Доколкото знам проблема като имате висящи глоби и актове, ако ще и с години е че примерно ако ви потрябва по-голяма сума пари да си купите апартамент, кола, обзавеждане, ремонт или каквото се сетите и отидете в банката да искате кредит може да ви отрежат, с довода че не сте сериозен щом не си плащате актовете и глобите. Банките проучват доста сериозно и се хващат за такива неща ако искат да се заядат. Знам за такъв случай за човек, който имаше неплатен дълг и замалко да не успее да си купи собствен дом заради това, беше на косъм да изпусне хубав нов апартамент, който беше харесал и от банката му отказаха финансиране заради дългове, но някак намери начин и успя. Другото което е, дори да не ви орежат тотално, може да ви сложат много по-високи лихви като неблагонадежден, вместо сатндартните.
Мисля че също е възможно ако решите да пътувате в чужбина на границата също да се заядат и да ви направят проблем, да искат да си платите преди да ви пуснат.
Работодателите също разбират сравнително бързо за неплатени глоби и актове и също се заяждат понякога, имат те за неблагонадежден. Поне в нашата работа получаваме мейли за служители-длъжници, сигурно навсякъде е така.