Author Topic: Велико Търново - обща тема (2)  (Read 146161 times)

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Re: Велико Търново - обща тема (2)
« Reply #20 on: 11.01.2014, 18:35:56 »
Ако "Алекс ОК" не държаха проклетите линии в Павликени, щеше да има достатъчно автобуси за Търново сигурно, още повече че по-интересните попадения от подвижния им състав са там, ама не. Затова пък единственият голям автобус по градските им линии днес е 0867 по 5-ицата. По останалите линии 1315 е 20-ка с Галин, както се възмутиха вече над мен; 1319 е 2-ка с Распутин; 0235 е на 110; 3317 е 50 с шофьора на 3560, а по 70 е 9214. Нали казваха през пролетта, като дойде тестовият двуврат Ирис, че имали готовност да вземат няколко такива? Ако вземат пакета с 13-ката, ще им трябват, макар че и месарските могат да купят сигурно, както вече казах.

При "Надежда" по 4-ката е 8525; по 3-ката са 8526 и 5370, а по 9-ката и 40-ката няма нищо необичайно за тях - надявам се проклетият 5596 да сгъне най-накрая.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
  • The Flying Finn Is There To Win!
    • View Profile
« Reply #21 on: 11.01.2014, 20:24:06 »
Пламен няма да се остави така, още повече, че призна за съдружието си с Чеха /Йосиф Новосад, фирма "Чех"/, който е доста силен финансово. Щом извади в кеш пари за четирите Кросуей..
Реално, само "Надежда", "Пътнически превози" и Пламен / Чех плащат пълната стойност на което и попълнение(я) да вземат. Алекс имат сигурно поне 16 автобуса на лизинг - т.е. всичките им нови от над 60-е. А то това, че имат готовност да купят 4, 10, че и дори 40 (:punk:) чисто нови машини, се говори още от 2010-а година. :D Те че вкарват и те бройки, вкарват, ама са били нови преди 15-20, че и отгоре години. :D
« Last Edit: 11.01.2014, 20:26:04 by Hakkinen »

Offline simo

• Маниак
  • Живота е като стълба в кокошарник-къс и осран
    • View Profile
« Reply #22 on: 12.01.2014, 13:24:39 »
Не знам дали сте го обсъждали, но вижте кой си продава няколко от автобусите: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=3&act=4&adv=31388735245817970&f1=details&slink=5c3c5a

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #23 on: 12.01.2014, 16:16:34 »
На фона на целия недостиг, който имат от автобуси и липсата на изгледи за нови.. странно. Дано пък Алексите докарат нещо свястно най-накрая. Или това е знак, че "Надежда" наистина ще поеме доста от техните линии..

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #24 on: 12.01.2014, 17:03:30 »
Oбява за 4 автобуса ми звучи като "скоро сме с пакет по-малко"  :D
Днес по 77, както и миналата неделя 3372. Много взеха да ни глезят уикендите нещо  :D

Поразгледах и аз обявите от региона и попаднах на икарус, който аз поне не съм виждал, а на някой от вас да е познат ?
« Last Edit: 12.01.2014, 17:09:59 by handstake »

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #25 on: 12.01.2014, 18:18:04 »
За този Икарус много отдавна имаше пусната обява, която стоя доста време. Не съм предполагал, че все още съществува.

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #26 on: 12.01.2014, 18:22:08 »
А обявената цена се надявам, че ще е за всичките заедно, а не само за една бройка, че иначе не виждам някой да ги купи за толкова  :D И хубаво, че са сложили снимки на 3560, че ако бяха снимали 2159 или 8557, жална им майка. Отделно са послъгали, че всички са от една година и че са с нова тапицерия, като 3560 и 5401 не са били претапицирани никога. Според мен обаче, по-добре щеше да е да бяха обявили за продажба МАН-овете НЛ, понеже Мерцедесите са си една идея по-комфортни. А ако наистина ще остават без пакети, сигурно ще пуснат линиите за "Чолаковци" и те ще идат всички при "Надежда".

