Общ форум > Разни

Регистрационни номера на МПС

<< < (2/658) > >>

pavel75:

--- Quote from: Ivo on 02.08.2013, 15:09:48 ---Интересна тема наистина.

Интересно ми е защо например, Добрич не е само Д, вместо ТХ?

Ловеч-ОВ вместо ЛВ например или само Л.

Плевен може да е само П или ПЛ

Пазарджик и Пловдив да са ПА и ПВ

Перник да е ПК ири само П.

Ямбол може да е само Я

Бургас, за е Б или БС.

На какъв принцип са ги измислили, и защо някои не отговарят на съкращението на съответния град.

--- End quote ---

Защото идеята е да се ползлат букви които ги има и в нашта и в латинската азбука. Примерно някой катаджия в Белгия да не се чуди каво е това Я и каква е разликата с Л или Д

ikarus2102:

--- Quote from: maniak on 02.08.2013, 15:02:24 ---Интересна тема. В София има ММ. В момента най-новите коли имат отзад букви ТТ, най-голямото число с ТТ, което съм виждал е 8067. Скоро май ще имаме нови букви.

--- End quote ---

Говоря за кода С дали има ММ. За кода СА знам,че има ММ и ТТ. Като се изнижат Хх сериите. Номерата ще се изчерпят за трети път и може би областния код на София да е СВ.

freepigeon:
Най-голямата глупост за мен са номерата на Габрово (ЕВ) и Добрич (ТХ). За мен огромна грешка на представителите на Габровска област когато е решавано на държавно ниво какви да са новите буквени комбинации е това че са допуснали да ги прецакат с ЕВ , което идва от втория по големина град в областта Севлиево. Но дори и от Севлиево да се направи компромис да идва комбинацията не разбирам защо не е било решено регистрациите да са СЕ, ВО или само О - според мене много по-удачни комбинации от сегашното ЕВ. Явно ловешкото лоби е надделяло и те са узурпирали ОВ което също би ставало за Габрово а са могли да се пишат ВЕ примерно.

Но толкова за Габрово и Ловеч - нека да допълня информацията на колегата за сериите за областите Перник и Кюстендил - що се отнася до разнообразие сме скучни - кара се по азбучен ред и не е интересно като в Пловдив и Русе. Първата серия пусната с новите регистрации е АА следвана от АК,АМ,АН,АС,АТ,АР,АХ,ВА и в момента се дават ВВ най-голямата ВВ която съм видял е 4*** така че може би са преполовили и тази серия. Знамето на ЕС се появи при серията АТ - първите регистрации РК **** АТ са със българското знаме а следващите са вече с европейското. Серии АА и АК почти не се срещат, те са от много отдавна раздадени. Не ми е ясно защо са пропуснали серията АВ. Ремаркетата са серия ЕЕ следвана от ЕА, не съм видял друга.

Перник и Кюстендил вървим заедно те също ги карат подред и в момента са на ВВ обаче те имат и серията АВ тоест поне 10 000 регистрации повече от нас.

Това е което мога да кажа по темата :)

RADOCVET:

--- Quote from: ikarus2102 on 02.08.2013, 14:48:47 ---Само едно се зачудих. Защо като Кх и Мх сериите са бг номера - серията ВХ е с европейски. Има я и на няколко икаруса. Пише, че са сложили номера с тази серия през 2009,а останалите Вх са вървели 2006.
--- End quote ---

Рег. номера от типа СА хххх ВХ са правоъгълни отзад. Вероятно в това е причината.

mlk:
Да не забравяме, че за Габрово номерата "идват" от ЕВропа :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version