Author Topic: Линейните  (Read 27588 times)

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Линейните
« Reply #20 on: 12.07.2008, 13:01:15 »

А по темата - Както споделих и на друго място аз съм за повече линейни, които да следят колите по ГПС-а и да ги регулират така щото да не вървят на ята в пиковите часове и не само тогава!
За движението на ята  -просто те съветвам да погледнеш разписанията - ще ти дам пример - погледни за делник на площад Журналист в 12.10 минути примерно какви трамваи има .Отговор - 10 в 12.11 , 12в 12.12 , 2 в 12.13 и 18 в 12.14. И това не са единични случаи .Бъкано е с такива дублирания.

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #21 on: 12.07.2008, 13:36:51 »
Тука става въпрос за друго, а не за целесъобразността на изготвяните разписания.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

emo2023

• Guest
« Reply #22 on: 12.07.2008, 13:49:30 »
Posledno zasega ot men, 4e osven, 4e ne moga da se logna ne moga da pi6a i na kirilica.

Az pyk se vozq v 4eshki tramvai, vytre v kabinata, obiknoveno sednal na bar4eto. Mnogo e priqtno. Dosta vatmani sa mi kazvali, 4e ako nqmat kompaniq, s koqto da razgovarqt ima ogromen 6ans da zaspqt dokato karat. I dosega ne e registrirano PTP poradi otvli4ane na vnimanieto ot pytnik v kabinata. Predi nqkolko meseca edna poznata me pomoli da sym pri neq, 4e ne se 4uvstva dobre, a predi tova be6e molila nqkoi drug.
A tova, koeto pravqt 701 i 822 za men izob6to ne e vozene na pytnik v kabinata.

Offline Тролей 2011

• Маниак
    • View Profile
    • CH.BG. SPOTMANIAC BREATH-TAKING VIEW
« Reply #23 on: 12.07.2008, 14:31:42 »
Вие хубаво си говорите за тези 2 трамвая, ама ако чете някой от управата, не е ли рисковано, да им тръснат глоби...

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #24 on: 13.07.2008, 11:44:28 »
Posledno zasega ot men, 4e osven, 4e ne moga da se logna ne moga da pi6a i na kirilica.

Az pyk se vozq v 4eshki tramvai, vytre v kabinata, obiknoveno sednal na bar4eto. Mnogo e priqtno. Dosta vatmani sa mi kazvali, 4e ako nqmat kompaniq, s koqto da razgovarqt ima ogromen 6ans da zaspqt dokato karat. I dosega ne e registrirano PTP poradi otvli4ane na vnimanieto ot pytnik v kabinata. Predi nqkolko meseca edna poznata me pomoli da sym pri neq, 4e ne se 4uvstva dobre, a predi tova be6e molila nqkoi drug.
A tova, koeto pravqt 701 i 822 za men izob6to ne e vozene na pytnik v kabinata.
:angry:
« Last Edit: 08.10.2010, 01:47:12 by 701 »
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #25 on: 14.07.2008, 16:02:52 »

Аз пък се возя в чешки трамвай, вътре в кабината, обикновено седнал на барчето. Много е приятно. Доста ватмани са ми казвали, че ако нямат компания, с която да разговарят има огромен шанс да заспят докато карат. И досега не е регистрирано ПТП поради отвличане на вниманието от пътник в кабината. Преди няколко месеца една позната ме помоли да съм при нея, че не се чувства добре, а преди това беше молила някой друг.
А това, което правят 701 и 822 за мен изобщо не е возене на пътник в кабината.

Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline 822

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #26 on: 14.07.2008, 18:45:00 »
Е признавам,че понякога поседвам като някой от познатите ми кара 9**,редовно се случва да седна в 446 до ватманката на един стол...не се чудете как се побираме и аз не знам.
И днес една ватманка ми каза,че ако не бях отишъл щяла да заспи,но пък линейните много пречат на возенето,защото трябва да се криеш едва ли не през 2 преки!
ЦЕНТЪРА,ЦЕНТЪРА...ОНЯ РУСИЯ И ПЛЕМЕННИКА, ПАК МИ ДИШАТ ОТ ВЪЗДУХА,ВИКАЙТЕ ПАТРУЛКИ И ЛИНЕЙНИ!!!