Днес по градските линии на "Алекс ОК" нямаше нито един градски автобус  :D Да започнем с това, че всички Отокари са ангажирани в града - 1318 е 20-ка с Галин; 1315 е 5-ица с дядо Пешо втора смяна; 1319 пък е 110 с Милен. 3317 втори пореден ден е по 50, само че с шофьора, който в последната седмица кара 8557 (тоя човек му завиждам, че всеки месец си сменя титулярната кола и е имал честта да опита от всичко по много - досега е бил такъв най-дълго на 8954 и на 1699, преди да се развали, а също е карал 3560, 8101, за по няколко дни 9549 и 0866, а сега е на 8557, като инцидентно е бил също и на доста Отокари и микробуси. С пътниците е вежлив и кара бързо, ама останалите участници от движението доста ги псува, като сгафят и най-често си пуска чалга да свири от радиото) и по чудо този път не беше пуснал чалга  :D; по 70 е 3346, а по 2-ката е един Крафтер с търновска регистрация, на който не му запомних номера. И пак нито един кашон във всеки случай - 1586 и 7687 имат повече седалки от микробусите :(

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #27 on: 12.01.2014, 19:40:43 »
Ал. Нанков: Обвиненията срещу мен са пълна лъжа, линии №13 и 30 няма да се закриват

На нарочна пресконференция днес собственикът на фирма „Алекс ОК” Александър Нанков опроверга всички обвинения, отправени срещу него от друг превозвач - Пламен Атанасов, като ги определи за напълно безпочвени и лъжливи. През седмицата Атанасов обяви, че неговата автобусна фирма, поддържаща линии № 13 и 30, ще вози за ден безплатно пътници в знак на протест срещу провеждащия се конкурс за отдаване под наем на линии в старата столица. “По време на този протест превозвачът е манипулирал пътниците и е разпространявал невярна информация, че тези линии ще бъдат закрити. Това е пълна лъжа. Независимо кой превозвач ще поеме маршрутите по № 13 и 30, линиите няма да бъдат закрити”, заяви Александър Нанков, който е и общински съветник.

Освен това Пл. Атанасов предварително е обявил, че протестът му е в подкрепа на българското законодателство. В последствие обаче в самата подписка, събирана в автобусите, е записано, че тя е “протест срещу манипулациите на фирма “Алекс ОК” и с подкрепата на Община В. Търново”. Няма нищо лошо в действията му, но проявата трябва да бъде такава, каквото е обявена първоначално, каза Нанков.

Шефът на "Алекс ОК" отново заяви, че не приема обвиненията на колегата си и спазва решението на съда. „Възползвал съм се от правото си и съм обжалвал процедурата от 2009 година. Има решение на Административния съд във Велико Търново от 30.07.2012г., потвърдено от върховната инстанция на 27.12.2012г., че аз съм неправилно отстранен от конкурса, а Атанасов – неправомерно допуснат. По отношение на изнесения пакет с техническо-икономическите показатели и обвинението в манипулация, не мисля, че ако правех манипулации с Общината, щях да допусна този пакет да липсва към датата на заседанието. Отделно на обсъждането на 07.01.2014 г. на Комисията по възлагането на конкурса бяхме запознати с писмото на Общината до прокуратурата, където най-общо се казва, че процедурата може да продължи”, подчерта превозвачът.

Аз нямам никакъв интерес да бавя конкурса, от това протакане е заинтересован друг превозвач, за да продължи да изпълнява въпросните линии, заяви Ал. Нанков. Той отхвърли и обвиненията, че е в конфликт на интереси, тъй като конкурсът е от 2009 г., а той е станал общински съветник през 2011-та. Освен това Нанков не е член на транспортна комисия, а на комисията по ТСУ към Общинския съвет. Когато местният парламент обсъжда транспортни въпроси, аз винаги си правя отвод, добави Александър Нанков. Той бе категоричен, че няма да се откаже и от подкрепата си за футболния отбор „Етър Велико Търново”.

Повече може да чуете в звуковия файл.

Нанков потвърди, че има временен договор за превоз и няма обяснение защо Атанасов продължава да вози пътници, след като той няма такъв. По думите му всеки превозвач сам трябва да следи документацията си и да изиска контракта, след като е изтекъл.

По казуса заместник-кметът на общината и председател на конкурсната комисия Снежана Данева обяви още през седмицата, че се следват указанията на Върховния административен съд. Комисията все още не е приключила работата си и не е излязла с протокол.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1200608

Offline atlantic

• Напредващ
  • Ватман завинаги
    • View Profile
« Reply #28 on: 12.01.2014, 20:14:15 »
Вижте само коментарите под статията  :D

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #30 on: 13.01.2014, 17:41:06 »
Днес след обяд по 70 върви 7533 - Крафтерът, който беше вчера 2-ка. Пак се е почнало явно с икономиите  :crazy: 3375 пък вече е разлепен и не е повече с коледното фолио.

