Общ форум > Представяне
Още една платформа за градски транспорт на живо :)
(1/1)
Grinning:
Здравейте!
След като от ЦГМ отвориха данните, реших да направя и аз платформа за следене на градския транспорт в София на живо. Много е яко, че има и други такива проекти - моята основната мотивация беше да мога да погледна къде се намира следващия автобус/трамвай, за да преценя дали да бързам към спирката... :D
Приел съм, че проектът има основните фунционалности и става за разцъкване: https://frontend-production-24f3.up.railway.app
Та, за платформата:
* Основната фунционалност е карта с филтър, от който се избират маршрутите, които искате да се показват. По избраните маршрути се визуализират всички активни превозни средства в момента.
* Могат да се избират и "любими" линии, които да се визуализират при зареждане на картата.
* Всяко превозно средство може да се кликне за разписание на конкретния курс.
* В разписанието се вижда, коя е следващата спирка.
* Спирките могат да се кликат за информация относно кои други маршрути минават през тази спирка.
* Избраните филтри обновяват URL-a, за да може да се споделя с филтрите.
Следващата ми приоритетна задача е да вкарам и закъсненията, тъй като в момента показвам само разписание. На телефон би трябвало също да е използваема, но не съм отделял чак толкова време там.
Имам още много идеи. Ако имате и вие - споделяйте.
pavel75:
Според мен задължително трябва да се вижда посоката на движение.
ozzy:
На мен ми липсва информацията за инвентарните номера.
Grinning:
--- Quote from: pavel75 on 20.10.2025, 08:17:58 ---Според мен задължително трябва да се вижда посоката на движение.
--- End quote ---
Добавих ги.
Също така добавих и закъсненията, както и подобрения по интерфейса (и за десктоп и за телефон)
BoyanH151:
Картата е интересна, поздравления за труда! Според мен трябва да се сложат инвентарните номера на всички линии и някъде да пише моделът на превозното средство.
Navigation
[0] Message Index
Go to full version