Общ форум > Представяне

sofiatube.com

(1/3) > >>

mftw:
Здравейте!

Представям ви https://sofiatube.com

Сайтът в общи линии съм го правил за собствени нужди, често се возя на наземния транспорт :)
За да го ползвате трябва да разрешите локацията от браузъра, най-добре да е от мобилен.

Функционалностите са:
Избирате си радиус, търси най-близките спирки, хваща от gps-ите кой кога пристига и ги показва в (поне за мен) удобен вид.
Направил съм някои изчисления, дали може да хванете трамвая, който пристига например след 2 минути, ако е на 200 метра спирката и т.н.
Допълнително съм интегрирал luftdaten за данни в реално време от най-близките до съответната спирка сензори (темперетура, атм. налягане, влажност, фини прахови частици PM2.5, PM10).
Ако няма намерени сензори не показва нищо.
Приемам фийчър рекуести :)

Pesho1991:
Много хубав сайт, само че може да се направи легенда: примерно да се напише, че когато една линия е в червено е невъзможно да се хване, или трябва да се тича. Поне аз така го разбирам. И друго, като бонус, ако ти се занимава може да направиш и за метрото същото, или по-скоро да го интегрираш в тази система.

emm_1968:
Проверих го за спирки 2000 и 2001 ... Работи.
Може би малко легенда, малко да се намалят буквите в началото - много са големи за телефон, но не е голям проблем ..., а да и температура от -146,5 Целзиеви градуса ме отказа да ходя до магазина.

Dimitar155:
Би било хубаво да се добави карта от която да можеш избереш местоположение. На 83 и 102 не се изписват крайните спирки по бул. България и бул. Гоце Делчев(вероятно и по Житница). Предполагам че за 73 също не се изписват по бул. Гоце Делчев след Дойран.

mftw:

--- Quote from: emm_1968 on 29.12.2019, 15:26:54 ---Проверих го за спирки 2000 и 2001 ... Работи.
Може би малко легенда, малко да се намалят буквите в началото - много са големи за телефон, но не е голям проблем ..., а да и температура от -146,5 Целзиеви градуса ме отказа да ходя до магазина.

--- End quote ---
Смалих заглавието... така как е? Иначе за показанията на датчиците няма как да гарантирам, че някой не си го е заврял във фурната/фризера например :D И аз го забелязах това минус сто и нещо... не можах да го намеря на официалната им карта... ще го видим, скоро ще си пускам и аз такъв датчик и ще добия по-дълбока представа кво, как и що.

--- Quote from: Dimitar155 on 29.12.2019, 15:55:17 ---Би било хубаво да се добави карта от която да можеш избереш местоположение. На 83 и 102 не се изписват крайните спирки по бул. България и бул. Гоце Делчев(вероятно и по Житница). Предполагам че за 73 също не се изписват по бул. Гоце Делчев след Дойран.

--- End quote ---
Оправих това с крайните спирки, може да пробваш пак.
С картата ще го пусна след нова година, малко е рисковано, защото гугъл мапс стана платено след определен брой рекуести, но може и да са достатъчни безплатните, ще го пробваме.

--- Quote from: Pesho1991 on 29.12.2019, 13:57:58 ---Много хубав сайт, само че може да се направи легенда: примерно да се напише, че когато една линия е в червено е невъзможно да се хване, или трябва да се тича. Поне аз така го разбирам. И друго, като бонус, ако ти се занимава може да направиш и за метрото същото, или по-скоро да го интегрираш в тази система.

--- End quote ---
Благодаря! Сложих легенда, може би ще претърпи още някакви корекции, че малко криво ми се вижда. За метрото няма данни (gps, публични) в реално време, а само разписание, което с пресмятане в общи линии никога няма да е вярно... И аз много искам иначе да включим и метрото, но уви :) Може би е въпрос на национална сигурност, нямам си на идея.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version