История > История на превозните средства

Вагон 746

(1/6) > >>

CKD:
=>

x3m:
Еми няма много за обяснение, другарю .

ето снимките: http://club.m-b0x.com/vehicle.php?s=t&t=c&c=746

Накратко информацията, която събрахме /или по-точно самоустановихме/.

В село Драгоил, Драгоманско преди около 15ина години се позиционира вагон 746, модел Т8М-700 София 70. Превоза и други особености околко доставката не са известни - известни са, че частния двор, в който е травая, е продаден на собственика на съседния парцел. И двамата собственици обаче от години живеят в София. Липсва средната част от вагона, присъства само предния и задния сегмент. Предния е измародерстван от атмосферните условия - пълно порутина е, което си личи и от снимките. Задната част е по-добре запазена, въпреки че е пребоядисана отвътре изцяло в зелено. Била е превърната в жилишна част, с 2 кушетки и шкаф с малко домакински прибори. От оборудавнето на трамвай не беше останало нищо... или по-точно вече няма нищо - останалите фабрични табелки с инв. номер на фургона, различни указания като АВАРИЙНА СПИРЧКА, НЕ ГОВОРИ НА ВАТМАНА, АПАРАТ ЗА САМОТАКСУВАНЕ, ВХОД, ИЗХОД бяха безвъзмезно дарени на новопристигналата в района софийска бригада. За времето на бракуване на вагона свидетлстваха не само разказите на местните, но и календар от 1996-та, табелката на вагона /за сведение - този маршрут за последно е актуален през 1993-та/.

Иначе казано - ако искате да го посетите - не си заслужава. Състоянието е повече от плачевно, няма нищо друго освен скелето и шанса опитно да установите на място, че пластовете пребоядисвания на този трамвай са по-дебели от материялети който са използавни за сътворяването му.

Вечная му памет.

tiristor:
Мноооогааая леееееетааааа.... Мнооооооогаааааяяя леееееееетатаааааа :lol:

Ivo:
Ахааам.Ето от къде може да се вземе оригинален кош за възстановяване на още един музеен София 65 или 70.

София 70:
Мдааа... доста съм се возил в този трамвай.Той си има и история...
Не искам никой да ми вярва , но страничните табели съм ги правил аз .Също предната и задната , но те са затрити отдавна.746 беше първия вагон в депо Банишора , който имаше нарисувани табели. Вторият е 460 , който беше и последния с рисувани табели от Банишорските. Та 746 имаше и много интересна кръпка отзад.Чавдар -този , който го караше - втора смяна ( първа го караше Гинка , която отиде да работи в Гара Искър) , та нашия незнайно как имал задна среща с камион , който му разпрал задницата.Чавдар грижливо прибрал парчето ламарина , за да покаже как е станала работата , но вместо доказателство това парче послужило за кръпка.Стана чудесна кръпка.Както казваше неговата приятелка Снежана(която караше 460) - "все едно съм си сложила ръката върху ламарината , китосали са я и са я боядисали" .Сравнението беше за майсторлъка с който е направена кръпката.
Преди да отиде на последен основен ремонт 746 претърпя лек удар отпред .Чавдар реши , че ще го боядиса нестандартно и направи една много странна фигура отпред , която беше направена с бежова боя - бяха боядисвали на Ц.Хали помещението където бяха диспечерите ,ватманската стая и билетните касиерки . Бараката последно беше оцветена в бежово и жълт
746 и 460 освен , че имаха нарисувани табели , също така имаха и шаблони с номерата на вагоните  на задните стъкла на кабината и капаците на апаратите на вратите . Сега 802 има инв.№ на капаците на апаратите , а от самозалепващо фолио съм изрязал инв.№ над вратата на кабината , както и инв.№ на предницата и задницата на 802.Голямата табела отпред също е мое дело B)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version