Author Topic: ОУП - промени в схемата  (Read 17708 times)

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Искат GPS-и за автобусите
« Reply #20 on: 13.04.2009, 12:19:46 »
Искат GPS-и за автобусите

GPS устройства да бъдат монтирани в градските автобуси догодина искат съветниците от Транспортната комисия във великотърновския общински съвет. Същото предложение ще бъде направено и от Общинска администрация като част от условията за конкурсите за линиите, които ще се проведат през октомври. GSP системата осигурява стриктен контрол по спазването на разписанията и изпълнението на курсовете.
Обсъдени бяха и предложените от Общинска администрация промени в разписанията на линиите от областната и общинската транспортни схеми. Ако Общинският съвет ги одобри, те ще са факт от 1.01.2010 г., когато влизат в сила новите договори за линиите. Конкурсите включват и всички градски автобусни маршрути.
Одобрена от комисията бе корекция в разписанието на автобус № 4, тъй като в момента разписанието му се дублира с разписанието на втората кола по линия № 9. Тя пък ще остане постоянна, тъй като се приема много добре от жителите на кв. Чолаковци. С новото разписание на линия № 4  се получава равномерен интервал на движение от 15 минути между различните автобуси от и за кв. Картала. Линия № 50 се предвижда да пътува и в неделя. До този момент не са предложени изменения в разписанието на линия № 110, въпреки че месеци по-рано жителите на кв. Чолаковци събраха подписка, с която искат пускането на втори автобус. Към настоящия момент обаче единствената транспортна връзка между кв. Чолаковци и старата част на града се обслужва само от един автобус.
На конкурс ще бъдат пуснати и временните автобусни линии № 1 и № 2, които заместват тролеите. Те ще оперират до повторното възстановяване на тролейбусния транспорт. Инж. Галина Маринова, началник на отдел “Транспорт” в Общината, съобщи, че контактната мрежа по пътен възел “Качица” ще бъде възстановена.
Предлагат се промени и в част от междуселищните линии. Съкращава се пътуването по дестинацията В. Търново - Миндя, а линията ще се обслужва от малки автобуси клас “В”. Общинските съветници пък се обединиха около мнението автобусната линия В. Търново - Пушево, която в момента пътува през ден, да бъде закрита, а ежедневно автобусите по линия № 6 В. Търново - Леденик да правят два курса и до Пушево. Ще бъде разкрита нова линия от В. Търново до Никюп.

Вестник Янтра днес 13.04.2009г.

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
Re: Искат GPS-и за автобусите
« Reply #21 on: 13.04.2009, 18:54:37 »
Съкращава се пътуването по дестинацията В. Търново - Миндя, а линията ще се обслужва от малки автобуси клас “В”.
На кои автобуси се вика клас "Б"?
« Last Edit: 13.04.2009, 19:22:58 by handstake »

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #22 on: 13.04.2009, 20:12:36 »
Съкращава се пътуването по дестинацията В. Търново - Миндя, а линията ще се обслужва от малки автобуси клас “В”.
Предполагам , че това са автобуси от "миди"  серията . :) :rolleyes: :P 8) :D

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #23 on: 13.04.2009, 20:25:40 »
Предполагам , че това са автобуси от "миди"  серията . :) :rolleyes: :P 8) :D
Това се разнира от малки автобуси,въпроса е каква е тази серия "Б"

Offline alonso

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Re: ОУП - промени в схемата
« Reply #24 on: 16.04.2009, 08:49:37 »
доколкото съм запознат серия А са  градски автобуси,серия Б са междуградски тип автобуси

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 17.04.2009, 07:42:05 »
Има ли някакви графични материали за ОУП и бъдещи транспортни схеми във ВТ или всичко е на ниво "предложения"?

Offline Saruman

• Запален по ГТ
    • Yahoo Instant Messenger - saruman_1989
    • View Profile
    • Железниците Днес
« Reply #26 on: 21.04.2009, 15:17:14 »
Това наистина е тъпо в развиващ се град като Търново автобусите да са до 20 и 30. В не толкова развиващия се град Габрово например автобусите са до 22 и 30, а на тролеите удължиха разписанията сутрин от 4 и 30 а не както до преди 2 седмици 5 и 30 и вечер до 21 не както до сега 20. Което е развитие. Трябва и в Търново да се направи нещо такова.

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
  • The Flying Finn Is There To Win!
    • View Profile
« Reply #27 on: 23.04.2009, 12:28:49 »
Във вторник, 28-ми, в голямата зала на Общината от 10:00 ще има обществено обсъждане на новия подробен устройствен план на града, в това число вероятно и транспортна схема ;) Давайте да вървим

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #28 on: 23.04.2009, 13:49:53 »
Във вторник, 28-ми, в голямата зала на Общината от 10:00 ще има обществено обсъждане на новия подробен устройствен план на града, в това число вероятно и транспортна схема ;) Давайте да вървим
А могат ли да влизат външни лица освен репортери и общинските съветници  :bb:

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #29 on: 23.04.2009, 14:49:07 »
А могат ли да влизат външни лица освен репортери и общинските съветници  :bb:
Естествено, нали е обществено обсъждане! И да не забравите да снемете схемата поне с ГСМ - стига сте качвали само скапани рейсове във форума!

Offline H0lyGanGs7eR

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #30 on: 11.05.2009, 11:31:22 »
И сега какво стана? Освен, че не няма осигурени пари за нова контактна мрежа на тролеите, няма пари дори за 2рото колело? Кмет? ОбС? Областен управител? Министър на транспорта? Премиер? Президент? Лятото като почнат да слагат тръбите на водопроводите по магистрална ОТКЪДЕ ще минават летовниците за Варна???? Не стига, че тоя проект е усран тотално, ами сега дори не дават пари за да го довършат. Затварят последователно всички кръстовища и после айде минавайте. Онзи ден като се прибирах към София автобуса се влачи повече време да излезе от Търново, отколкото по задръстванията в София, при положение, че града е голям колкото Младост редно ли е това?? Тия хора просто нямат срам...
Влязал коня в кръчмата, казал " Ко кат съм кон? " и си излязал.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 11.05.2009, 19:03:15 »
града е голям колкото Младост ...
В.Търново е чувствително по-малък от Младост. По официалната статистика към 15.03.2009 - 105305 срещу 73170 жители в полза на Младост, а всеизвестно е, че в София живеят много нерегистрирани или приходящи жители. ВТ е сравним с район Искър (Дружбите).

Колкото до отбиване на движение около Търново в курортен сезон имаме вече опит - преди години се минаваше през Дълга лъка - Дебелец и после през Присово и още села до пътя Лясковец-Елена. Изобщо по пътя София-Варна винаги дебнат изненади - кога в Ябланица, кога в Търново, кога в Омуртаг или Търговище - почти не помня година без проблеми. Тунелите на Витиня не ги броя.

Но твърде вероятно разкопаването на "Магистрална" ще утежни движението по "Габровски" и "България", само непосветените ще минават през девет лъки в десета.

Offline H0lyGanGs7eR

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #32 on: 11.05.2009, 20:03:08 »
Напровит, кварталите Младост са 70000-80000, можеш да провериш колко жилищна площ има и да си направиш преценката, докато Търново е над 80 000. Всъщност обаче става въпрос за големина по площ, а не население.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #33 on: 11.05.2009, 20:19:05 »
Велико Търново  75 000 , че и повече :angry: :angry: :angry:

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #34 on: 12.05.2009, 00:48:58 »
Напровит, кварталите Младост са 70000-80000, можеш да провериш колко жилищна площ има и да си направиш преценката, докато Търново е над 80 000. Всъщност обаче става въпрос за големина по площ, а не население.
Не ми пиши кухи числа! Да не си отмятал хората един по един? Доколкото ми е известно, не жилищната площ, а автомобилите и хората в тях правят задръстванията. Аз ти цитирам единствения официален източник в тази държава - http://www.grao.bg/tna/tab02.txt, ти с какво ще подкрепиш тезата си, или просто търкаме клавиатури? Може ли да оставим провинциалния манталитет и локалния патриотизъм и да се придържаме към проверени факти?

Offline joro1488

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #35 on: 12.05.2009, 03:04:30 »
http://www.grao.bg/tna/t41-2008.txt
извинявам се,че се намесвам,горния линк,не ми го чете,но в "ГРАО" нанамерих това за 2008,съмнявам се да има дрстична  за една година
« Last Edit: 12.05.2009, 03:12:35 by joro1488 »
230120092456.jpg

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #36 on: 12.05.2009, 07:36:20 »
http://www.grao.bg/tna/t41-2008.txt
извинявам се,че се намесвам,горния линк,не ми го чете,но в "ГРАО" нанамерих това за 2008,съмнявам се да има дрстична  за една година
Смени енкодинга (View Encoding) на Cyrillic Windows и ще го прочетеш. Твоят линк е за предното издание на същата таблица.

Offline H0lyGanGs7eR

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #37 on: 12.05.2009, 09:12:41 »
 :D :D :D Не говоря за население, обаче вие настоявате.
|в т.ч.р-н 15_МЛАДОСТ

Район Младост обхваща освен кварталите Младост - Мусагеница и Горубляне, според мен и Дървеница, но не съм сигурен.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #38 on: 12.05.2009, 10:21:15 »
:D :D :D Не говоря за население, обаче вие настоявате.
|в т.ч.р-н 15_МЛАДОСТ

Район Младост обхваща освен кварталите Младост - Мусагеница и Горубляне, според мен и Дървеница, но не съм сигурен.
Мусагеница и Дървеница са към район Студентски, границата е Въртопо.

С това спирам офтопика и моля последните постинги да бъдат изтрити след 2-3 дни.

Offline grifon

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #39 on: 03.06.2009, 17:20:07 »
и като отидете какво ще направите,само ще гледате,а общинарите пари ще лапат