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #31 on: 14.01.2014, 00:42:38 »
Тя пародията, наречена "Алекс ОК", продължи и по линия 50 привечер. Втората кола беше от малките Ирисбус Ивеко Дейли.. :D Явно 2159 е сдал багажа.. :D

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #32 on: 14.01.2014, 01:07:08 »
Аз 2159 тази година не съм го виждал, втора кола по 50 е 8557. Сигурно са пуснали микроба заради липса на пътникопоток при последните курсове. Около 17 часа по 20-ката бяха пак само две коли, като 3371 беше изчезнал някъде.

Едит: днес сутринта по 70 беше 0235, но на обяд влезе 3317. Също така 8954 тази седмица е 2-ка, а 9549 - 110.

Иначе сутринта от Арбанаси се върна едно Пежо Боксер с доста големи панорамни стъкла по стените - или са пратили старото на основен ремонт, или "Алекс ОК" имат нова придобивка.

По 4-ката пък днес тършува единият от новите МАН-ове, за жалост не видях кой.
« Last Edit: 14.01.2014, 13:08:54 by Bus_lover »

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #33 on: 14.01.2014, 13:14:26 »
Да де, 8557 :)) Те са почти близнаци, затова ги обърках. 3034 е днес по 4, на титулярния Ман му оправяли парното. :D

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #34 on: 14.01.2014, 13:17:55 »
Да де, 8557 :)) Те са почти близнаци, затова ги обърках. 3034 е днес по 4, на титулярния Ман му оправяли парното. :D

Тогава кой е първа кола по 3-ката? Да не са се решили да оставят 9797 за целия ден?

А 2159 и 8557 могат да се различат по предното стъкло (на 2159 е двойно), по затъмнените странични прозорци у 8557 и по шофьорите, но ако си бил далеч, ще ти бъде трудно.

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #36 on: 15.01.2014, 14:38:52 »
Тази сутрин имах възможността отново да видя новата придобивка на "Алекс ОК" и се оказва, че е Фиат Дукато, а не Пежо Боксер. Не успях обаче пак да видя дали има автоматична врата, но ще бъде готино да се появява по 70 и по 50 в почивните дни вместо винаги това да прави 3317.

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #37 on: 15.01.2014, 14:43:33 »
Тази сутрин имах възможността отново да видя новата придобивка на "Алекс ОК" и се оказва, че е Фиат Дукато, а не Пежо Боксер. Не успях обаче пак да видя дали има автоматична врата, но ще бъде готино да се появява по 70 и по 50 в почивните дни вместо винаги това да прави 3317.
Мисля, че съм виждал в Павликени въпросното превозно средство на Алекс ОК. Ако не се лъжа, някъде по него личаха надписите "Пътнически превози Бъчварови", от които можем да си направим изводи, за това кой е бил предходния му собственик. Разбира се възможно е и да става въпрос за друг микробус. Ако можеш да покажеш снимка на возило от същия модел от интернет, за съпоставка.
« Last Edit: 15.01.2014, 14:53:48 by ari_91 »

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #38 on: 16.01.2014, 13:48:28 »
Днес 3372 е сгънал явно, та на негово място беше влязъл 5401, който в 11:50 на ректората предаде щафетата, табелите, кондукторката и пътниците на 2159, каран от шофьора на 3372 с ваклите вежди, а след това отпраши към гаража, за да може шофьорът му да вземе 3317 и да поеме по 70. 2159 или има проблеми с втората врата, или шофьорът, на когото май му беше за първи път да го кара, просто не можеше да се оправи с тях и доста време се застояваше в началото по спирките, а от Царевец до "Велчова завера" кара с отворена врата.

3034 пък днес е 40-ка.

А новият Фиат Дукато на "Алекс ОК" е доста рядка версия и не успях да намеря снимка в нета точно на такъв, но ето такава на екземпляр с такова остъкляване. И двата пъти го видях обаче от лявата страна и не видях вратите. Също така не е триосен като този на снимката и е с по-стария вид на предницата:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/05/Fiat_Ducato_Zurich.jpg
« Last Edit: 16.01.2014, 13:52:31 by Bus_lover »