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #27 on: 16.07.2008, 19:27:53 »
За да няма отново засегнати от мойте неправомерни, нахални, просташки отвратителни действия, само да ви попитам, какво е заглавието на темата и какво общо има тя с това, при кой като седнеш имаш шанс за хемороиди, и при кой не !?
« Last Edit: 16.07.2008, 19:30:43 by difian »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #28 on: 17.07.2008, 12:16:59 »
За да няма отново засегнати от мойте неправомерни, нахални, просташки отвратителни действия, само да ви попитам, какво е заглавието на темата и какво общо има тя с това, при кой като седнеш имаш шанс за хемороиди, и при кой не !?
;D ;D ;D

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #29 on: 17.07.2008, 22:12:52 »
5 линеен към 7 часа беше на кръговото на Цариградско, посока Плиска, човечеца си беше опънал краката върху таблото и следеше дейно за нередности  :rolleyes:

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #30 on: 12.09.2008, 19:05:46 »
Контрол по транспорт са се сдобили и с ванове Форд Транзит Конект, без прозорци.На Мария Луиза 88 видях кола инв.номер 8.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #31 on: 12.09.2008, 23:25:33 »
Аз видях и 17, ако не се лъжа, май доста са пазарували

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #32 on: 24.09.2008, 14:20:57 »
На линейната номер 7(Форд Транзит Конект) на предния капак има логото на ЕлектроТранспорт.Контрол по транспорта не са ли функция и на щат към СКГТ !? Електрото е съвсем отделно юридическо лице и т.н. ?

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #33 on: 25.09.2008, 11:42:14 »
Има и на електрото, и на автото - те ходят по катастрофите.

Online Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #34 on: 25.09.2008, 12:20:32 »
Аз имам идея при контрольорските акции линейните да имат задачата да инспектират превозното средство докато трае проверката-счупени седалки, плексигласови стъкла и др. и при констатирани нередности да се глобява съответното предприятие.

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #35 on: 25.09.2008, 13:06:28 »
Аз имам идея при контрольорските акции линейните да имат задачата да инспектират превозното средство докато трае проверката-счупени седалки, плексигласови стъкла и др. и при констатирани нередности да се глобява съответното предприятие.
Свалят се всички пътници като на митническа проверка и се проверява състоянието на салона и двигателя. След това се продължава пътуването  :P

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #36 on: 25.09.2008, 13:47:18 »

Това трябва да става на последните спирки. Иначе идеята ти е много добра.
На електрото и на холдинга правят проверки по последните спирки, но те са за брой щифтове на перфораторите, униформа на водача и т.н.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • ICQ Messenger - 319415660
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
« Reply #37 on: 25.09.2008, 13:52:51 »
За вкюлчено парно, за мръсен салон също се правят... Друг въпрос е доколко подобни забележки след това се вземат реално под внимание

Online Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #38 on: 25.09.2008, 14:02:32 »

Това трябва да става на последните спирки. Иначе идеята ти е много добра.
На електрото и на холдинга правят проверки по последните спирки, но те са за брой щифтове на перфораторите, униформа на водача и т.н.
И при автото има проверки чат-пат на крайните, но те са както каза за униформа, за билети, за интервал и г/д е това. А видът на превозното средство не се гледа почти от никой, ако на излизане от гараж се хвърли по 1 око и това е. А трябва да се следи състоянието на момента, и без това линейните не правят нищо при контрольорски акции... :)

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #39 on: 25.09.2008, 21:54:09 »
В Земляне па има линейни коли Жигула и Лада Нива-и двете изглеждат много добре. С тях май ходят по селските линии. Иначе проверки за състоянието на превозните средства се правят и от ДАИ-нали ви разправях веднъж в Овча Купел, каква паника настана като имаше проверка-един шофьор посрещаше другите още на предпоследнтата спирка с думите"скрий се с рейса някъде из кварталните улички, че има проверка и здраво глобяват" и как върнаха 5-6 рейса за гараж и се отвориха големи дупки в разписанието. Един пък влезе в една от кварталните улички и там обърна.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР