ivan krastev

• View Profile
Рано или късно ще разбереме :) И да гадаеме , и да не - няма кои да ни даде точен отговор ! Така или иначе от дъжд на вятър от метрополитен дават някаква информация !

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Това в метрото на станция Западен парк или по ЖП линията?

Offline ivan krastev

• View Profile
Това в метрото на станция Западен парк или по ЖП линията?
на метрото :)

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
според мен има два варианта :мотриси докарани за новата отсечка временно докато дойдат скифовете или както някой каза мотриса за тестване на трасета и т.н... дано излезе някакво инфо от някъде,защото ми е интересно каква е истината...
...иначе,ако са допълнителен състав за метрото ни супер,ако трябва да съм честен в час пик предпочитам да се возя в тези мотриси отколкото в скифовете,в които едвам влизам на Коцето Величков сутрин...

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Не вярвам да докарат вагони под наем 3 месеца преди пускане на новото трасе.
Току виж купили някакви стари влакове.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Не вярвам да докарат вагони под наем 3 месеца преди пускане на новото трасе.
Току виж купили някакви стари влакове.
Аз също.
Просто няма как да са купувани стари вагони - за каквато и покупка се иска поръчка, официално обявена, а такава не е имало.
Пък и ако искат да купуват от "номерните" (сините) щяха да поръчат новата им модификация (а тя е с климатик и повишена вместимост), а не на старо...
Но, според руснаците, нашите представители, когато са поръчвали  Скифовете са казвали, че повече никога няма да купуват от стария модел.

Има само още една възможност : да е останал един състав от първата поръчка (1990) без да е минавал основния ремонт, но и това е малко вероятно - още тогава вагоните си бяха сини на цвят  (по дооста избледнели спомени, без да съм много сигурен))
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Нали по едно време бяха направили рекламен влак - сив с реклами на Нескафе? Може да са махнали рекламите.

Offline boris

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Ще ви споделя информация, за която не мога да гарантирам колко е вярна. Мой познат е чул двама служители на БДЖ (забравих как е разбрал, че са такива) да си говорят, че тряба да прекарат влакове за метрото и са се чудели как точно да стане - дали да ги сложат на релсите и да ги теглят или да ги товарят на платформи. Не е разбрал от къде трябва да тръгнат.